Connect with us

Pregled

Analiza DNK potvrdila da je u Dunavu pronađeno tijelo Mateja Periša

Objavljeno

-

Foto: Hina

Analiza DNK potvrdila je da tijelo, pronađeno u srijedu u Dunavu kod Beograda, pripada Mateju Perišu koji je nestao u novogodišnjoj noći u srbijanskoj prijestolnici, objavili su lokalni mediji pozivajući se na neslužbene izvore.

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći  30. na 31. prosinca prošle godine kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba “Gotik” i otad mu se gubi svaki trag.

Nakon 139 dana potrage, tijelo je u srijedu primjećeno pored Ade Huje, nizvodno od Beograda i po odjeći je odgovaralo onome kako je mladić bio odjeven u noći kad je nestao.

Po nalogu tužiteljstva obavljena je obdukcija i DNK analiza, a rezultati toksikoloških analiza bi mogi biti poznati za nekoliko tjedana, perenose mediji.

Tužiteljstvo i policija zasad nisu potvrdili da se radi o Perišu.

Nakon vijesti o pronalasku tijela, Matejev otac Nedan Periš u srijedu je izjavio da po odjeći pronađeni mladić odgovara Metejevu opisu.

“Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj”, rekao je Periš za portal Telegraf.rs.

MUP Srbije: DNK analiza potvrdila da je u Dunavu nađeno tijelo Mateja Periša

Analiza DNK potvrdila je da je u Dunavu u srijedu nađeno tijelo Splićanina Mateja Periša, nestalog u noći između 30. i 31. prosinca pošle godine u Beogradu, priopćio je u četvrtak MUP Srbije poslije obudkcije u Institutu za sudsku medicinu.

Ministarstvo priopćava da je “DNK analizom tijela koje je jučer oko 9,20 sati pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994.) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. prosinca prošle godine”.

“Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem”, navedeno je u priopćenju.

Pripadnici MUP-a su od trenutka prijave nestanka intenzivno tragali “i poduzimali sve mjere i radnje” kako bi ga našli “i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti nestanka”.

U potrazi, započetoj prije 139 dana, bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, ronioci Žandarmerije, Uprava kriminalističke policije, Policijske uprave za sigurnost na rijekama, te sve policijske postaje na teritoriju grada Beograda i nizvodno uz rijeku Dunav.

Tijelo je u srijedu primijećeno pored Ade Huje, nizvodno od Beograda i po odjeći je odgovaralo onome kako je mladić bio odjeven u noći kad je nestao.

Po nalogu tužiteljstva obavljena je obdukcija i DNK analiza, a rezultati toksikoloških analiza bi, prema izjavama stručnjaka beogradskim medijima, mogli biti poznati za nekoliko tjedana. (Hina)

Plenković: Izražavamo sućut obitelji Mateja Periša

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari