Pratite nas

Komentar

Kralj Tomislav u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici na prvi dan proljeća

Objavljeno

na

Na prvi dan Proljeća, 21. ožujka, iznenadila me oko 9,30 sati u prolazu zagrebačkom Gundulićevom ulicom slikovita srednjevjekovna kolona konjanika praćena „sigurnjacima“ u prometnim zaštitnim prslucima.

Snimili smo ju kao rijetko viđenu i vidljivu zanimljivost, ne znajući o čemu se radi. Kada su već prošli vidjelo se da je na kraju zastavnik, a jači sjevernjak je zastavu vijorio tako da se samo u jednom trenutku vidjelo da na njoj piše Tomislav.

Nekoliko pokušaja snimanja natpisa na zastavi ostalo je zbog vjetra neuspješno. Kasnije, čekajući autobus na Trgu Franje Tuđmana napisali smo i objavili post o događaju.

Prateći reagiranja FB prijatelja poslije podne vidjeli smo da su prilično brojna, a posebno nas je ugodno iznenadio – like – od strane urednika fotografije Večernjeg lista, kome smo se zahvalili, ali i upitali: radi li se s obzirom na natpis na zastavi o promociji nove edicije Večernjeg lista – specijala – KRAJ TOMISLAV.

Dobili smo potvrdan odgovor. Objavljujući fotografije na postu nismo znali o čemu se radi, ali sada znamo i nadamo se da će nam biti oprošteno dodavanje i našeg malo obola promociji zanimljive knjižice o prvom hrvatskom kralju Tomislavu, kojeg se predstavlja kao najmoćnijeg hrvatskog vladara. U današnjem Večernjaku saznali smo da je cijena ediciji na kiosku u Zagrebu 25 kuna.

Onima koji očekuju „kockice“ i trobojnicu očekivanja ne će biti ostvarena jer u vrijeme kralja Tomislava tih insignija nije bilo. Bilo je vjerojatno drugih, nepoznatih, koje će gotovo je sigurno takve i ostati.

Antun Drndelić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Predlažem da se u ‘državi’ BiH ukinu sve institucije

Objavljeno

na

Objavio

Nakon protuustavne odluke SIP-a o popunjavanju Doma naroda FBiH koja omogućuje preglasavanje Hrvata i koje se ne bi postidili ni nacisti, predlažem da se u “državi” BiH ukinu sve institucije, počevši od ministarstava, agencija, parlamenata, sveučilišta, sudova uključujući i onaj ustavni, ukinimo i škole i bolnice, zabranimo i džamije i crkve, zapalimo ustav i jednostavno odlučimo prepustiti sve SIP-u, odnosno Bakiru Izetbegoviću, njegovoj doživotnoj i ne baš atraktivnoj hostesi, visokom predstavniku Valentinu Inzku i njihovom potrčku koji je zabrijao da je predsjednik – Željku Komšiću.

Notorne su gluposti teze kako Hrvati ili Srbi uništavaju BiH. To radi spomenuti trio, koji će bez pola muke i puno brže od lakrdija države napraviti pepeo državu. Držimo im fige.

 

Slaven Raguž: Ova odluka SIP-a je u biti krčenje puta za kreiranje nove Platforme

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Komšić za zločinca Tita ima mjesto, a za zastavu Hrvata i Srba nema

Objavljeno

na

Objavio

Na razini cijele, kako je zovu, uljuđene Europe osuđeni su totalitarni sustavi: Fašizam, Nacizam, Komunizam. No, unatoč tomu i danas postoje zli duhovi koji promiču vođe totalitarnih i zločinačkih sustava.

Tako u uredu Željka Komšića, koji zbog zloporabe zakona obnaša dužnost člana Predsjedništva BiH, visi umjetnički portret Josipa Broza Tita. Po meni to je veće zlo nego to što je bez volje Hrvata biran u predsjedništvo.

Držati u uredu notornoga zločinca, kakav je bio Tito, znači obračunavati s demokracijom u koju se kune Komšić i po kojoj je izabran u predsjedništvo. Uz to, Komšić kaže da u predsjedništvu trebaju biti samo službena obilježja BiH koja su propisana uredbom.

Tako smatra da u zgradi Predsjedništva nema mjesta zastavama Hrvata i Srba. To bih čovjek u nekoj logici prihvatio da sam Komšić ne krši te odredbe jer nigdje ne piše da se zločinci, poput Tita, drže u službenim državnim prostorijama.

Tito, a to bi morao Komšić znati, premda on malo toga zna, je bio čovjek koji je, osim drugih naroda, zatvarao, protijerivao i ubijao muslimansku inteligenciju i političke vođe tadašnjih Muslimana, danas prozvanih Bošnjaka.

Ako bošnjački milje, koji je Komšića birao, smatra da je Alija Izetbegović najzaslužniji za očuvanje BiH, onda moraju znati da je upravo Tito na robiju slao tog istoga Aliju Izetbegovića i brojne druge koji su tražili veće prava za Bošnjake. Dakle, moraju se odlučiti za žrtvu Izetbegovića ili za zločinca Tita. Komšić je izabrao Tita.

Potpuno sam uvjeren, sa razboritošću i trezvenošću tvrdim, da su u današnjem vremenu, kad imamo mogućnost doći do podataka i istine, promicatelji Tita i komunizma opasniji od krvoločnih fašista i nacista koji su, mnogi od njih, zbog histerije, neznanja i ludila činili zločine koje osuđujem.

Danas je razvidno jasno da su komunizam i Tito bili totalitarni sustav koji je gušio slobodu, demokraciju, ljudska prava, vjersku praksu, drukčije mišljenje itd.

Stoga, svi koji misle da BiH s Titovim likom u BiH ima budućnost, srljaju u ideološku propast, nagoviješćuju zločin, promoviraju jednoumlje i niječu istinu.

Čudim se stranim izaslanicima, ako se uopće više tim tipovima i može čuditi, da pristaju održavati sastanke ispod Titove zločinačke slike?

 

Komšić je mahalaški titoistički prevarant koji uništava BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari