Pratite nas

Komentar

Kralj Tomislav u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici na prvi dan proljeća

Objavljeno

na

Na prvi dan Proljeća, 21. ožujka, iznenadila me oko 9,30 sati u prolazu zagrebačkom Gundulićevom ulicom slikovita srednjevjekovna kolona konjanika praćena „sigurnjacima“ u prometnim zaštitnim prslucima.

Snimili smo ju kao rijetko viđenu i vidljivu zanimljivost, ne znajući o čemu se radi. Kada su već prošli vidjelo se da je na kraju zastavnik, a jači sjevernjak je zastavu vijorio tako da se samo u jednom trenutku vidjelo da na njoj piše Tomislav.

Nekoliko pokušaja snimanja natpisa na zastavi ostalo je zbog vjetra neuspješno. Kasnije, čekajući autobus na Trgu Franje Tuđmana napisali smo i objavili post o događaju.

Prateći reagiranja FB prijatelja poslije podne vidjeli smo da su prilično brojna, a posebno nas je ugodno iznenadio – like – od strane urednika fotografije Večernjeg lista, kome smo se zahvalili, ali i upitali: radi li se s obzirom na natpis na zastavi o promociji nove edicije Večernjeg lista – specijala – KRAJ TOMISLAV.

Dobili smo potvrdan odgovor. Objavljujući fotografije na postu nismo znali o čemu se radi, ali sada znamo i nadamo se da će nam biti oprošteno dodavanje i našeg malo obola promociji zanimljive knjižice o prvom hrvatskom kralju Tomislavu, kojeg se predstavlja kao najmoćnijeg hrvatskog vladara. U današnjem Večernjaku saznali smo da je cijena ediciji na kiosku u Zagrebu 25 kuna.

Onima koji očekuju „kockice“ i trobojnicu očekivanja ne će biti ostvarena jer u vrijeme kralja Tomislava tih insignija nije bilo. Bilo je vjerojatno drugih, nepoznatih, koje će gotovo je sigurno takve i ostati.

Antun Drndelić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marin Miletić – Gađaju ‘Tuđmana’ jajima, a veličaju Tita?

Objavljeno

na

Objavio

U Zagrebu se gađa jajima spomenik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Unatoč svim manama, ne možemo zanijekati nekoliko činjenica Tuđmanu: Tuđman je bio antifašist, prvi hrvatski predsjednik izabran na demokratskim izborima, Tuđman je zajedno s hrvatskim braniteljima omogućio našem društvu – slobodu.

Tito je pak došao na vlast drukanjem i eliminacijom svojih protivnika. Proglašen je trinaestim zločincem 20. stoljeća odgovornim za smrt 570 tisuća ljudi. Tito je progonio Katoličku crkvu, da nalog progona Stepinca, odobravao i dao nalog ubojstva preko 500 katoličkih svećenika i časnih sestara. Tito je odgovoran za Bleiburg, za Hudu jamu i jame Bezdane.

Za fizičko rušenje katoličkih crkvi i ubojstva na tisuće osoba bez prava na suđenje. I sada, takav Tito pojedincima, a ustvari pripadnicima radikalne ljevičarske skupine, Tito nije problem, ali zato Tuđman jest?

Pogledajte ovaj video koji je objavio Marin Miletić, a u kojem promišlja ovu problematiku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Denis Kuljiš – ‘Možete vi k.’

Objavljeno

na

Objavio

Bio sam jučer na Z1 u emisiji s nekim gospođama koje su me gađale raznim floskulama, a ne znaju ni jedan podatak, jer im ne treba – žene se bave tihim obrtom politike u marginalnim strankama i zaista im nikakva znanja nisu potrebna. Pa sam i opet morao slušati o tome kako valja oporezovati kapital, a ne zaposlenike, i zašto poslodavci daju male plaće… komentirao je Denis Kuljiš na Facebooku.

I sad ti njima objašnjavaj natenane kako ionako nema kapitala koji bi tu nešto ulagao ili proizvodio, a plaće se daju prema potražnji na tržištu rada, a ne onoliko koliko bi ljudima bilo potrebno.

Onda opet ono o tome kako država treba ”reindustrijalizirati” zemlju, a na moje direktno pitanje što s viškom ljudi u državnom aparatu koji guši ekonomiju porezima – ne, tu se ne bi šteli mešat, ali misle da treba smanjiti broj gradova i općina, nakon pomne analize, koju će provesti čim dođu na vlast (a onda, naravno, neće, jer se ne razumiju ni u lokalnu upravu, baš kao ni u ekonomiju). Ukratko, sačuvaj nas bože amatera.

Ne smije se glasati za stranku koja nema kadrovske sposobnosti da vodi privredu i društvo, i to ne onakve profesorčiće i bankovne činovnike sitnog zuba kao Milanovićev SDP, nego ljude sa stvarnim iskustvom u upravljanju velikim sustavima.

Ne znam kako mogu do njih doći, ali ako ne mogu, onda neka se klone politike. Na temelju iskustva iz ove emisije barem sa strankom ”Možemo” zaključio sam – ”Možete vi k”, zaključio je Kuljiš.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari