Pratite nas

Kratak vodič kroz hrvatske internetske portale

Objavljeno

na

Jedna vijest kroz nekoliko ogledala: ”HŽ-ov vlak ponovno iskočio iz tračnica”.

Jutarnji.hr: INTERGALAKTIČKI SUPEREKSKLUZIV: Prvi donosimo ISTINU o izlijetanju vlaka kod Gospića

Svitanje. Magla. Na obzorju izlazi zlaćano sunce. Strojovođa Petar pali svoju četvrtu cigaretu. Oči su mu teške, a nad glavom tmuran oblak misli. Vlak juri brzinom od 18 kilometara na sat. Približava se zavoju. Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju.

Večernji.hr: Za izlijetanje vlaka kod Gospića odgovorni komunisti

Rano jutros oko 6 i 30 kod Gospića je došlo do izlijetanja putničkog vlaka prilikom kojeg je ozlijeđeno 18 osoba. Dobro se zna tko je napadao vlakove iz šuma. Crvena tmina ponovno se nadvila nad zemlju.

Tportal.hr: Za izlijetanje vlaka kod Gospića odgovorni fašisti

Rano jutros oko 6 i 30 kod Gospića je došlo do izlijetanja putničkog vlaka. Prema riječima stručnjaka za terorizam i teološka pitanja, gospodina Goldsteina, očito je kako su ”određene društvene frakcije fašističke provinijencije doslovno shvatile riječi i pozive biskupa i ostalog katoličkog klera o nužnosti nove Oluje”. Crna tmina ponovno se nadvila nad zemlju.

Index.hr: Pogledajte preslatke psiće koji su spašeni iz vlaka kod Gospića

Awwwwww.

24sata.hr: Rašljar Milan: ”Moje rašlje prije četiri dana predvidjele su izlijetanje vlaka”

Jutros oko 10 sati kod Gračaca je došlo do izlijetanja teretnog vlaka. Prije četiri dana rašljar Milan Šupraha tražeći vodu predvidio je ovakav scenarij. ”Rašlje su mi se tresle k’o ruka prije prve orahovice. Sinoć je zašlo krvavo sunce, znao sam ja da se nešto sprema”.

Dnevnik.hr: Ekskluzivna ispovijest naše čitateljice: ”Bilo je strašno, nisam znala hoću li prvo izvaditi krunicu ili mobitel”

Krš i lom pokraj Gospića. U izlijetanju putničkog vlaka ozlijeđeno je 18 građana. Jedna od njih je i Mia Bojanić. Ona zna bolje od bilo kojeg stručnjaka zašto je vlak izletio. ”Ja pretpostavljam jer je padala lagana kiša. Bilo je strašno. Ja sam spavala, a nakon udarca odmah sam se pribrala i nazvala vaš kontakt broj. Molim vas recite mom mužu da sam dobro” u ekskluzivnoj izjavi iz vagona rekla nam je Mia. Najbolje komentare na ovaj članak pročitat ćemo večeras za vrijeme Dnevnika.

Net.hr: Nećete vjerovati tko je bio u vlaku koji je izletio kraj Gospića

Apsolutno nitko važan, ali ste kliknuli na članak. Hvala vam.

Slobodna Dalmacija: Kod Gospića vlak izletio iz tračnica?

Ne ozbiljno, nemamo više novinara pa vas pitamo, je li istina?

Advance.hr: Krah kapitalizma – koliko još vlakova treba izletjeti iz tračnica da shvatimo kako se moramo ugledati u Venezuelu i njen način upravljanja bankama?

Hugo Chavez je otrovan. Banke su globalno zlo, a mediji pod kontrolom elita koje nas zatupljuju. Usput, jutros oko 6 i 30 kod Gospića je došlo do izlijetanja putničkog vlaka.

Bitno.net: U skršenom vlaku pronađena netaknuta bista Svete Majke Međugorske

Bogu dragom hvala, 18 putnika je ozlijeđeno, ali posvećena bista Majke Božje Međugorske prošla je bez najmanje ogrebotine. Gospod je velik!

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Predsjednica: Pogrešna politika prema Hrvatima izvan RH naškodila je našim nacionalnim interesima

Objavljeno

na

Objavio

Foto: fah

U odnosu prema Hrvatima izvan Hrvatske brojna pitanja traže “žurno političko i zakonodavno djelovanje”, poput olakšavanja glasovanja, stjecanja državljanstva i povratka u Hrvatsku te poslovnog povezivanja, istaknula je u ponedjeljak hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon sastanka sa članovima drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske.

Predsjednica je čestitala članovima novog Savjeta na izboru te ih pozvala na daljnje intenziviranje rada kako bi povezali Hrvatsku i Hrvate koji žive izvan nje, kako je rekla, u “zajedničkom hodu prema cilju koji sam nazvala globalnom Hrvatskom”.

“Na žalost, nakon završetka Domovinskog rata Hrvati izvan Republike Hrvatske neopravdano su stavljeni na rub političkog, gospodarskog i kulturnog interesa hrvatske države”, ustvrdila je predsjednica u govoru članovima savjeta i ocijenila da je “ta pogrešna politika u velikoj mjeri naškodila našim državnim i nacionalnim interesima”.

Rekla je kako danas ima pomaka u odnosu spram Hrvata u inozemstvu, ali da je to tek početak velikog posla s obzirom na brojnost tema koje traže “žurno političko i zakonodavno djelovanje”.

Grabar-Kitarović je istaknula kako treba što prije riješiti olakšanje procedure za stjecanje hrvatskog državljanstva, omogućavanje dopisnog glasovanja i povećanje broja biračkih mjesta u inozemstvu, te unaprijeđenje sustava hrvatskih škola i učenja hrvatskog jezika i kulture u inozemstvu i stipendiranje dolaska mladih Hrvata u Hrvatsku na školovanje.

Predsjednica je rekla kako za posjeta Hrvatima u iseljeništvu često čuje primjedbe da država Hrvatska nema zadovoljavajuću politiku prihvata Hrvata koji bi se željeli vratiti i naseliti u Hrvatskoj.

To bi trebao biti strateški dio politike prema Hrvatima u svijetu te u tom segmentu treba najviše poraditi, ocijenila je.

Grabar -Kitarović je rekla kako bi voljela da se “intenzivnije i s jasnim ciljevima” otvore pitanje ulaganja i poslovnog povezivanja te zaključila kako, osim toga, “treba napokon otvoreno i ambiciozno otvoriti pitanje povratka, odnosno naseljavanja Hrvata iz svijeta u Hrvatsku”.

“Ne smijemo više dopustiti da nove generacije mladih koje imaju želju vratiti se nailaze na obeshrabrujuće zapreke kojima se njihov rad i postignuća ne priznaju, a želje za povratkom ignorira”, rekla je i napomenula da u tom pogledu očekuje žurnu izgradnju novog strukturnog i zakonskog okvira i sustavnu razradu ekonomskih i drugih mjera kojima će se to omogućiti.

Poseban interes za Hrvate u BiH

“Kada je riječ o Hrvatima u Bosni i Hercegovini, tu je otvoren poseban set pitanja, i ovom ću prigodom naglasiti kako je državni i nacionalni interes da Hrvati u Bosni i Hercegovini opstanu i žive kao ravnopravan i konstitutivan narod”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović te ponovila poruku Hrvatima u BiH “Hrvatska je s vama” koju je uputila na ranijem susretu s Hrvatima u BiH.

Zajedništvo Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata izvan domovine bilo je “ključno za uspjeh stvaranje neovisne Hrvatske i njene obrane u domovinskom ratu”, rekla je predsjednica napomenuvši kako prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman tu politiku počeo graditi još šezedesetih godina.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, Zvonko Milas predstavio je sastav novog Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske 2017.-2020.

Članovi Savjeta iz redova pripadnika Hrvata izvan Hrvatske predstavnici su udruga, organizacija i institucija hrvatskih zajednica. To su osobe koje su uvažene u sredinama u kojima žive, angažirane na očuvanju i jačanju hrvatskog identiteta svojih zajednica i na unapređenju odnosa s domovinom. Imenovani su na prijedlog hrvatskih zajednica iz država iz kojih dolaze, na mandat od četiri godine i volonteri su.

Predsjednik novog savjeta je Ivan Grbešić, pripadnik druge generacije hrvatskih iseljenika u Kanadi, a četvero potpredsjednika savjeta dolazi iz BiH, Mađarske, Švicarske i Australije.

Grbešić je u svom obraćanju zahvalio predsjednici “što je otvorila vrata dijaspori” dodavši kako bi, umjesto o dijaspori, bolje bilo govoriti o “Hrvatima izvan Hrvatske, Hrvatima u iseljeništvu”.

Za članove savjeta prve godine su bile “teške” jer su dolazili u Zagreb i davali prijedloge ali bez rezultata, rekao je, među ostalim, Grbešić. “S promjena u vladi, na Pantovčaku i vodstvu ureda za Hrvate izvan Hrvatske osjećamo nakon prošle godine pozitivno ozračje i želju za gradnjom mosta koji je postojao tijekom Domovinskog rata”, ocijenio je.

Savjet Vlade RH za Hrvate izvan RH čine predstavnici hrvatskih zajednica iz cijelog svijeta koji zajedno s predstavnicima državnih tijela i institucija, Katoličke Crkve i organizacija civilnog društva u domovini imaju zadaću pomagati hrvatskoj vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske. (Hina)

Foto: fah

Andrej Plenković: Želimo jedinstvo hrvatskog naroda ma gdje živjeli

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predrag Peđa Mišić: Već viđen scenarij kod Pupovca sad u režiji Milakovića

Objavljeno

na

Objavio

I OPET ON TUPI

Već viđen scenarij od Pupovca sad u režiji Milakovića

Nekad sam mislio da to što priča radi da bi umanjio moć svog učitelja, međutim ne, on i dalje s 472 glasa propovjeda kao Irinej o vječnoj ugroženosti Srba, vječnom problemu.

Milakoviću koliko je Srba zaposleno, pomognuto tvojom aktivnošću.

Ne pojma ti nemaš pričaš da bi se pričalo ,zaboravih bitan detalj plaća ide,petnaestak tisuća kuna mjesečno, znaju li oni što ti dadose glas da imaš toliko

Znaju li oni da na gradskom vijeću ili ne progovoriš ni riječ, ponekad i dođeš i naravno šutiš

Tko su ti srbi o kojima pričaš i prozivaš premijera, možda jesu ugroženi, možda su im uskraćena prava ali oni Srđane žive u Srbiji.

Kakav paradoks prozivas Hrvatskog premijera da rješava prava Srba u Srbiji.

Još ovaj mandat i njima će biti jasno da si ih prevario

A što ćes onda Srđane

DUNJIN DIDA

Srđan Milaković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari