Connect with us

Iz Svijeta

Kremlj: Krivnju za prekid isporuka plina Europi snosi ona sama

Objavljeno

-

Foto: EPA

Kremlj krivi Europsku uniju za obustavu isporuke plina putem postrojenja Sjeverni tok 1 do europskih država, objavila je novinska agencija Interfax u nedjelju.

U televizijskoj emisiji pod nazivom Moskva. Kremlj. Putin, njegov glasnogovornik Dmitrij Pjeskov optužio je Europljane da donose “apsurdne odluke”.

“Ako Europljani donose apsolutno apsurdne odluke, bilo da odbiju održavati svoje sustave ili sustave Gazproma, onda krivnja ne leži na Gazpromu već na političarima koji su odlučili primijeniti sankcije”, rekao je.

Europljani su ugovorom obvezani održavati sustave ruskog energetskog diva Gazprom, rekao je Pjeskov.

Gazprom je u petak navečer objavio da neće nastaviti isporuke prirodnog plina Njemačkoj putem Sjevernog toka 1 zbog curenja ulja na kompresorskoj stanici Portovaja.

Ranije u nedjelju njemački kancelar Olaf Scholz rekao je da je “Putinova Rusija prekršila ugovore”, da već neko vrijeme ne ispunjava obveze o isporukama te da “više nije pouzdan dobavljač energije”.

Njemačka vlada smatra da je taj izgovor lažan jer tvrtka Siemens tvrdi da se curenje ulja može rutinski otkloniti i nije razlog za prekid isporuka. (Hina)

Scholz: Putin krivac za nepoštivanje ugovora o energiji

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas