Connect with us

Iz Svijeta

Kremlj: Mirovni plan za Ukrajinu mora odražavati stvarnost na terenu

Objavljeno

-

Foto: EPA

Kremlj je priopćio da bi bilo koji mirovni plan za Ukrajinu koji predloži moguća buduća američka administracija Donalda Trumpa morao odražavati stvarnost na terenu, ali da ruski predsjednik Vladimir Putin ostaje otvoren za razgovore.

Reuters je u utorak izvijestio da su dva Trumpova ključna savjetnika predstavila plan za okončanje rata u Ukrajini – ako on pobijedi na predsjedničkim izborima – koji uključuje da se Ukrajini kaže da će dobiti više američkog oružja samo ako uđe u mirovne pregovore.

“Vrijednost svakog plana leži u nijansama i uzimanju u obzir stvarnog stanja stvari na terenu”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov za Reuters. “Ne znamo o kakvom je planu riječ, niti što je u njemu zacrtano.”

“Predsjednik Putin je više puta rekao da je Rusija bila i ostaje otvorena za pregovore, uzimajući u obzir stvarno stanje stvari na terenu”, rekao je. “Ostajemo otvoreni za pregovore, a da bismo mogli ocijeniti plan, prvo se moramo s njim upoznati.”

Peskov je rekao da nedavne Putinove prijedloge za mir nije prihvatio ni Zapad ni Ukrajina.

“Znate da je Putin nedavno izašao s mirovnom inicijativom, koju nažalost nisu prihvatili ni Zapad ni sami Ukrajinci”, rekao je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas