Connect with us

Iz Svijeta

Kremlj: Muellerovo izvješće pokazalo da nije bilo ruske umiješanosti

Objavljeno

-

Kremlj je u petak priopćio da u dugo iščekivanom izvješću posebnog američkog istražitelja Roberta Muellera nema dokaza da se miješala u američke predsjedničke izbore 2016.

Izvješće objavljeno u četvrtak detaljno navodi kontakte između Trumpove kampanje 2016. i ruskih operativaca koji su tražili načine da ishod izbora bude u Trumpovu korist.

Muellerova istraga, međutim, nije utvrdila nikakvu kaznenu zavjeru između kampanje Donalda Trumpa i Rusije.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je kazao da Moskva žali što je Muellerovo izvješće utjecalo na odnose Washingtona s Moskvom.

“Općenito, u izvješću uopće nema nikakvih dokaza da se Rusija miješala u američke izbore. Kao i prije, mi i dalje ne prihvaćamo nikakve optužbe”, kazao je Peskov.

U četvrtak je objavljena redigirana verzija izvješća posebnog tužitelja Robert Muellera koji je otkrio “brojne poveznice” između ruske vlade i Trumpove kampanje, no zaključio kako nema dovoljno dokaza da potvrdi da je tijekom kampanje postojala kriminalna zavjera s Moskvom u njezinu miješanju u izbore.

“Iako je istraga utvrdila da je ruska vlada smatrala da bi mogla profitirati od Trumpove pobjede te su djelovali u cilju osiguravanja tog rezultata, te da su iz tima Trumpove kampanje očekivali da će imati korist u dobivanju glasova od informacija koje su Rusi ukrali i objavili, istraga ipak nije utvrdila da su članovi Trumpove kampanje bili u zavjeri ili koordinaciji s ruskom vladom u aktivnostima miješanja u vlastite izbore”, navodi se u Muellerovom izvješću koje je objavilo ministarstvo pravosuđa.

(Hina)

 

Donald Trump: ‘Vrijeme je da se istraži ljevicu zbog izdajničkih radnji’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari