Connect with us

Iz Svijeta

Kremlj prijeti odmazdom u slučaju zapljene zamrznute imovine

Objavljeno

-

Foto: EPA

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov zaprijetio je u nedjelju Zapadu mogućom odmazdom ako pokuša zaplijeniti rusku imovinu

O mogućnosti zapljene ruske imovine raspravlja se u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Europskoj uniji, a neki pozivaju na korištenje novca za financiranje pomoći – ili čak oružja – Ukrajini.

Peskov je sugerirao da bi Moskva mogla zaplijeniti stranu imovinu u Rusiji ako se poduzmu bilo kakvi potezi za zapljenu ruske imovine u inozemstvu. “Razumije se da će Rusija koristiti te pravne puteve i u potpunosti braniti svoje interese”, rekao je Peskov u intervjuu za rusku televiziju.

Također je upozorio da bi Zapad mogao izgubiti povjerenje drugih stranih ulagača ako se bude dirala ruska imovina. “Pouzdanost nestaje preko noći zbog glupe, nepromišljene odluke”, rekao je Peskov.

Imovina Ruske narodne banke vrijedna stotine milijardi dolara zamrznuta je u EU-u i drugdje nakon sveobuhvatne ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022.

Po trenutačnom prijedlogu EU-a, ne bi bilo izvlaštenja temeljne imovine, već bi se prihod od imovine dao Ukrajini.

“Ruska imovina se ne smije dirati, inače će doći do oštrog odgovora na zapadnu krađu”, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova u objavi na Telegramu.

“I mnogi na Zapadu su to već shvatili. Nažalost, ne svi”, napisala je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas