Connect with us

Iz Svijeta

Kremlj: Ukrajinci će patiti ako zapad pošalje borbene zrakoplove

Objavljeno

-

Foto: EPA

Kremlj je u četvrtak priopćio da će Ukrajinci biti ti koji će patiti ako Velika Britanija ili ostale zapadne zemlje Kijevu pošalju borbene zrakoplove, dodavši da će Moskva nastaviti svoj vojni pohod u Ukrajini bez obzira koje oružje im zapad pošalje.

Tijekom posjeta Londonu u srijedu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij pozvao je Britaniju da Kijevu isporuči napredne borbene zrakoplove u sklopu naredne faze isporuke zapadnog oružja ukrajinskim snagama.

Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov je rekao da će isporuka naprednih borbenih zrakoplova po standardima NATO-a Ukrajincima donijeti samo dodatnu bol i patnju, uputivši kritike na račun NATO zemalja da preuzimaju “direktniju” ulogu u sukobu.

“Ovdje se ne radi ni o čemu drugom već sve većoj umiješanosti Britanije, Njemačke i Francuske u sukob između Rusije i Ukrajine”, rekao je Peskov.

“Crta razdvajanja između indirektne i direktne umiješanosti polako nestaje. Možemo samo izraziti žaljenje i reći da će ti postupci pridonijeti eskalaciji napetosti, produljiti sukob i učiniti ga bolnijim za Ukrajinu”, dodao je Peskov.

Ako zapad pristane poslati borbene zrakoplove, to Rusiju neće odvratiti od njezine specijalne vojne operacije u Ukrajini i ona će se nastaviti sve dok Moskva ne ostvari svoje ciljeve, poručio je Peskov. (Hina)

Vojna pomoć Ukrajini: ‘Ništa nije isključeno’, pa ni slanje zrakoplova

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari