Connect with us

Događaji

Krenule prve isplate: Predsjednica donirala novac od kampanje u humanitarne svrhe

Published

on

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović odlučila je novac koji je za troškove izborne kampanje dobila iz proračuna donirati u humanitarne svrhe, a kako je za tportal rekao HDZ-ov savjetnik za medije Miljenko Manjkas, prve isplate krenule su u ponedjeljak.

Za početak, od 1,17 milijuna kuna novca od kampanje, 500 tisuća kuna transferirano je s HDZ-ovog računa Domu za djecu u Nazorovoj (Zagreb) i Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra

Prema odluci predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, 300 tisuća kuna otišlo je u Nazorovu, a 200.000 kuna u Bistru.

Manjaks ističe da će i preostalih 670 tisuća kuna iz tog izvora uskoro biti raspodijeljeno u humanitarne svrhe, kako je predsjednica i obećala.

Podsjetimo, predsjednica je iskoristila zakonsku mogućnost da ne plati 40-postotni porez na humanitarne donacije kako bi sav novac završio na računima udruga koje brinu o djeci bez roditelja i osoba s invaliditetom. Zbog toga se našla na udaru oštrih kritika iz vladajućih redova, a utjecajni SDP-ovci optuživali su je za utaju poreza.

Predsjednica je iskoristila mogućnosti koje joj pruža zakon o svih milijun i stotinu sedamdeset tisuća kuna prebacila je na račun svoje nekadašnje stranke Hrvatske demokratske zajednice koja za donacije ne mora platiti 40 posto poreza.

Isto je sa svojom bivšom strankom SDP-om pokušao izvesti i bivši predsjednik Ivo Josipović, ali na Iblerovu trgu nisu htjeli primiti njegov novac pa je veći dio Josipovićeva iznosa pojeo porez

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari