Connect with us

Politika

Krešić i Rojs pomireni pred kamerama RTL-a

Objavljeno

-

Na sastanku Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora jedna od tema je i pismo nekoliko generala i odvjetnika Ante Nobila, koji od predsjednika Milanovića traže pomilovanje osuđenih šefova Udbe Perkovića i Mustača

Ljubo Ćesić Rojs, zamjenik predsjednika Hrvatskog generalskog zbora i Marinko Krešić, predsjednik tog istog zbora, dvije su zaraćene strane po pitanju pomilovanja generala Perkovića i Mustača, a iako se danima prepiru oko toga tko je pokretač akcije, gostovali su u RTL-u Danas s Andrijom Jarkom.

Krešić govori kako je Upravni odbor koji je napustio izvijestio o situaciji iz Mostara. Na sjednici je, govori, kao odgovorna osoba dao mandat na raspolaganje, a sada čeka odluku.

Ovo nije činio Hrvatski generalski zbor, nego pojedinac, navodi.

Rojs govori kako je i on dao svoj mandat na raspolaganje, a ako imaju išta što misle da je naštetilo ugledu zbora, navodi, neka ga razriješe. “Mi smo kumovi, mene bi spasilo, povukao se u mirne vode, vodio računa o sebi”, ističe.

Objasnio je i redoslijed kojim je pismo potpisano, a sve se, govori, dogodilo u ponedjeljak 11. travnja, oko 10:30 sati. Na stol mu je, tvrdi, došao potpisan dokument od Čermaka i Gotovine. On ga je pročitao i kad su oni potpisali “za mene je to bio zakon”, tvrdi. “Zvao sam kuma, Marinka Krešića i on je potpisao. Ovo što su priče, nije dobro da se pričaju”, istaknuo je.

Krešić kaže da mu i danas nije jasno kako je problem nastao. Smatra kako je Rojs pogrešno razumio rečenicu jer iz ureda Nobila s dva generala došli su na inicijativu dva generala, ali nije bio Rojs.

Rojs je pak upitan je li prešao granicu. “Ja sam takav, kaže Rojs. Ja sam rekao i neću reći da je netko drugi. Povrijedilo me da se navelo da sam ja organizator s Nobilom”, ističe.

Zaključuje kako Hrvatski generalski zbor nije izgubio integritet. Nastavit će s radom, radit će po statutut, on je jasan, on je ustav. “Ja ne povlačim svoj potpis, da svi povuku, ja neću”, tvrdi. Povukao je pak sve što je rekao oko kuma. “Nismo se ni svadili”, zaključuju.

Ivica Šola: Otkud Gotovina u cijeloj priči, pitaju se mnogi u šoku?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas