Connect with us

BiH

Krešić: Privatne prijetnje Mektića Hrvatskoj nisu stav BiH

Published

on

Izvan svake pameti je prijetiti Hrvatskoj konfliktom zbog vraćanja migranata i navodnog prijelaza hrvatskih policajaca u BiH čime je ministar sigurnosti Dragan Mektić iznio privatni, a ne stav države Bosne i Hercegovine, izjavio je u četvrtak njegov zamjenik Mijo Krešić.

“To nije stav BiH. To je privatna izjava gospodina Mektića”, rekao je Krešić u izjavi za medije u Mostaru upitan o prijetnji konfliktom.

Bosanskohercegovački ministar sigurnosti Dragan Mektić izjavio je u srijedu da će vlasti te zemlje ‘po cijenu konflikta’ s Hrvatskom zaustaviti, kako tvrdi, nezakonito vraćanje migranata od strane hrvatske policije.

Njegov zamjenik ističe kako s Hrvatskom postoji sporazum o zajedničkim ophodnjama na granici, te da je zazivanje sukoba s Hrvatskom izvan svake pameti.

“Očigledno da nedostaje suradnje i razgovora. S našim susjedom, odnosno s EU trebamo tražiti rješenja koja će biti u smjeru pojačane provedbe sporazuma o zajedničkim ophodnjama državne granice. Zazivati bilo kakav konflikt, a naročito otvoreni konflikt je izvan svake pameti”, istaknuo je Krešić.
Dodao je kako je stanje s migracijama u BiH ‘kaotično’ te da ova zemlja ne slijedi upute Europske unije.

“Politika EU-a je jasna kada su u pitanju migranti. Mi je ignoriramo dvije godine. Ovdje imamo ilegalne migrante, krijumčare, organizirani kriminal. Bojim se da određene institucije samo podržavaju taj organizirani kriminal”, istaknuo je zamjenik ministra sigurnosti.

Izrazio je očekivanje da će se zatvoriti granica na Drini zbog najave novog migrantskog vala.
“Sada je jasno kako ćemo morati angažirati dodatne snage i zatvoriti granicu. To je prvi korak”, dodao je.
Krešić misli kako bi istočne susjede trebalo ‘potaknuti da ozbiljnije priđu problemu ilegalnih migracija, a ne samo da ih transportiraju ili isporučuju BiH’. (Hina)

 

Mektić prijeti da će i pod cijenu sukoba biti zaustavljeno vraćanje ilegalnih migranata iz Hrvatske

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari