Connect with us

Reagiranja

Krešić: U Generalskom zboru ne mogu ostati oni koji se ne pridržavaju statuta

Objavljeno

-

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, general bojnik Marinko Krešić najavio je u nedjelju da će se u utorak sastati upravni odbor Generalskog zbora, poručivši da u toj udruzi “ne mogu ostati oni koji se ne budu pridržavali njezina statuta”.

“Svatko tko se ne bude pridržavao statuta, sigurno ne može biti u Zboru i nastaviti sa svojim privatnim radom”, poručio je Krešić u emisiji RTL Danas komentirajući javnu polemiku između pojedinih umirovljenih hrvatskih generala koji podržavaju pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača i drugih kojima je to potpuno neprihvatljivo.

Povod je pismo u kojemu se nekolicina generala kod predsjednika Republike Zorana Milanovića založila za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, dvojicu suboraca osuđenih za udbašku likvidaciju Stjepana Đurekovića

Pismo su potpisali Ante Gotovina, Ivan Čermak, Ljubo Ćesić Rojs, Pavao Miljavac i Davor Domazet-Lošo.

Krešić je za RTL Danas rekao da je on svoj potpis povukao jer je brzo uvidio da je “napravio grešku, te jer ne želi praviti razdor u hrvatskom društvu, a pogotovo među braniteljima”. Za Perkovića i Mustača kaže da su “trebali objasniti tko je ubio u emigraciji sve te ljude”.

Rekao je da ga je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs nazvao i rekao da je dopis pripremljen i zatražio potpis. Cijeli taj pothvat Krešić je nazvao “gerilskom akcijom, tempiranom za uskrsno vrijeme mira i pomirbe”.

“Zanimljivo tko je inicijator, mogu to nagađati, mislim da je to odvjetnički ured Ante Nobila u koordinaciji s Rojsom”, rekao je.

Odbacio je tvrdnje da generalski zbor “nije dao sve od sebe” da pomiluje i druge branitelje, te poručio generalu Josipu Luciću i ostalima “da ne dolijevaju sada ulje na vatru”.

Smatra i da Generalski zbor, koji okuplja 111 generala, nije s ovim slučajem izgubio legitimitet.

“Generalski zbor ide naprijed jakim tempom, svjesni smo reakcija i moramo ih podnijeti i podnijet ćemo ih. Mi svi koji radimo unutra moramo raditi u zajedničkom timu”, poručio je.

Krešić je rekao i kako “nije siguran” da će predsjednik Republike Zoran Milanović nakon svega pomilovati Perkovića i Mustača.

“Nisam siguran da će predsjednik donijeti tu odluku, iako je ona isključivo njegovo pravo i nadležnost. Mislim da bi bilo suludo poslije ovakve reakcije bilo kakvo pomilovanje”, rekao je Krešić, prenosi Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari