Connect with us

BiH

Krešimir Beljak: Bošnjački političari u BiH ponašaju se kao srpski u bivšoj Jugoslaviji

Objavljeno

-

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke i saborski zastupnik Krešimir Beljak ocijenio je u srijedu u intervjuu da bošnjački političari majoriziraju Hrvate u Bosni i Hercegovini ponavljajući iste greške srpske politike u bivšoj Jugoslaviji koja je dovela do ratova devedesetih godina.

“Bošnjački političari su jednostavno preuzeli princip majorizacije, koji je prisutan na ovim prostorima već jako dugo i što je uostalom uzrok svih ratova iz devedesetih”, rekao je Beljak u intervjuu za internetski portal Dnevnik.ba iz Mostara.

Istaknuo je kako se radi o pogubnom modelu jer su na identičan način Srbi kao relativna većina u Jugoslaviji pokušali svoja rješenja nametnuti drugima.

Beljak je kritizirao aktualnu vlast u Hrvatskoj tvrdeći da Hrvate u BiH podržavaju tek deklaratorno.
“Vladajuće elite u Hrvatskoj brigu za Hrvate u BiH pokazuju samo načelno. U suštini nije briga ni njih, jer gledaju kako se svidjeti upravo međunarodnoj zajednici”, dodao je predsjednik HSS-a.

Upozorio je kako se Hrvati u BiH suočavaju s ubrzanim nestajanjem, no da ne trebaju očekivati pomoć iz Zagreba jer su “na vlasti karijeristi”.

“Vladajuće elite ne mogu lobirati ni za interese Republike Hrvatske, što se vidi u nizu izgubljenih sudskih sporova pred međunarodnim sudištima. Kako bi onda bili u stanju lobirati za bilo što drugo”, rekao je Beljak.

Upitan može li međunarodna zajednica pomoći BiH da postane normalna država, Beljak je rekao kako se ta “briga” pokazala za vrijeme prošlog rata.

“Bojim se da je upravo međunarodna zajednica uzrok mnogobrojnih problema, ali zato smo si, uostalom – sami krivi”, rekao je Beljak.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas