Connect with us

Pregled

Macan poručio Đikiću: Vozite svoj egomanijački projekt iz Njemačke, mi moramo živjeti ovdje u Hrvatskoj

Objavljeno

on

Na društvenim mrežama razvila se još jedna polemika o pandemiji, ovoga puta između komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana i znanstvenika Ivana Đikića nakon znanstvenikova intervjua televiziji N1

Prof. dr. sc. Ivan Đikić dao je u nedjelju intervju televiziji N1 koji je prenesen i na njihovu portalu s naslovom Ivan Đikić: Danas je opasnost od zaraze virusom veća nego početkom prosinca.

To je privuklo pažnju Krešimira Macana koji je intervju podijelio s komentarom: Kad danas izjavite ovako nešto, ljudi će fakat reći da ste poludjeli – pogledajte originalan naslov članka – ivan-dikic-danas-je-opasnost-zaraze-virusom-veca-nego-pocetkom-prosinca – ja lud nisam.

Razvila se rasprava u kojoj se, naravno, javio i sam Đikić s dva komentara u kojima preporučuje Macanu pročitati cijeli intervju:

“Krešimire Macane, kao komunikacijski stručnjak dobro znate da nije profesionalno plašiti ljude naslovima nego informirati točnim podacima”, napisao je i dodao intervju njemačkog virologa Christiana Drostena u Spiegelu, čija se stajališta o mjerama podudaraju s Đikićevima. “Mislim da je važno ljudima reći istinu o opasnostima kojih se boji cijela EU, a to je opasna pojava novih sojeva kao i zastoj s cijepljenjem. Jedino Rumunjska i Hrvatska politički najavljuju popuštanje mjera, što je u sadašnjoj situaciji kratkovidno.

CILJ: Neophodno je smanjiti broj zaraženih na 50/100.000 i R broj između 0.7-0.9 ako želimo zaštititi građane RH protiv zaraze novim sojevima… Što je najavljeno u RH – kava se može izdavati i u kafićima (ta mjera je mogla biti uklonjena i 28.11). Takve predstave dovode nas u sličnu situaciju kao i sredinom listopada kada se vrlo neiskreno komuniciralo. Posljedice: 4300 mrtvih unutar zadnja tri mjeseca. U proljeće je HR imala 25 mrtvih na mil. stanovnika. Danas oko 1200 mrtvih na mil stanovnika. Porast od oko 50 puta”, napisao je Đikić, prenosi Večernji list

Macan nije ostao dužan.

“Dragi Ivane, vi vozite svoj egomanijački projekt iz Njemačke – mi moramo živjeti ovdje u Hrvatskoj – pametnome dosta. A kakvih 50 i ludosti – to nitko nije uspio dosad držati i nema smisla – a vi i dalje prepisujete njemačke fore koje vidimo daju super rezultate – nismo Njemačka, drugačije smo postupali i zasad dobro izgurali… Vi kao da priželjkujete da nam bude gore samo da bi vi bili u pravu… žalosno je to sto radite”, napisao je.

Dragan Primorac o Đikiću: On stalno koristi situaciju za osobnu promociju

 

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari