Connect with us

Politika

Krešo Beljak dogovara ulazak u Amsterdamsku koaliciju

Published

on

Šef HSS-a Krešo Beljak dogovara ulazak u Amsterdamsku koaliciju. Otkriva kako teku pregovori, ali i daje ocjenu aktualne političke scene.

Tko će biti glavni, Anka Mrak Taritaš ili Krešo Beljak?

“Na najboljem smo putu. Tko će biti glavni, to ćemo vidjeti, ali najvažnije je da se, ako se dogovorimo, počnemo ponašati kao tim ozbiljnih političara i stranaka kojima je interes Hrvatske ispred osobnog interesa ili ega. Ako je gospođa Mrak Taritaš trenutačno najpopularnija hrvatska opozicijska političarka, odgovor se nameće sam po sebi i osobno nemam s tim nikakvih problema”, rekao je Beljak u razgovoru za Večernji list.

Idete li zajedno samo na euroizbore ili i na sve ostale?

“Zasad smo samo počeli službene pregovore o zajedničkom nastupu na izborima za Europski parlament.”

Dalija Orešković ili Zoran Milanović. Koga biste radije u utrci za Pantovčak?

“Zoran Milanović je još uvijek političar koji ima najveće izglede pobijediti Kolindu Grabar-Kitarović pa bih osobno volio da se kandidira. No ako se opozicijske stranke udruže i podrže jednog kandidata, on ili ona će moći računati i na podršku HSS-a.”

Vaše mišljenje o Daliji Orešković?

“Vrlo pozitivno, mislim da bi gospođa Orešković, uz malo pomoći ljudi koji razumiju politiku, bila pravo osvježenje na političkoj sceni. Misli li sama ulaziti u političku utrku bilo koje razine, bojim se da će se jako razočarati. Politički „solo igrači“ osuđeni su na marginu.”

Jeste prekrižili sporazum sa SDP-om o izlasku na izbore?

“HSS ništa i nikoga tko je protiv HDZ-a nije prekrižio, pa ni SDP. Smatramo da su šanse opozicije bez jakog SDP-a umanjene i zato želim da SDP što prije ojača svoje redove kako bismo dalje zajedno nastavili borbu protiv pogubnog režima koji sada vlada Hrvatskom”, rekao je Beljak u razgovoru za Večernji list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari