Connect with us

Politika

Krešo Beljak je novi predsjednik HSS-a

Objavljeno

on

Delegati HSS-a su na izbornoj skupštini u drugom krugu glasovanja dali povjerenje Kreši Beljaku, koji je time preuzeo vođenje HSS-a.

Krešo Beljak je održao pobjednički govor pred delegatima stranke. Evo što im je poručio:

“Želim zahvaliti svima vama na povjerenju koje ste mi dali, neću vas sigurno razočarati. Okrećemo novu stranicu u povijesti ove političke stranke. Obećavam da ćete uskoro biti ponosni što ste članovi najstarije političke stranke.

Morat ćemo poraditi na nekim stvarima. Nema izbornih gubitnika, nema podjela, samo zajedno, i Matic i Hrg će sa mnom voditi stranku. Svi ćemo zajedno graditi novi, stari HSS.

Kod mene nema dlake na jeziku, hrvatskoj politici je dosta laži i obmana to će hrvatski narod prepoznati i takav HSS ćemo zajedno graditi.

Marijana Petir je naša najveća politička zvijezda, najveća zvijezda HSS-a, Marijana, hvala ti.

Čeka nas ogroman posao, više se nećemo baviti trgovinom, nema raskidanja sporazuma s HDZ-om, ali da ćemo sjesti s partnerom, budite sigurni da nećemo prodavati HSS. Poštivat cemo naše potpise, pred nama su lokalni izbori i tu ćemo potvrditi našu snagu, nećemo rušiti HDZ, Vladu, niti Oreškovića, nećemo ucjenjivati i tražiti mjesta koja nam možda ne pripadaju.

Moramo izmjenama Statuta ili kako već, prona,i mjesto za Marijanu Petir i druge”, rekao je Beljak.


Krešo Beljak pobijedio je u drugom krugu izbora za šefa HSS-a! Beljak je pobijedio s 398 glasova. Nenad Matić osvojio je 335 glasova delegata stranke. Četiri listića bila su nevažeća, a glasovalo je ukupno 737 delegata stranke.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari