Connect with us

Politika

Krešo Beljak: Najava Živog zida o osvajanju 76 ruku u Saboru najviše koristi HDZ-u

Published

on

Šef HSS-a Krešo Beljak komentirao je za N1 događanja u zagrebačkoj skupštini kada je, sada bivši član HSS-a, Ilija Ćorić digao ruku za proračun Milana Bandića. Osvrnuo se i na predstojeće europske izbore.

Upitan da komentira Ćorićeve razloge spašavanja Bandićevog proračuna, Beljak je rekao da bi se time trebale baviti institucije poput DORH-a jer je svima jasno da netko ne napušta dobro plaćen posao besplatno.

“Uvjeren sam da je jedna od struja HDZ-a zvrnula mu rukom. Nije Plenković, nego ona druga struja”, rekao je Beljak.

Osvrnuo se i na Zlatka Hasanbegovića kojem su događanja u zagrebačkoj skupštini pomogla s rejtingom stranke Neovisni za Hrvatsku. Raste popularnost ljudima koji pucaju na niske strasti i misle da su pametni, a štete Hrvatskoj, posebno međunarodnom ugledu. To šteti ugledu, ide na ruku svima koji govore da je Hrvatska nastavak NDH”, smatra Beljak.

Komentirao je rat popularnosti Živog zida koji je prema nekim anketama pretekao i SDP.

“To ćemo vidjeti na izborima, kad budu prvi izbori vidjet ćemo tko su lideri oporbe. Izbori će pokazati tko ima povjerenje birača ,a tko nema”, rekao je Beljak i dodao da bi iskreno volio da Živi zid dobije 76 zastupnika i formira vlast.

“Politika koja tvrdi da će imati 76 ruku najviše koristi HDZ-u… Poštujem napore kolega iz Živog zida, imaju manje zastupnika u klubu nego su osvojili na izborima… Ne slažem se s politikom izlaska iz EU i NATO pakta. Nema alternative za Hrvatsku od EU. Izlazak Hrvatske iz EU bi značio odlazak milijun ljudi iz zemlje, u intermezzu od odluke do formalnog izlaska. Među njima bi bio i ja, a vjerojatno i vi”, rekao je Beljak.

Dodao je Amsterdamska koalicija očekuje pobjedu na europskim izborima te da HSS neće ulaziti u bitke koje su osuđene na poraz ili fingirati pobjedu na izborima, a prema njemu je politika o osvojenih 76 glasova u Saboru na koju se poziva Živi zid – fingiranje pobjede.

Rekao je da je Amsterdamska koalicija opcija svima koji nisu zadovoljni strankama na vlasti, a zastupaju proeuropske stavove. Dodao je da je Amsterdamska koalicija progresivna opcija koja gleda u budućnost te da su im uzori zemlje u koje Hrvati iseljavaju.

“Naša politika prati migriranje našeg stanovništva. Nitko ne seli u Iran i Tursku nego u Irsku, Englesku…”, rekao je Beljak.

Nada se da će suradnja stranaka Amsterdamske koalicije biti dugoročna i da će joj se priključiti i druge opozicijske stranke kojima je cilj rušiti HDZ.

 

Dvostruki igrač Krešo Beljak

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari