Connect with us

Politika

Krešo Beljak raspustio pet županijskih organizacija HSS-a

Objavljeno

on

Krešo Beljak nastavlja s čistkama prije stranačkih izbora i uklanja svoje konkurente na izborima za predsjednika stranke, priopćila je HSS-ovka Marijana Petir.

 

“Sinoć je tako na telefonskoj sjednici predsjedništva Krešo Beljak raspustio pet županijskih organizacija HSS-a: Sisačko-moslavačku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Splitsko-dalmatinsku i Zadarsku.

Beljak je prethodno suspendirao čelnike tih organizacija Marijanu Petir, Darka Korena, Dinka Piraka, Momira Karina i Zdravka Šarića, potom ih je pokušao smijeniti s čelnih mjesta županijskih organizacija no za to nije prikupio dovoljno potpisa jer članstvo podržava njih a ne njega, te je nakon toga otišao korak dalje i raspustio cijele županijske organizacije koje čine jednu trećinu ukupnog članstva HSS-a.

Članstvo se pita hoće li Beljak uskoro raspustiti i cijeli HSS jer sve je više onih koji smatraju da je Beljaku cilj uništiti stranku radi osobnih interesa i da je ovo klasični primjer neprijateljskog preuzimanja najstarije stranke u Hrvata.

Nadzorni odbor i Časni sud do sada se nisu očitovali po predstavkama koje su im mnogobrojni članovi HSS-a dostavili još prošlog mjeseca a u kojima traže da se zaustavi protustatutarno i protuzakonito vođenje HSS-a”, stoji u priopćenju Marijane Petir.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari