Pratite nas

Reagiranja

Krešo Beljak: Mi smo jedina stranka koja se vratila nakon pada i ja sam uvjeren da je HSS opstao

Objavljeno

na

Krešo Beljak za N1 je kazao da neće on odlučivati o sudbini Marijane Petir.

Komentirajući izjavu Marijane Petir, da se on kao predsjednik HSS-a ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji, Beljak je rekao da nikad nikoga nije isključio iz stranke.

“Pitajte Petir što je radila u Sisačko-moslavačkoj županiji, samo gradska organizacija iz Siska je nekoliko puta bila raspuštena”, kazao je Beljak.

Brojke HSS-a govore same po sebi, rekao je Beljak. “Stranka koja je pet godina taborila na dnu s jednim zastupnikom, sad ima pet zastupnka. Dobili smo novu priliku za novi početak. Mi smo jedina stranka koja se vratila nakon pada i ja sam uvjeren da je HSS opstao”, kazao je Beljak.

Upitan hoće li HSS ići na unutarstranačke izbore, kao i kako komentira izjavu Marijane Petir da će se kandidirati za predsjednicu stranke, Beljak je kazao da će izbori biti vrlo skoro.

“Mi imamo statutarnu obavezu i ići ćemo na izbore vrlo skoro. Moramo napraviti ne samo programsku skupštinu, nego široku skupštinu da vidimo što je HSS.

Imamo samo unutarstranačke borbe i to je jedan od razloga zašto smo na dnu”, kazao je Beljak. Nije htio komentirati izjave Petir za medije.

“Ne bih komentirao njene istupe, ona je pod suspenzijom i trebala bi se koncentrirati na žalbu”, kazao je, dodajući: ” Dovoljna je isprika da se suspenzija prekine, a ona to nije uradila. U ovom trenutku više ne odlučujem o njenoj sudbini, nego stranačka tijela”.

Budući da je tražio ispriku, što je ona odbila navodeći da se Beljak treba ispričati, predsjednik HSS-a upitan je je li njegova opomena “zrela” da preraste u izbacivanje Petir iz stranke.

“Ja nisam čuo niti pratim što radi, nije u mojim ovlastima niti ću više raditi po tom pitanju. Otvorena opstrukcija izbornog procesa nešto je loše i ja sam povukao poteze na koje imam statutarno pravo”, kazao je, optužujući je i dalje za opstrukciju izbornog procesa.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari