Connect with us

Politika

Krešo Beljak: Za dva tjedna sastanak u vezi ujedinjenja svih stranaka proizašlih iz HSS-a

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak najavio je u petak da će se za dva tjedna održati sastanak ujedinjenja svih stranaka proizašlih iz HSS-a na koji će biti pozvani svi, pa i Demokratski HSS iz kojeg su mu u petak poručili da nema ujedinjenja dok se on “ne makne iz HSS-a”.

“U medijima se pojavila lažna vijest da se ujedinjuju sve stranke proizašle iz HSS-a koju plasira Beljak pokušavajući opet navući nekog na političkoj sceni da ga počasti s mandatom saborskog zastupnika”, priopćio je u petak Demokratski HSS.

Beljak u izjavi za Hinu ističe da proces ujedinjenja stranaka proizašlih iz HSS-a traje već nekoliko mjeseci i da ga nije on sam inicirao, a odbacuje tvrdnje o saborskom mandatu.

“To nije isključivo moja, odnosno inicijativa matičnog HSS-a, nego i nekih drugih stranaka”, kaže Beljak i navodi kako su još u rujnu utvrdili da je 14, odnosno 13 stranaka proizašlih iz HSS-a. Od njih 13, kaže da jedino s jednom, koju nije imenovao, nije razgovarao, jer je ta stranka protiv bilo kakvog razgovora.

Nije potvrdio da je to Demokratski HSS koji je u priopćenju naveo da je pozvan na sastanak o pregovorima oko ujedinjenja svih stranaka proizašlih iz HSS-a.

“A što se mog mandata tiče, njega osiguravaju birači, a ne nikakve komponente, kombinacije, bilo što”, ističe Beljak i podsjeća da je u dva navrata za zastupnika izabran preferencijalnim glasovima, a ne zbog mjesta na listi.

“Ja izbore nisam nikada izgubio, a na koje su oni izašli, osim lokalnih, seoskih?”, upitao se Beljak te zaključio da u toj stranci “ne žele razgovarati”.

Na sjednici Predsjedništva HSS-a gdje su jedina tema bili pregovori o ujedinjenju, kao gosti su nazočili predsjednici šest stranaka: Autohtone HSS, HSS-a Braće Radić, HSS-a Stjepana Radić, Hrvatske Radićevske stranke, Nezavisnih seljaka Hrvatske i Demokrata, priopćeno je iz HSS-a. (Hina)

HDZ: Konsenzus o manjem PDV-u na hranu, potvrda ozbiljnosti parlamentarne većine i novi oporbeni – debakl!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas