Connect with us

Hrvatska

Kretanje na Markovom trgu privremeno ograničeno dok se ne pronađe trajnije rješenje

Published

on

Foto: Hina

Na Trgu sv. Marka gdje je u ponedjeljak ujutro ranjen policajac, od sinoć je vidljivim preprekama privremeno ograničena sloboda kretanja građana dok se u dijalogu s ustanovama koje funkcioniraju na tom prostoru ne pronađe trajnije rješenje, doznaje se u MUP-u.

Slobodu kretanja policija je ograničila temeljem članka 51 Zakona o policijskim poslovima i ovlastima kojim joj se daje ovlast privremenog ograničavanja pristupa i kretanja na određenom prostoru ili zadržavanja ljudi iz različitih razloga koji uključuju i osiguranje štićenih osoba, objekata i prostora, pojasnili su u MUP-u.

Ta ovlast policije na Trgu sv. Marka primjenjivat će se dok se ne pronađe trajnije rješenje u dijalogu s ustanovama koje funkcioniraju na tom prostoru, a to su Vlada, Sabor, Ustavni sud i crkvene vlasti.

Primjena članka 51 Zakona o policijskim poslovima i ovlastim u praksi znači da građani više ne mogu dolaziti na Markov trg. Kretanje osobama bit će odobreno onim osobama koje imaju opravdan razlog da uđu u tu štićenu zonu.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je jutros da su od jučer i od jutros postavljene fizičke prepreke pa se u središnji prostor trga ne može dolaziti “bez opravdanog razloga”.

“Ovo nas tjera da moramo više napraviti što se tiče sigurnosti”, kazao je Milina dodavši da su to prve mjere do rješenja koje će biti usuglašeno. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari