Connect with us

Iz Svijeta

Krila Oluje na vojnom aeromitingu u Velikoj Britaniji nagrađena za najbolji nastup

Published

on

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) Krila Oluje nastupila je na međunarodnom vojnom aeromitingu Royal International Air Tatoo (RIAT) u Zrakoplovnoj bazi Fairford u Velikoj Britaniji i osvojila prvu nagradu za najbolji nastup.

[ad id=”93788″]

U obrazloženju stoji da su pokazali zavidnu razinu letačkih i akrobatskih sposobnosti. Osvojili su mač kralja Huseina koji je bio dugogodišnji pokrovitelj ove nagrade, prenosi HRT

Organizator je istaknuo da nagradu King Hussein Memorial Sword dodjeljuje za izrazito precizan i atraktivan program s nikad viđenim manevrima izvedenim u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima.
Vođa grupe, pukovnik Damir Barišić, rekao je ranije kako će nastup na RIAT-u zasigurno obilježiti ovogodišnju sezonu, kao kruna svih dosadašnjih nastupa Krila Oluje.

Ta prestižna vojna zrakoplovna manifestacija svake godine okupi predstavnike gotovo svih vodećih svjetskih ratnih zrakoplovstava i stotine tisuća gledatelja, a u letačkom i izložbenom dijelu programa redovito sudjeluje iznimno veliki broj vojnih zrakoplova. Rekordnih 535 zrakoplova iz 2003. osiguralo je RIAT-u mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Ovogodišnjim sudjelovanjem HRZ i PZO-a Hrvatska postaje 56. država čije ratno zrakoplovstvo ima priliku predstaviti se na toj manifestaciji.  Za Krila Oluje ovo je 43. nastup izvan Hrvatske na međunarodnim  zrakoplovnim  smotrama i nakon jednogodišnjeg izbivanja povratak na veliku letačku scenu.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari