Pratite nas

Pregled

Krila Oluje oduševila i u Poljskoj (VIDEO)

Objavljeno

na

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje” vratila se u ponedjeljak, 27. kolovoza 2018. u matičnu bazu u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku nakon što su ovoga vikenda u zrakoplovnoj bazi Radom u Poljskoj imali 50. međunarodni nastup na aero-mitingu koji je održan od 25. do 26. kolovoza 2018.

Grupu je dočekao i pozdravio zapovjednik 93. zrakoplovne baze pukovnik Krešimir Ražov koji im je uputio čestitke za jubilarni nastup.

Ponosni smo na vas, na svaki vaš nastup jer ste jedan od najznačajnijih promotora Hrvatske vojske i RH u svijetu. I ovoga puta unatoč lošem vremenu pokazali ste profesionalizam, hrabrost, odvažnost i umijeće zbog čega ste i svrstani u sam vrh svjetskog akrobatskog letenja”, poručio je pukovnik Ražov.

Vođa grupe satnik Darko Belančić kazao je kako su oba nastupa u Poljskoj morali prilagoditi iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima te su izveli skraćeni i prilagođeni letački program.

“Naše sudjelovanje na ovoj manifestaciji ostat će zabilježeno po izvedbi 50. međunarodnog nastupa koji je popratilo “olujno” nevrijeme s temperaturom oko 16 stupnjeva. No nismo odustajali, jer smo dali sve od sebe kako bi letačkim programom domaćinima čestitali 100. obljetnicu Ratnog zrakoplovstva. Korak po korak došli smo do našeg 50. međunarodnog nastupa, puno je truda i napora uloženo, ali smo zadovoljni. Sve pohvale zaslužuje i cijeli tim koji nas je pratio u Poljskoj, odradili su sjajan posao i bili nam važna potpora”, istaknuo je satnik Belančić.

“Krila Oluje” do sada su izvela ukupno 180 javnih nastupa od čega 130 domaćih i 50 međunarodnih, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska), priopćio je MORH

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Hasanbegović pravomoćno dobio spor protiv Ante Tomića

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović je pravomoćnom presudom varaždinskog Županijskog suda dobio spor protiv splitskog kolumniste Ante Tomića koji bivšem ministru kulture mora platiti 15.000 kuna zbog povrede prava osobnosti te još 7771 kunu troškova suđenja.

Hasanbegović je tužio Tomića zbog uvreda na njegov račun iznesenih u članku ‘Jadi političkog minotaura’, objavljenog 28. siječnja 2016. u tiskanom izdanju beogradskog tjednika NIN, odnosno 31. siječnja 2016. u njihovoj elektroničkoj verziji, kao i na facebook stranici.

U tom tekstu Tomić je za Hasanbegovića rekao da je ‘retard’, odnosno ‘nemoguće biće, politički minotaur, ‘ideološki jednorog’, ‘ustaški klaun’, ‘slaboumni zagrebački musliman’ i ‘bijednik’.

Hasanbegović je isticao u tužbi da autor teksta o njegovim društvenim i političkim pogledima može misliti što hoće pa i bez ikakvih argumenata, ali ga nema pravo vrijeđati i kvalificirati na način da mu vrijeđa pravo osobnosti i nanosi neimovinsku štetu. Iako je tuženik izrazio sumnju u pretrpljene tegobe tužitelja, smatrajući postupak političkom predstavom tužitelja, sud je zaključio da već iznesene teške kvalifikacije o Hasanbegoviću opravdavaju dosuđene pravične novčane naknade.

Drugostupanjski sud potvrdio je zaključke sutkinje zagrebačkog Općinskog suda Jadranke Liović Merkaš da su objavljene informacije povrijedile tužiteljev integritet, čast i ugled i dostojanstvo, čime mu je povrijeđeno pravo osobnosti.

Međutim, odlukom Županijskog suda poništen je dio prvostupanjske presude zbog kojega je Hasanbegović trebao dobiti 30.000 kuna na račun odštete od Tomića te je sutkinja Županijskog suda Amalija Švegović ublažila kaznu za polovinu njenog iznosa. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Tomo Medved: Hrvatski branitelji najsnažniji su temelj samostalne Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u emisiji HRT-a “Dobro jutro, Hrvatska” gostovao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Na početku se govorilo o izmjenama Zakona o blagdanima.

– 18. studenog od iduće godine postaje neradni dan kao Dan sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Govorio je o ponedjeljku, kada će se, tradicionalno, tisuće okupiti u Vukovaru.

– Imat ćemo čitav niz aktivnosti. Najvažnije je da ćemo 17. studenog navečer odati počast paljenjem svijeća u krugu vukovarske bolnice. 18. 11. imat ćemo ujutro okupljanje u krugu bolnice te potom kolona sjećanja ide do Memorijalnog groblja. Vjerujem da će kao i ranijih godina doći veliki broj ljudi koji osjećaju poštovanje i žele iskazati zahvalu žrtvi Vukovara.

– Predviđeno je da u budućnosti na Memorijalnom groblju bude i popis svih stradalih, ističe Medved.

– Tijekom 2019. donijeli smo Zakon o osobama nestalima u Domovinskom ratu. Ministarstvo vrlo intenzivno radi na pronalasku nestalih. Ukupno 1872 osobe smatraju se nestalima. Od toga u Vukovaru 386. Svakodnevno radimo probna iskapanja, pronalazak nestalih, evo jučer smo na području Negoslavaca pronašli dvije osobe. Svjesni smo te obveze, to je prvorazredno humanitarno pitanje, prioritet svih prioriteta.

Medved je govorio i o položaju braniteljske populacije.

– Hrvatski branitelji najsnažniji su temelj ove samostalne Hrvatske, nikako teret, kako neki žele prikazati. Ova je Vlada donijela čitav niz mjera, napravili smo ogroman pomak u odnosu prema braniteljima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari