Pratite nas

Reagiranja

KRIMINAL NIJE PRIJEPOR, NE RJEŠAVA SE DEBATAMA NEGO SANKCIJAMA – TRENUTNIM!

Objavljeno

na

Gospođa Obuljen nasmiješena lica ovih dana doista se trudi skrenuti pozornost javnosti sa gorućeg problema korupcije u aferi HAVC, gotovo jednako kako je okretala glavu u vrijeme dok je bila članica Upravnog odbora HAVC-a, a imala je tada određene dužnosti i ovlasti  reagirati i zaustaviti protuzakonite radnje.

Vrijeme je reći joj kako su takvi lepršavi pokušaji zapravo uzaludni. Aferu HAVC više nitko ne može zataškati pa ni lakonski odnos jedne ministrice u Vladi RH.

Ponajprije ona doista nije objekt pažnje ( već stoga jer kao osoba može biti samo subjekt pažnje) iako ju u zadnje vrijeme mediji pokušavaju nametnuti kao nekakav subjekt prema kojemu su usmjerena određena djelovanja.

Koordinaciji udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata važna je samo iz razloga jer sada obnaša dužnost ministrice u Vladi RH koja je između ostalog odgovorna i ovlaštena djelovati u pitanjima i po zahtjevima koji su joj postavljeni.

Objekt  pažnje hrvatskih branitelja (doduše ne i ponekih poput Jašarevića)  u prvom redu uvijek je bilo antihrvatsko djelovanje kao i korupcija i kriminal u HAVC-u, te stoga nije nerealno (ili možda ipak jeste) od jedne ministrice kulture očekivati da djeluje u skladu sa zakonom i zahtjevima koji su ju dočekali već prvog radnog dana, a odnose se na trenutačnu smjenu UO HAVC-a i Hrvoja Hribara.

Doista je žalosno kada ministrica kulture jedne nacionalne države poput Hrvatske ne staje u obranu ponajprije devastacije kulturne zajednice, kojoj su nametnuti likovi poput Hribara i sličnih. Govoriti kako je HAVC najbolja kulturna reforma??

Ne ulazeći sada detaljno u područje rada HAVC-a vezano uz kulturu, ova tvrdnja izrečena iz bilo čijih drugih ustiju izazvala bi čuđenje, možda i podsmijeh zbog neupućenosti, no kada to izgovori ministrica kulture onda je vrijeme zapitati se je li takva osoba doista dorasla izazovima mjesta na koje ju je postavio gospodin Plenković?

Ovo je samo dio pitanja koja su ministrici kulture gospođi Obuljen-Koržinek već postavljena i na koja nije odgovorila, vjerojatno zauzeta ispisivanjem odluka o dodjeli novca hrvatskih poreznih obveznika onima koji tako nemilice pod devizom umjetničke slobode blate hrvatskog ratnika i vrednote hrvatske tradicije. Stoga pozivamo ju da odgovori:

  1. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i skandal s filmom “15 minuta-Masakr u Dvoru” koji optužuje Hrvatsku vojsku i Hrvatskog Ratnika za zločin koji nisu počinili?
  2. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a skandal s filmom „Chriss the Swiss“?
  3. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu 100 tisuća kuna poreznih obveznika od strane Hrvoja Hribara svojoj kćeri Sari Hribar za razvoj projekta?
  4. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu 10 milijuna kuna poreznih obveznika Udruzi HFS protivno zakonu?
  5. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu nekoliko milijuna kuna poreznih obveznika poduzeću DIM STUDIO protivno zakonu?
  6. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu nekoliko milijuna kuna poreznih obveznika Snježani Tribuson supruzi Hrvoja Turkovića člana UO HAVC-a (kojeg ste i sami bili članica)?
  7. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu 250 tisuća kuna poreznih obveznika poduzeću NUKLEUS FILM protivno zakonu za film “15 minuta-Masakr na Dvoru”?
  8. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu 140 tisuća kuna poreznih obveznika poduzeću NUKLEUS FILM protivno zakonu za film “Okupirano kino”?

Prijepori? Zar su za ministricu kulture, ozbiljne i argumentirane optužbe za korupciju i kriminal u aferi HAVC prijepori? Zar su za zaprisegnutu dužnosnicu Vlade RH  kaznene prijave za korupciju i organizirani kriminal prijepori?

Konferencija za medije ne bi niti bilo da je gospođa Obuljen-Koržinek ove probleme na vrijeme rješavala tamo gdje je trebala i bila dužna.

Po djelima ćemo Vas Vašim ne samo prepoznati, nego u budućnosti i djelovati.

Zorica Gregurić / Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Srpska pravoslavna crkva uprla sve svoje snage protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

“Sramota je za hrvatsku državu da je Hrvatska pravoslavna crkva beskućnik i da svoje liturgijske obrede mora održavati na ulici”, rekao je te od hrvatske države zatražio da registrira Hrvatsku pravoslavnu crkvu i da joj nađe prostor za održavanje liturgijskih obreda, Marko Jurič u siječnju, prilikom javnog obreda  “posvećivanja vode povodom blagdana Bogojavljanja”, koje je organizirala Hrvatska pravoslavna crkva  na zagrebačkom Cvjetnome trgu. Od tada počinje njegov sudski progon:

Jučer je protiv mene na Prekršajnom sudu održano peto ili šesto ročište. Zagrebačka policija me progoni i tuži da sam organizirao protuzakoniti skup 6. siječnja 2017. godine kada je Hrvatska pravoslavna crkva na Cvjetnomu trgu održala obred posvećenja vode.

Policija je po prijavi Srpske pravoslavne crkve uprla sve svoje snage kako bi dokazala protuzakonite, opasne i rušilačke namjere tog vjerskog obreda na Cvjetnom. Do sada je ta zagrebačka policija poslala čak pet policajaca koji iz ročišta u ročište siluju činjenice kako bi dokazali svoju optužnicu dostojnu milicijskih pendrekaša propale Jugoslavije.

Spoznaja da ću možda biti osuđen ne boli toliko koliko je bilo mučno gledati te, tzv. hrvatske policajce, koji zajedno s pjevačima četničkih pjesama pušu u isti rog i gaze po istini, pravdi, pravnom sustavu i temeljima hrvatske države. U konačnici, svojim sluganskim ponašanjem pljuju na stradanja Hrvata od četničke ruke u zadnja dva rata i poraća. 
Takvi policajci nemaju pravo nositi časnu odoru hrvatske policije! Napisao je Marko Jurič.

Marko Jurič se ovog časa nalazi na sudu jer je upro prstom u Pupovca

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Platforma suverenista traži odgovornost Aleksandra Stankovića

Objavljeno

na

Platfroma suverenista zahtjeva pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti Aleksandra Stankovića zbog teških kršenja odredbi Ustava RH, saborskog Zaključka o srpskoj agresiji od 8. listopada 1991. i Deklaracije o Domovinskom ratu.

Platformu potpisuju građanska inicijativa Ivo Pilar i 9 krovnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Zbog navedenoga tražimo:

1.      Pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranje  urednika i voditelja emisije Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića za:

1a) teška kršenja ustavnih i zakonskih odredbi RH, krivotvorenje povijesnih činjenica i dezinformiranje javnosti

1b) teška kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRTa, te

1c) teška kršenja propisa iz Etičkog kodeksa HRT-a

2. Zahtjev za javnom isprikom u ime HRT-a, hrvatskoj javnosti zbog dopuštanja objavljivanja očitih povijesnih krivotvorenja, dezinformacija, laži i podmetanja.

 Pojašnjenje

Urednik i voditelj emisije Nedjeljom u dva, Aleksandar Stanković je u nedjelju, 19. studenoga 2017., prigodom gostovanja hrvatskog dragovoljca iz Vukovara, Predraga Mišića –Peđe,  višestruko i agresivno pokušavao uvjeriti gosta kako je Domovinski rat za obranu Hrvatske od srpske agresije bio građanski rat.

Ovim činom je voditelj emisije najgrublje prekršio, zanemario i obezvrijedio slijedeće:

1.)    Ustav RH, izvorišne osnove, koje jasno potvrđuju i naglašavaju da je Domovinski rat bio pravedan, legitiman, obrambeni i oslobodilački.

2.)    ) Zaključak Hrvatskog sabora od 8. listopada 1991. kojim se jasno identificira srpska osvajačka agresija na Hrvatsku (NN 53/1991)

3.)    Deklaraciju o Domovinskom ratu koja devet godina nakon rata trezveno evaluira prošle događaje i opet naglašava kako je Domovinski rat bio  obrambeni rat nasuprot srpskoj agresiji. (NN 102/2000)

4.)    Presude međunarodnih sudišta koje su u više slučajeva potvrdile srpski agresivni , osvajački rat s ciljem ustroja velike Srbije na prostorima bivše Jugoslavije.

O svemu navedenom izvjestit ćemo i odgovorna saborska tijela, zatražiti javnu raspravu i odgovornost svih koji dopuštaju sramotno krivotvorenje povijesti, dezinformiranje javnosti i relativiziranje krivnje totalitarnog, komunističkog, jugoslavenskog režima i osvajačke srpske agresije.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari