NAJNOVIJE: Nakon razgovora u zagrebačkoj policiji, Kristina Ćurković je puštena.

86

NAJNOVIJE

Nakon razgovora u zagrebačkoj policiji, Kristina Ćurković je puštena.

Kako javljaju 24 sata, utvrvđeno je da u njezinom slučaju nema elemenata kaznenog djela.

[box_success]

Kristina Ćurković, članica Udruge Volim Hrvatsku i članica splitskog ogranka Stožera za zaštitu hrvatskog Vukovara, čiji je nestanak prijavljen u petak navečer, pronađena je u poslijepodnevnim satima živa i zdrava na području Zagreba, izvijestilo je u subotu navečer Ministarstvo unutarnjih poslova.

Nestanak 23-godišnje Kristine Ćurković prijavila je njezina sestra jer se nije javljala od 2. siječnja, kada je krenula iz Vukovara prema Splitu.
Policija je odmah počela s intenzivnim mjerama traganja za nestalom djevojkom. U subotu u popodnevnim satima 23-godišnja Kristina Ćurković je pronađena na području Dugog Sela te slijedi obavljanje razgovora radi utvrđivanja svih okolnosti i razloga njenog nestanka, navode iz MUP-a.

Dok se ne završi policijsko ispitivanje Kristinu ne može niti kontaktirati niti vidjeti njezina zabrinuta obitelj.
Kako neslužbeno doznajemo pojedine muške osobe su lišene slobode, dok je u tijeku razriješavanje Kristininog nestanka.

Majka Kristine Ćurković: Zamislite kako se osjećam kad sam se odlučila javno osuditi svoje dijete za koje bih ubila!

“Skratila mi je život, nemam više načina kako da je spriječim da nanosi štetu sebi i obitelji”. Iako kaže da joj drugi nisu krivi za ništa, društvu u koje je njezina Kristina upala poručila je da ih može biti sram. U iskrenoj ispovijesti, očajna majka rekla je za naš portal da njezina kćer nije nikakva ratnica ni heroina, već obično “razmaženo derište”.

Nakon što je portal Dnevno.hr prvi objavio vijest da je dvadesettrogodišnja Kristina Ćurković, nakon jednodnevne policijske potrage, u subotu poslijepodne pronađena živa i zdrava, u našu redakciju javila se Kristinina majka. Slomljena od brige, nesretna je žena, zatražila bilo kakvu informaciju “više” o svome djetetu, s obzirom da joj je, nakon sati i sati neizvjesnosti, javljeno tek da joj je dijete živo i zdravo. Zastala je na trenutak, a onda evidentno potresena izustila: “Skratila mi je život, nemam više načina kako da je spriječim da nanosi štetu sebi i obitelji”.

Iako kaže da joj drugi nisu krivi ni za što, društvu u koje je njezina Kristina upala poručila je da ih može biti sram.

U iskrenoj ispovijesti, očajna majka rekla je za naš portal da njezina kćer nije nikakva ratnica ni heroina, već obično “razmaženo derište”. “Da zna što mi je priuštila, meni, braći i sestrama, baki i djedu, čitavoj obitelji, nikada ovo ne bi napravila”,  rekla je nesretna žena, pojasnivši kako ovo nije prvi put da joj Kristina svojim ponašanjem zagorčava život. Na svoje dijete apelira da “dođe pameti” i da prestane biti oružje u rukama onih koji sjede u toplim uredima i udobnim foteljama, a onima kojima se Kike okružila, poručuje da je ostave na miru. “Zamislite u kakvoj sam se situaciji našla, kad sam se odlučila na ovaj korak, ja, majka, koja bi ubila za svoje dijete”, kroz suze nam je rekla gospođa Ćurković. Ne želi, govori Kristinina majka, da je njeno dijete zbog ovoga mrzi, ali nema više načina kako da dopre do Kristinine savjesti osim da istupi ovako javno.

Ovu smo ispovijest odlučili objaviti kao očajnički apel jedne majke, spremne sve napraviti za svoje dijete pa i ovo što će se neprihvatljivima učiniti samo onima koji ne znaju/ne žele znati koliko majka može voljeti, i nije nam cilj niti u jednom trenutku ocrniti Kristinu Ćurković na čijoj smo strani od samih početaka njezinih javnih istupa. dnevno.hr

[/box_success]

RANIJE

– Vezano uz zaprimljenu dojavu o nestanku 23-godišnje Splićanke, čiji nestanak je prijavila sestra jer se nije javljala od 2. siječnja 2014., kada je krenula iz Vukovara prema Splitu, obavještavamo vas da je policija odmah započela s intenzivnim mjerama traganja za osobom. Danas u popodnevnim satima djevojka je pronađena na području Dugog Sela te slijedi obavljanje razgovora radi utvrđivanja svih okolnosti i razloga njenog nestanka – objavio je MUP oko 18 sati, ne navodeći identitet osobe.

– Kristina Ćurković pronađena je živa i zdrava – kazao je za Index odvjetnik Zvonimikr Hodak.

– Ona se sada nalazi u policiji, tako da nitko ne može do nje. Ali vjerujem da ćemo uskoro doznati tko stoji iza čitave priče, ako itko stoji – dodao je Hodak.

Priajatelji u akciji

Prijatelji nestale aktivistice Kristine Ćurković popodne su se okupili na zagrebačkom Zrinjevcu i hrvatsku javnost pozvali da se uključi u potragu za tom 23-godišnjom studenticom, čiji je nestanak sinoć prijavila njezina obitelj.

Skup u organizaciji Građanske inicijative za zaštitu ugroženih studenata je okupio 20-tak ljudi, uglavnom Kristininih prijatelja koji su apelirali na sve u Hrvatskoj da se uključe u potragu za njom, napominjući da je ona ranije dobivala prijetnje smrću, ali da policija na to nije reagirala.

Ana Vrkašević iz Građanske inicijative poručila je kako je, osim apela, cilj ovoga okupljanja pružiti potporu obitelji Kristine Ćurković, ocijenivši kako bi nestanak mogao biti povezan s njezinim istupima u javnosti.

Najavila je da će se sličan skup održati i sutra, jer je ovaj današnji organiziran u “zadnji čas” te se na njega odazvalo samo 20-tak ljudi, a večeras će se u Crkvi Marije pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji za sretan povratak svom domu Kristine Ćurković služiti i molitva.

Kazala je i kako je Kristinina obitelj zadnji kontakt s njom imala prekjučer oko 17 sati, od kada joj se gubi svaki trag.

Kristina Čurković, čije se ime nalazi i u nacionalnoj internetskoj evidenciji nestalih osoba, aktivistica je koja je široj javnosti postala poznata kada je u travnju 2011. u Splitu sa zgrade Banovine skinula zastavu EU i postavila hrvatsku, u Omišu je jajima gađala dužnosnike HDZ-a, a snažnu javnu potporu pružala je i protivnicima uvođenja ćirilice u Vukovaru.

Članica je splitskog ogranka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara te udruge Volim Hrvatsku, iz koje su danas apelirali na predsjednike Republike, Vlade i Sabora te MUP da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se pronašla “mlada nacionalna heroina”.

“Uvjereni smo da ste upoznati s okolnostima nestanka, a zatim i zahtjeva za potragom za djevojkom koja je svojim akcijama stekla simpatije velikog dijela hrvatskog naroda. Svjesni smo da su neke od aktivnosti bile usmjerene protiv vašeg načina upravljanja Hrvatskom, no jednako tako znamo da se demokracija i demokratičnost ne gradi izjavama i govorima, već djelima i tolerancijom prema različitosti”, ističu u apelu iz Volim Hrvatsku.

Nestanak Kristine Ćurković je sinoć oko 21,30 sati prijavila njezina sestra, rekavši splitskoj policiji da se ona zadnji put obitelji mobitelom javila 2. siječnja i rekla kako putuje autobusom iz Vukovara u Split, ali da kući nije došla niti se javlja na pozive mobitelom.

H

.
PRVA VIJEST

Braniteljski portal, pozivajući se na Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, objavio je da je nestala Kristina Ćurković, aktivistica iz Splita, javnosti poznata po bacanju jaja na HDZ-ovce u Omišu, performansima poput skidanja zastave EU i slično.

Kako se navodi, zadnji telefonski kontakt s Kristinom je ostvaren 2. siječnja oko 17 sati  s poznanikom iz Splita, i tada je bila u Zagrebu, odakle je trebala nastaviti put ka Splitu.

– U tom trenutku je razgovarala s nekim tko se predstavio kao sudionik Križnog puta. Nakon toga kontakt više nije bilo moguće ostvariti – navodi se u priopćenju Stožera i moli se za bilo kakvu informaciju.

Također se navodi da je obitelj prijavila nestanak nadležnim institucijama.

– Policija je locirala signal Kristinog mobitela 50-ak kilometara od Zagreba i koliko čujem već su se uputili u Dugo Selo kako bi istražili o čemu se radi. Svi se nadamo da će ovo završiti dobro i da je s Kristinom sve u redu – kazao je za Index odvjetnik Zvonimir Hodak.

Policija: Sestra je sinoć prijavila nestanak

Nestanak aktivistice udruge Volim Hrvatsku i članice splitskog ogranka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Kristine Ćurković (1990.) prijavljen je splitskoj policiji, u kojoj je danas rečeno da su poduzete mjere traganja za njom.

Nestanak je prijavila sinoć oko 21,30 sati njezina sestra jer se Kristina zadnji put mobitelom javila 2. siječnja i obitelji rekla da putuje autobusom iz Vukovara za Split, ali doma nije došla niti se javlja na pozive mobitelom, pojasnili su u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi. Također su rekli da je je policija diljem Hrvatske poduzela mjere potrage, a njezino ime postavljeno je i na internetskoj nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

facebook komentari

 • Bollero

  Plaha mala, kabasto.

 • Bollero

  Plaha mala, kabasto.

 • garava. ps. i tebi Bollero prijatelju sve najbolje u novoj!

 • garava. ps. i tebi Bollero prijatelju sve najbolje u novoj!

 • Vacca, the mljac

  Jah, moguće srela obdarenog crnca…. – Ma di će naša hrvatica vrla i poštena, radit takve šporkarije….
  cccc cccc cccc cccc cccc cccc cccc

 • Vacca, the mljac

  Jah, moguće srela obdarenog crnca…. – Ma di će naša hrvatica vrla i poštena, radit takve šporkarije….
  cccc cccc cccc cccc cccc cccc cccc

 • HRSmoock

  Vacca, jedino tebi još nisam stigao čestitati N.G. i Božić…Dakle, sve najbolje u 2014.

 • HRSmoock

  Vacca, jedino tebi još nisam stigao čestitati N.G. i Božić…Dakle, sve najbolje u 2014.

 • peppermintt

  netko je zavidan ? :))))

 • peppermintt

  kakav ti je ovo stroj na avataru ?
  🙂

 • peppermintt

  netko je zavidan ? :))))

 • peppermintt

  kakav ti je ovo stroj na avataru ?
  🙂

 • HRSmoock

  Čuj, stroj :)) Deus ex machina. Sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar.

 • HRSmoock

  Čuj, stroj :)) Deus ex machina. Sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar.

 • peppermintt

  stroj..sila..u čem je razlika..ak rješava stvar :))

 • peppermintt

  stroj..sila..u čem je razlika..ak rješava stvar :))

 • HRSmoock

  Pa ja to ne radim me’anički, već onako sa osjećajem. A stvari valja rešavati. Već zamišljam sebe kako u grčkom teatru upadam na scenu i rešavam stvar. Znaš ono, kran (stroj) me podigne i prebaci na sred pozornice. Da, da…H.R. Smoock spašava dan.

  E, tako se i mala Kristina poslužila Deus ex machinom.
  Da je mene pitala, umjesto toga je trebalo da posegne za McGuffinom. Današnja djeca slabo gledaju Hitchcocka.

 • HRSmoock

  Pa ja to ne radim me’anički, već onako sa osjećajem. A stvari valja rešavati. Već zamišljam sebe kako u grčkom teatru upadam na scenu i rešavam stvar. Znaš ono, kran (stroj) me podigne i prebaci na sred pozornice. Da, da…H.R. Smoock spašava dan.

  E, tako se i mala Kristina poslužila Deus ex machinom.
  Da je mene pitala, umjesto toga je trebalo da posegne za McGuffinom. Današnja djeca slabo gledaju Hitchcocka.

 • peppermintt

  iss čuj kran, a di je motor s unutarnjim sagorijevanjem , pa ti da krilaaaaa :)))
  Kristina, pa osobno mislim da njena obitelj iz nekog razloga pretjerala ili…hm…
  Zamisli da se javno svaka obitelj obraća svaki put kad netko zaruži par dana nedostupan..ajmeeeee

 • peppermintt

  iss čuj kran, a di je motor s unutarnjim sagorijevanjem , pa ti da krilaaaaa :)))
  Kristina, pa osobno mislim da njena obitelj iz nekog razloga pretjerala ili…hm…
  Zamisli da se javno svaka obitelj obraća svaki put kad netko zaruži par dana nedostupan..ajmeeeee

 • …mene bi proglasili mrtvim već nekoliko puta 🙂

 • …mene bi proglasili mrtvim već nekoliko puta 🙂

 • nisam ni ja stigao mnogima čestitati! Sve najbolje U novoj Smooče! Hristos se rodi!

 • nisam ni ja stigao mnogima čestitati! Sve najbolje U novoj Smooče! Hristos se rodi!

 • peppermintt

  to je nekad bilo momački, sad si se popravio obiteljski 😉

 • peppermintt

  to je nekad bilo momački, sad si se popravio obiteljski 😉

 • HRSmoock

  Vaistinu! Hvala i također želim puno uspjeha i zdravlja.

 • HRSmoock

  Vaistinu! Hvala i također želim puno uspjeha i zdravlja.

 • HRSmoock

  Kako je bilo divno bez mobitela. Eh, ta divna era…

 • HRSmoock

  Kako je bilo divno bez mobitela. Eh, ta divna era…

 • HRSmoock

  Ma sve je dobro što se dobro svrši. Za kaznu nema van jedno…Deset dana. I da opere prozore ili nešto slično…

 • HRSmoock

  Ma sve je dobro što se dobro svrši. Za kaznu nema van jedno…Deset dana. I da opere prozore ili nešto slično…

 • Puno uspjeha i zdravlja i tebi..Nadam se da će i taj film biti kraju! a vjerujem da će i uredništvo portala sastaviti prigodnu Božićnu čestitku onima koji ga slave po Julijanskom kalendaru

 • Puno uspjeha i zdravlja i tebi..Nadam se da će i taj film biti kraju! a vjerujem da će i uredništvo portala sastaviti prigodnu Božićnu čestitku onima koji ga slave po Julijanskom kalendaru

 • HRSmoock

  I ja se nadam da ću završiti do marta ili aprila. Ima jedan festivalčić u junu…Ali o tom, potom. A kako je krenulo sa slavljem…Spojićemo sa kineskom Novom godinom :))

 • HRSmoock

  I ja se nadam da ću završiti do marta ili aprila. Ima jedan festivalčić u junu…Ali o tom, potom. A kako je krenulo sa slavljem…Spojićemo sa kineskom Novom godinom :))

 • Vacca, the mljac

  Poštena Hrvatica und familjarna. – Ona je išla kroz tojizi pustnja 7 i nije nikog srela.
  – Pa da je srela, javila bi sisteru da ne čeka na bas stejišn…. cccc, kako ne razumiš (srp. razumeš).

 • Vacca, the mljac

  Poštena Hrvatica und familjarna. – Ona je išla kroz tojizi pustnja 7 i nije nikog srela ko ima tojoga brzoglasa…
  – Pa da je srela, javila bi sisteru da ne čeka na bas stejišn…. cccc, kako ne razumiš (srp. razumeš).

 • Vacca, the mljac

  Hvala i tebi dobro zdravlje i dobre živce želim.

 • Vacca, the mljac

  Hvala i tebi dobro zdravlje i dobre živce želim.

 • Vacca, the mljac

  A, da – Vi zaparvo insuinirate da bi ja spoljno općio (kolokvijalno. natega) mladu ustašicu? cccc

 • Vacca, the mljac

  A, da – Vi zaparvo insuinirate da bi ja spoljno općio (kolokvijalno. natega) mladu ustašicu? cccc

 • Jeee. Sad sam pod nadzorom :)) haha .. šala. Da sad sam obiteljski čovjek

 • Jeee. Sad sam pod nadzorom :)) haha .. šala. Da sad sam obiteljski čovjek

 • a ko ne bi.. viš kako je lipa i zgodna! 🙂

 • a ko ne bi.. viš kako je lipa i zgodna! 🙂

 • Vacca, the mljac

  To bi imalo teške političke konotacije….

 • Vacca, the mljac

  To bi imalo teške političke konotacije….

 • peppermintt

  na nama je poduprijet tvoje plemenite čežnje …:)))))
  ups mene a da nije (ipak ) crnac u pitanju..cccc

 • peppermintt

  obiteljske veze vezice prilike neprilike ne bi tribalo javno ni oglašavat

 • peppermintt

  na nama je poduprijet tvoje plemenite čežnje …:)))))
  ups mene a da nije (ipak ) crnac u pitanju..cccc

 • peppermintt

  obiteljske veze vezice prilike neprilike ne bi tribalo javno ni oglašavat

 • Crnostrig

  …gadno! Ljevičar natego Desničarku ili nedaj Bože Desničara 🙂

 • Laktashenko Shumski Shtrumph

  …gadno! Ljevičar natego Desničarku ili nedaj Bože Desničara 🙂

 • Vacca, the mljac

  Di će naša ustašica sa crnjcem. Bljak. cccc

 • Vacca, the mljac

  Di će naša ustašica sa crnjcem. Bljak. cccc

 • Vacca, the mljac

  Da, sad kad je desničarski časni sister malo zglaizao, sada ne triba na sva zvona….
  – Mili Bože šta li će sada da izmisli vrlo desničarstvo…. cccc cccc cccc cccc

 • Vacca, the mljac

  Da, sad kad je desničarski časni sister malo zglaizao, sada ne triba na sva zvona….
  – Mili Bože šta li će sada da izmisli vrlo desničarstvo…. cccc cccc cccc cccc

 • Crnostrig

  Sva sreća pa desničarstvo nije na Vlasti! Brzo bi svršili, jer Vlasta je lijepa i zgodna a desničari nevišti! Ovako smo na pravom putu! ….. idemo pravo u provaliju 🙂

 • Laktashenko Shumski Shtrumph

  Sva sreća pa desničarstvo nije na Vlasti! Brzo bi svršili, jer Vlasta je lijepa i zgodna a desničari nevišti! Ovako smo na pravom putu! ….. idemo pravo u provaliju 🙂

 • Vacca, the mljac

  Pa, jesmo idemo u nekom smjeru.

 • Vacca, the mljac

  Pa, jesmo idemo u nekom smjeru.

 • Crnostrig

  što bi reka ovdi jedan naš čoban sireša sa šarića poljane: Eppur si muove … šta li mu pura napamet pada!?

 • Laktashenko Shumski Shtrumph

  što bi reka ovdi jedan naš čoban sireša sa šarića poljane: Eppur si muove … šta li mu pura napamet pada!?

 • Listešova je dobra 🙂

 • Listešova je dobra 🙂

 • axas

  Ned;o bog, da nece zavrsiti kao i njena zvijezda vodilja Slavica Hruškar skratiti svoje mracne snove.
  Mala je na ivici ponora i za nju nema spasa.

 • axas

  Ned;o bog, da nece zavrsiti kao i njena zvijezda vodilja Slavica Hruškar skratiti svoje mracne snove.
  Mala je na ivici ponora i za nju nema spasa.

 • Vacca, the mljac

  Triba organizirat sedmodnevni post i bdjenje za bateriju od mobitela mlade ustašice, uz svjetleći kip Majke Božije, šta je svitijo u kući od vidilice.

 • Vacca, the mljac

  Triba organizirat sedmodnevni post i bdjenje za bateriju od mobitela mlade ustašice, uz svjetleći kip Majke Božije, šta je svitijo u kući od vidilice.

 • Vacca, the mljac

  Zdrava je pura.

 • Vacca, the mljac

  Zdrava je pura.

 • Vacca, the mljac

  Koju provaliju, pa dik će vam dat treći.

 • Vacca, the mljac

  Koju provaliju, pa dik će vam dat treći.

 • U Hrvatskoj a i ovdje u BiH svaki dan ‘nestaju’ ljudi, ili odlaze ili se ubijaju! A vama je to sprdancija! Bitno je da ste na ‘pravom putu’ :P… Bila ona mlada ustašica ili partizančica, ljudsko je biće i nedao Bog da joj se nešto loše dogodi! Ja joj bogme želim dug i sretan život, mnogo zdravlja i dječice!

 • U Hrvatskoj a i ovdje u BiH svaki dan ‘nestaju’ ljudi, ili odlaze ili se ubijaju! A vama je to sprdancija! Bitno je da ste na ‘pravom putu’ :P… Bila ona mlada ustašica ili partizančica, ljudsko je biće i nedao Bog da joj se nešto loše dogodi! Ja joj bogme želim dug i sretan život, mnogo zdravlja i dječice!

 • peppermintt

  aha “regiona “

 • peppermintt

  aha “regiona “

 • peppermintt

  nisan ni mislila na nju..:))))))

 • peppermintt

  nisan ni mislila na nju..:))))))

 • peppermintt

  što se ti brineš jeli ?

 • peppermintt

  što se ti brineš jeli ?

 • Vacca, the mljac

  Nego na mene, koji sam peder, onavljatelj jugoslavije, pedofil…. – Ima li još šta da nisan?

 • Vacca, the mljac

  Nego na mene, koji sam peder, onavljatelj jugoslavije, pedofil…. – Ima li još šta da nisan?

 • Vacca, the mljac

  O čemu ti to vrancek, ka da si pa sa Vran planine….

 • Vacca, the mljac

  O čemu ti to vrancek, ka da si pa sa Vran planine….