Connect with us

Vijesti iz regije

Krišto: Očekujem vrlo brzo otvaranje procesa pregovaranja za pristupanje Europskoj uniji

Objavljeno

-

Fena

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izrazila je danas zadovoljstvo u povodu sudjelovanja na Bledskom strateškom forumu.

– Veliko je zadovoljstvo sudjelovati danas na Bledskom forumu, ovdje u Republici Sloveniji, čiji domaćin je premijer Slovenije Robert Golob i, naravno, s Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Vlade Republike Hrvatske kao članicom Europske unije – izjavila je Krišto u povodu održavanja Samita.

Navela je kako današnjem susretu nazoče i predstavnik europskih institucija, odnosno predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, kao i premijeri svih zemalja iz regije, ocijenivši kako to govori o značaju Bledskog foruma za sve njegove sudionike, javlja Fena.

Krišto je, istovremeno, podsjetila kako je Samitu prethodila radna večera s premijerima iz regije, posvećena procesu europskih integracija kao i drugim temama koje se vežu za ovaj proces.

– Želim reći da je tema našeg panela na ovom samitu “Proces proširenja na zemlje ove regije” i želim reći da se Europska unija i institucije, očekujem da će to danas kazati i na ovom Bledskom samitu, moraju jasnije i odlučnije odrediti spram procesa proširenja – istaknula je Krišto.

Potcrtala je kako je Bosna i Hercegovina napravila ogroman iskorak u smislu usklađivanja legislative sa EU i ispunjavanja uvjeta iz Mišljenja Europske komisije koje treba realizirati.

– Očekujem da će to predstavnici europskih institucija znati prepoznati i da će vrlo brzo Bosna i Hercegovina otvoriti proces pregovaranja za pristupanje Europskoj uniji – kazala je Krišto.

Podsjetila je, također, kako je u okviru Samita održan i niz bilateralnih susreta na kojima je razgovarano o bilateralnim odnosima, ekonomskom uvezivanju kao i o svemu onome što radi svako s aspekta vlastite nadležnosti, a sve u kontekstu dobre regionalne saradnje i ostvarivanja zajedničkih interesa i ciljeva.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari