Pratite nas

U potrazi za Istinom

Kriteriji Krešimira Beljaka za saborskog zastupnika

Objavljeno

na

Krenule stranke i koalicije s predajom izbornih listi; krenuli novinari s proučavanjem kandidata na njima i počelo je slaganje mozaika ali i kriterija po kojima se moglo na listu. Šampion u određivanju kriterija očito je Krešimir Beljak, novi lider HSS-a i strateški partner Zoranu Milanoviću u Narodnoj koaliciji. Očito da je  Kreši Beljaku nit vodilja bila tko ima pravomoćnu presudu i  DORH-ovu optužnicu za kazneno djelo –ima prednost.

Tako, za sada, osim Kreše Beljaka, sa pravomoćnom presudom, Stipe Gabrića Jamba sa gomilom optužnica, imamo novog šampiona u vidu Mladena Mađera, načelnika općine Novigrad Podravski.

I dok je njegovog stranačkog šefa isključivo zanimala tehnika iz automobila, Mađara su zanimale rudarske sirovine, minerali, konkretno šljunak, nisu mu strane ni financijske malverzacija pa i za njih skuplja optužnice i pravomoćne presude, a sve je začinjeno obiteljskim nasiljem i upravljanjem  automobilom pod utjecajem alkohola. Sve ove aktivnosti „šampiona“ Beljakovog HSS i njegovog aduta na izborima u 2 izbornoj jedinici dostupne su na internetu jer su sve popraćenije  u medijima, ali očigledno da njegov stranački šef smatra da su to djela manje kaznene vrijednosti jer nije opljačkao ili oteo neku tvornicu. No idemo malo redom.

 Kako je Podravina bogata sirovinama nije morao ni ići daleko,  samo zakopati malo ispod površine i novci, ispravak – šljunak je tu! A tu je i ekipa za iskop, utovar i prijevoz. Specijaliste za eksploataciju rudnih bogatstava ili „ortake“ pronalazi u  Marijana Bagarića i Ivana Pleško. To što nitko nije imao zakonski okvir za bavljenje ovom djelatnošću, od koncesije, upisa tvrtke u sudski registar nikoga od njih nije zanimalo jer kao što je  Mađer izjavio na sudu – bio je to rad za opće dobro, za  njihovu lokalnu samoupravu za općinu Novigrad Podravski i da to rade svi od 1945. na ovamo.

Iako je DORH djelo ocijenio izuzetno teškim, nisu ga u potpunosti mogli dokazati, pa predsjednica sudskog vijeća Lidija Vuljak, sutkinja Općinskog suda u Koprivnici, Mađaru, Bagariću i Plešku izrekla blažu kaznu od 6 mjeseci zatvora odnosno godinu dana uvjetno. / Prigovor osuđenih  drugostupanjski sud je odbacio kao neosnovan i potvrdio kaznu /

– Nismo mogli utvrditi koliko je šljunka iskopano tijekom načelničkog mandata Mladena Mađera, a koliko kubika u mandatu njegovog prethodnika Nikole Šarića. Zato je Mađer kažnjen jer je drugooptuženom Bagariću omogućio da od 1. listopada 2004. do 6. prosinca 2006. godine na dvije lokacije iskopa više od 6200 kubnih metara šljunka vrijednog više od 115 tisuća kuna, a trećeoptuženom Plešku da od 1. listopada 2004. do 1. lipnja 2006. godine iskopa 7812 kubika šljunka vrijednog 534 tisuće kuna. Bagarić i Pleško su, pak, kažnjeni jer nisu imali koncesiju za eksploataciju šljunka, niti su njihove tvrtke bile prijavljene za tu djelatnost, navodi sutkinja Vuljak u obrazloženju presude te dodaje da je šteta izračunata temeljem cijene kubika šljunka od 29 kuna te da se nije uzelo u obzir njihovo objašnjenje da su granulat koristili isključivo za sanaciju poljskih puteva. Sudskim postupkom nije obuhvaćena šteta koju je trojka nanijela općinskom, županijskom i državnom proračunu neplaćanjem rente za iskopani šljunak. – Navodi  portal epodravina 25. siječnja 2010 .

 Ovdje treba nadodati da je cijena šljunka u tom trenutku na tržištu bila oko 80 kuna, a na crnom tržištu oko 50 kuna.  Iz iznesenih količina eksploatirane sirovine, lako je izračunati štetu koju je pretrpio općinski, županijski i državni proračun.

Portal epodravina navodi u daljnjem tekstu :- Za bivšeg načelnika Šarića krajem 2000. godine je kupljen brežuljak pored Srdinca i Plavšinca, ali ne za iskop šljunka nego da se poravna do razine okolnog zemljišta i uredi prostor za odlaganje otpadnih voda iz septičkih jama. Par mjeseci kasnije je Mađer postao načelnik, a od 2004. do 2006. je iskop šljunka bio najintenzivniji. “Kvaka” je u tome što je šljunak završavao u privatnim dvorištima, a osim općine njegov prijevoz su plaćale i fizičke osobe – otkrio nam je bivši dugogodišnji tajnik općine Zdravko Brljek te dodao da će općina prije ili kasnije platiti još zateznih kamata:

– Dugo sam dopisima i u razgovorima upozoravao vijećnike i načelnika da se prestane sa ulascima u nove projekte dok općina ne plati sve dugove, ali nisu me poslušali. Općina, naime, samo Ministarstvu financija već godinama duguje više od milijun kuna za kredit za koji je država bila jamac i platila ga, a onda je zatražila povrat novca. Od 2005. godine zatezne kamate, koje su iznosile prvo 15% a sada 17%, općinu koštaju 417 kuna dnevno, pa joj je država još 2008. poslala upozorenje o pola milijuna kuna duga. Sada je taj iznos sigurno znatno veći, no više ne radim u Općini pa ne znam pojedinosti – objasnio je Brljek.

Njegove tvrdnje o iskopu šljunka potvrdio je bivši načelnik Nikola Šarić te otkrio druge pojedinosti o poslovnoj suradnji Mađera, Bagarića i Pleška:– Dok sam vodio Općinu nije bio iskopan ni jedan kubik šljunka, a presuda je sramota pravosuđa, jer se iz dokumentacije vidi tko je i kada što radio, vještaci su utvrdili da je iskopano 20 tisuća kubnih metara šljunka, a Pleško je kažnjen jednako kao i Bagarić, iako je samo radio posao koji mu je dala Općina. Uz to, Bagarić je u dogovoru s načelnikom iskapao šljunak s privatne parcele bez ikakve dozvole, a kad ga je rudarski inspektor otkrio, Mađer mu je pomogao na način da je “preko noći” odobrio zamjenu Bagarićeve za općinsku zemlju kako bi ga spasio.

No ni to nije sve:

I dok se ni prašina nije slegla za presudu u slučaju nezakonite eksploatacije / krađe / šljunka  i kazne od 6 mjeseci zatvora,  uvjetno godinu dana, načelnik općine Novigrad Podravski Mladen Mađer osuđen je opet na još sedam mjeseci zatvora, uvjetno dvije godine zato jer je odobrio početak 8,5 milijun kuna vrijedne izgradnje školske sportske dvorane iako je znao da u općinskom proračunu nema novca za radove. Dakle uvaženom članu HSS-a i kandidatu za saborskog zastupnika , deviza je- „Novac nije problem , novca nema.“

Kako navodi epodravina – Početkom siječnja 2005. godine je s izvođačem radova tvrtkom TD “Zagorje Tehnobeton” potpisao početak gradnje dvorane u umanjenom obimu, vrijednom 3,4 milijuna kuna, iako je znao da općina ni to neće moči platiti u roku i da će zato platiti zatezne kamate te da bi ta odluka mogla rezultirati još većim troškovima gradnje dvorane. To se i dogodilo – općina je izvođaču radova platila 388 tisuća kuna zateznih kamata. U istom sudskom postupku se Mađera teretilo za još dva prekršaja: da je pogodovao đurđevačkom Segradu pri odabiru tvrtke koja će obnoviti krovište na Domu kulture, te da je falsificirao podatke o zaduženosti općine na osnovi kojih je od države tražio odobrenje za višemilijunsko kreditno zaduženje radi plaćanja građenja školske sportske dvorane i otplatu drugih dugova općine, no te su optužbe odbačene.

Priča i dokaza o Mladenu Mađeru ima još, pogotovo o njegovim moralnim i ljudskim kvalitetama ali o tome u nastavcima koji slijede …

M.Landeka

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

10 činjenica o zločinu nad strijeljanim Hrvatima na Bikošima

Objavljeno

na

Objavio

Nakon 25 godina od strijeljanja Hrvata na Bikošima nadomak Travnika jučer su DNK analizom identificirani posmrtni ostatci 18 od ukupno 39 žrtava. Pronađeni su dijelovi kostiju, ali još uvijek nijedno kompletno tijelo.  Osim što još uvijek nema kompletnih posmrtnih ostataka svih žrtava zločina na Bikošima, pred Sudom BiH nema presuda, odnosno, nema ni optužnice. Haaški tribunal utvrdio je kako su “mudžahedini izmišljotina srednjobosanskog HVO-a” i kako generali tzv. Armije BiH koju su bili optuženi za zločin na Bikošima, nisu imali kontrolu nad mudžahedinima.  Bikoši su još jedna u nizu masovnih grobnica koje je bošnjačka Armija BiH ostavila iza svog „osloboditeljskog pohoda u Središnjoj Bosni“.

U prosekturi travničkog groblja “Prahulje” jučer su putem DNK-a analize identificirani posmrtni ostatci 18 Hrvata strijeljanih 8. lipnja 1993. godine u mjestu Bikoši nadomak Travnika.  Sve je to prošlo mirno i tiho – bez osobite pažnje u sarajevskim medijima osim nekoliko objava agencijske vijesti  kako je riječ o “žrtvama proteklog rata”.

Ovo je pregled 10 ključnih činjenica o zločinu nad Hrvatima na Bikošima:

1. Identifikacija se obavila u prosekturi travničkog groblja Prahulje 

– Prahulje su lokalitet iznad glavne prometnice u Lašvanskoj dolini. Udaljene su svega tri minute vožnje. Do proljeća 1993. godine Prahulje su bile još jedno, ni po čemu posebno, brdo u Bosni. Nakon proljeća 1993. godine Prahulje postaju najveće groblje u Lašvanskoj dolini. Tijekom opsade Središnje Bosne, Prahulje je kontroliralo Zborno područje HVO-a Vitez pa su tamo, uglavnom noću, sahranjivani u borbama poginuli pripadnici HVO-a i hrvatski civili čija su tijela razmjenjivana između HVO-a i tzv. Armije BiH. Nakon 1995. godine Prahulje postaju i građansko groblje u koje se pokapaju Hrvati-katolici s prostora Travnika.

2. Identifikacija posmrtnih ostataka 18 Hrvata strijeljanih na Bikošima 

Identifikaciju putem DNK-a analize obavili su po naredbi Županijskog tužiteljstva Županije Središnja Bosna predstavnici Instituta za nestale osobe BiH. Dakle, identificirani su tek pojedini dijelovi tijela poput prstiju jedne ruke, potkoljenice, nadlaktice i dijelova lubanje. Ukratko – ni nakon 25 godina nema kompletnih tijela strijeljanih Hrvata na Bikošima jer od lipnja 1993. godine bošnjačko-muslimanski vojni, politički i policijski vrh skriva skelete. Masovna grobnica na mjestu Bikoši u selu Maljine premještena je očito bezbroj puta. 25 godina je trebalo institucijama BiH da nađu nekoliko hrvatskih kostiju po bosanskim brdima. “Brzina i angažman” policijskih i pravosudnih institucija koje bi se trebale baviti i hrvatskim žrtvama rata jednaka je “brzini i volji” da se podignu kaznene prijave, optužnice protiv nalogodavaca i počinitelja.

3. Ne postoje fotografije strijeljanih Hrvata na Bikošima 

Hrvati strijeljani na Bikošima bili su podrijetlom iz hrvatskih sela oko Travnika. Maljine, Pode, Postinje, Orašac. Njihove i kuće njihovih obitelji su nakon 8. lipnja 1993. godine opljačkane i zapaljene. Obitelji žrtva u pohodu tzv. Armije BiH i mudžahedina nisu uspjele spasiti ni privatne obiteljske uspomene, a tako očito ni foto-albume. Hrvati se u ta sela nisu vratili. U medijskom Sarajevu sigurno postoje oni koji to smatraju “zločinačkom politikom ekstremista iz HVO-a”, jer, tko se ne bi vratio ponovno živjeti u okruženje gdje su tragovi mudžahedinskog terora vidljivi i dan danas?

4. Obitelji žrtva strijeljanja na Bikošima su bile zarobljene u logoru tzv. Armije BiH i mudžahedina u Mehuriću

Nakon što su pripadnici tzv. Armije BiH krenuli u “oslobađanje” hrvatskih sela Maljine, Pode i Postinje od “ekstremnog dijela HVO-a”, u tom, gotovo pa nadljudskom činu spašavanja odlučili su zarobljene pripadnike HVO-a i hrvatske civile osloboditi odvođenjem u logoru pod upravom mudžahedina u susjednom bošnjačko-muslimanskom selu Mehurić. O tome kako je sigurno bilo lijepo u logoru u Mehuriću, hrvatski logoraši su govorili kako su tamo odvedeni prisilno, dok su “osloboditelji” govorili da su išli dobrovoljno. Pa tko uz povike “Allahu Ekber i Tekbir” nakon što vidi da mu kuća gori ne bi otišao na dobrovoljno izgladnjivanje i premlaćivanje koje vrše državljani Pakistana u Središnjoj Bosni?

5. Na Bikošima je bio ratni zločin 

Iako se strijeljanje Hrvata na Bikošima tih ratnih devedesetih u dokumentaciji tzv. Armije BiH prezentiranoj pred Haaškim tribunalom predstavljalo kao “smrti u borbenim dejstvima”, činjenice govore bitno drugačije. Nije jasno ni 25 godina kasnije kako je Ana Pranješ, djevojka od 19 godina s oznakom Crvenog križa na nadlaktici, stradala u “borbenim dejstvima” kada je s drugom skupinom od 39 Hrvata oteta i odvedena na Bikošima. Možda su “borbena dejstva” bila to što nije dala Arapinu da joj strgne s vrata lanac na kojem je bio medaljon Blažene Djevice Marije?

U “borbenim dejstvima” stradali i mahom mladići, od 16 do 25 godina iz obitelji Barać, Volić, Tavić, Balta i drugih.
Nije jasno ni zašto se 25 godina kasnije ne mogu pronaći kompletna tijela strijeljanih na Bikošima ako su zaista, kako je to tumačio Džemal Merdan, dozapovjednik 3. korpusa tzv. Armije BiH u Haagu, “stradalo u borbenim dejstvima”. Bikoši, Maljine, Pode i Postinje govore i svjedoče “borbena dejstva” “osloboditeljske vojske koja nije ubijala civile i palila kuće”. Svaka kuća u tom dijelu Travnika je 1993. godine spaljena, a ranije opljačkana. Dobro, nije baš svaka. Netaknute su ostale one u kojima su se uselili pripadnici tzv. Armije BiH iz zemalja islasmkog svijeta.

6. U redovima tzv. Armije BiH borili su se i mudžahedini

Kada analiziramo zločin na Bikošima, dođemo i do činjenice da su njemu sudjelovali mudžahedini. Šokantno saznanje koje se i 25 godina poslije hrvatsko-bošnjačkog sukoba u FBiH i svih terorističkih aktivnosti tzv. Armije BiH, u dijelu bh. javnosti – negira. Obično bošnjačka politička elita voli tvrditi kako nisu bili pod kontrolom tzv. Armije BiH i vrhovnog zapovjednika, Alije Izetbegovića. Sigurno je da su Pakistanci, Iračani i drugi mogli znati tko su očevi i braća otetih Hrvata i strijeljanih na Bikošima. Uloga komšija u otmici i zločini i danas neriješena. Bio je to jedan “udruženi patriotski čin”.

7. 25 godina poslije nađeni tek dijelovi tijela 

Tijekom 1996. godine republike u BiH kandidirale su masovne grobnice u kojima su njihovi narodi žrtve. Hrvatska Republika Herceg-Bosna kandidirala je masovnu grobnicu na Bikošima. Istrage i ekshumacije su sabotirane mjesecima, a na koncu i prekinute. Bošnjačka je strana ponavljala kako su “stradali u borbenim dejstvima”, a Amor Mašović tvrdi kako nije sigurno tražiti posmrtne ostatke jer su mudžahedini u selima. Tu se suočavamo s dvije “bolne” činjenice: mudžahedini su zaista bili u Središnjoj Bosni, a Amor Mašović je danas šef kolegija Instituta za nestale u BiH. Riječ je o fenomenu “patriotizam u kontinuitetu”.

8. Tko je, gdje i kako “stradao”? 

U službenim zapisnicima obitelji žrtava su jučer na Prahuljama dobile dokument u kojem je navedeno da su članovi njihovih obitelji “stradali”. Što bi bilo “stradanje”, jasno je samo onima koji su to jučer objašnjavali riječima kako je u pitanju “igra riječi”. Riječima se igrati ne smije u slučaju Srebrenice, Sarajeva, Ahmića. A kada su u pitanju Bikoši, ne samo da se igralo riječima, nego i kostima očito. Naposljetku, ispravljeno je u “strijeljani”. Mala je to zadovoljština koju se institucije BiH pružile oštećenima s velikom vjerojatnošću da će ostati i jedina.

9. Haag i Bikoši – problem satnice 

Haaški tribunal u zimu 2017. donio je presudu u predmetu Prlić i ostali prema kojoj je HVO u Središnjoj Bosni izmislio mudžahedine kako bi iselio Hrvate iz tog dijela BiH u Hercegovinu. Inače su Hrvati u Središnjoj Bosni maštanju i fantazijama sklon narod, pa i ne čude ovakve kvalifikacije jednog “uglednog”, “međunarodnog” suda. Nekoliko godina prije presude o HVO-ovim izmišljotinama Haag je sudio Rasimu Deliću i Enveru Hadžihasanoviću. Deliću su stavljali na teret zločin na Bikošima.

Ovdje smo suočeni s još jednom bolnom činjenicom – pa Armija BiH je činila zločine. Ipak, ne dovoljno teške zločine da bi ih Haaški tribunal presudio. Haag je odlučio da Delić kao zapovjednik Glavnog stožera tzv. Armije BiH nije kriv za Bikoše jer je tog dana, 8.6.1993. zapovjednikom postao tek navečer, a zločin bio u jutarnjim satima. Problem Haaškog tribunala i satnica se nastavio i kroz presudu Enveru Hadžihasanoviću.
U dijelu optužnice protiv zapovjednika 3. korpusa tzv. Armije BiH Haag je tvrdio kako je zločin na Bikošima bio u poslijepodnevnim satima.

Dakle, nije problem strijeljanih 39 Hrvata nego vrijeme u koje se to dogodilo. Ako se uopće dogodilo jer je HVO u Središnjoj Bosni, “izmislio mudžahedine”.

10: Hrvati i institucije BiH 

Tužiteljstvo BiH s radom je počelo 2004. godine. Rekordnih 14 godina još uvijek nema optužnice za zločin na Bikošima, pa tako ni presude. Institut za nestale osobe BiH djeluje od 2005. godine. Nakon 13 godina pronašli su nekoliko kostiju od 18 žrtava. Kao da tragaju za posmrtnim ostatcima i sastavljaju optužnice po principima: zločina nije bilo, stradali su u “borbenim dejstvima”, ako je i bilo, to je sporadični incident, ako tražite posmrtne ostatke, poturit ćemo ovčje kosti. Nekoliko su puta već to i učinili.

Dnevnik.ba 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

U potrazi za Istinom

‘Bosnom hodi Sefer paša, Bosnu čisti od ustaša’

Objavljeno

na

Objavio

Danas je 17. rujna što znači da je prošlo točno 25 godina od nastanka dokumenta na prvoj slici – zapovjedi glavnog štaba koju potpisuje “zamjenik komandanta” Stjepan Šiber.

Inače, Šiber, po nacionalnosti Hrvat, kao i Srbin Jovan Divjak, bivši je jugo-oficir koji je tobože odlučio “braniti Bosnu” a Muslimanima je dobro došao, kao i Divjak, dakle kao smokvin list koji bi trebao prekriti činjenicu da je tzv. ABiH bila jednonacionalna vojska. Prema tome, angažman ove dvojice je čisto peglanje svoje slike prema vani.

Odmah u točki 1. zapovjeda se “obustava borbenih dejstava” (dakle opet jugo-oficirska retorika)

U točki 2. govori se o slučajeva kad “Armija BiH ima pravo dejstvovati”, pa u zadnjoj rečenici kaže “…ukoliko dođe do ugrožavanja stanovništva na teritoriji koju kontroliraju jedinice Armije BiH od strane srpskih agresorskih paravojnih formacija ili udruženih snaga ovih formacija i postrojbi HVO.”

Postoji izreka “s kim si takav si”.

Pa je Šiber, očito provodeći previše vremena sa Sunitima i sam postao Sunit, pa bestidno izvrće, i to upravo dok njegova Armija BiH “u sadejstvu” sa srpskim agresorskim paravojnim formacijama napada HVO na području Mostara.

A to dokazuje i druga slika, to je isječak iz knjige Esada Šejtanića “Hercegovci na ognjenim vratima Bosne”. Inače, Esad Šejtanić je bio nekakav oficir ABiH u Mostaru, nekakav nižerangirani “komandant” kao što piše u tekstu, ove njegove citate u Haagu rabio je i general Praljak, jer tu se jasno vidi o čemu je zapravo riječ:

Odmah u prvom odjeljku piše kako su “linije prema Srbima bile borbeno neaktivne” pa je “cvjetao šverc”.

Odnosno, za razliku od onog sporazuma s Tuđmanom kojeg je Izetbegović potpisao 14. rujna, a isti taj dan njegovi rade pokolj u Uzdolu (koji se u hrvatskim medijima prikriva možda i zato jer ga je predvodio bivši pripadnik HOS-a Enver Buza) a sutradan Arif Pašalić izdaje zapovjed za napad na Hrvate uz pomoć srpskog topništva, ovaj put, nakon potpisanog sporazuma sa Srbima, Alijini jurišnici poštuju prekid vatre, crta bojišnice prema Srbima se umiruje, a počinje “cvjetati šverc”. Pametnom dosta.

Desno u drugom odjeljku po sredini jasno se piše o “direktnoj artiljerijskoj podršci” srpske strane kao i o “isporuci kritičnih MS” (MS su materijalna sredstva, uglavnom se pod tim podrazumjeva prije svega streljivo a zatim i druga oprema za vojne namjene).
Skroz desno dolje u zadnjem odlomku čovjek sam svjedoči kako je bio na liniji dodira sa Srbima gdje je dogovarana srpska topnička potpora, a Muslimane je u tom dogovaranju sa Srbima predvodio Safet Oručević, a to je pak isti onaj koji danas izigrava nekakvog humanitarca i borca za ljudska prava pa ima nekakvu udrugu koja se zove “Centar za mir” i svake godine dodjeljuje nekakve nagrade “zaslužnima” za njihovu stvar i kad navedem činjenicu da je prošle godine tu nagradu dobio Stjepan Mesić a ove godine Carmel Agius, time sam sve rekao.

Također, na današnji dan prije točno 25 godina Hrvatska vojska se nakon enormnog pritiska međunarodne zajednice povukla iz medačkog džepa.

I time sam završio s iznošenjem kronologije događaja koja je dovela do “pisma šestorice” kojom se traži ostavka Predsjednika Tuđmana, a koje je u “Erazmus Gildi” lansirano 20. rujna 1993. godine, i bilo uvod u pokušaj državnog udara koji je, hvala dragom Bogu, bio neuspješan, jer da je uspio, danas ne bi bilo ni Hrvatske ni Hrvata u BiH.

I zato ja tvrdim da ta današnja “desnica” kojoj je idejni vođa Ivo Banac koji je bio kolovođa te svinjarije i to po narudžbi Josipa Manolića nije nikakva desnica nego obična nakupina detuđmanizatorske pro-AVNOJ gamadi, kojoj bi u svakoj normalnoj državi bilo suđeno za veleizdaju, jer kad ti koristiš međunarodni pritisak koji je nastao zato jer si od srpskih terorista u čistoj operaciji zauzeo tri sela u svojoj državi, dok ti u isto vrijeme muslimanski teroristi hrvatskoj djeci pucaju u zatiljak iz neposredne blizine, ti to koristiš da bi rušio demokratski izabranu vlast i provodio puč, to ne može biti ništa drugo nego teška veleizdaja.

I ako je general Praljak vagao hoće li popiti onaj otrov ili neće (za slabije informirane, da general nije popio onaj otrov on bi danas bio na slobodi) ovakve stvari mogle su biti jezičac na vazi. Jer, što će ti život kad se ne možeš nastaviti boriti za istinu, kad nemaš s kim?

Dana 19. ožujka 1998. godine Predsjednik Tuđman je posve učvrstio svoje uvjerenje o tome što se izvodi na haškom sudu i gdje to smjera, a to je završilo točno tamo gdje je on i pretpostavljao da će završiti ako se to ne pokuša spriječiti svim mogućim sredstvima. I zato je utemeljio skupinu pod nazivom “OA Haag”, koja je trebala opertivno pratiti sve događaje na haškom sudu i štiti hrvatske interese onako kako su Srbi pred istim sudom štitili svoje a Muslimani svoje interese. I dobro nam je krenulo, Ivo Josipović i Ivan Šimonović dobili su za nas proces za sub-poenu kojom se tražila kompletna dokumentacija Ministarstva obrane RH u sklopu predmeta Blaškić, čime smo dobili dobru podlogu za zaštitu svojih interesa. Međutim, 2000. godine vlast se mijenja, na Pantovčak stižu Stjepan Mesić i Tomislav Karamarko, Mesić dila dokumente dok Karamarko pod krinkom “reforme obavještajnog sustava” “razvaljuje OA Haag”.

I to je dijagnoza hrvatskog društva i dan danas, a terapija i lijek za to su samo jedno, a to je da se restaurira OA Haag kojem na čelu ima biti osobno Markica Rebić (i nemojte me više pilati da vam nikad nisam dao niti jedno ime) i da provedu lustraciju detuđmanizacije svim sredstvima ognjem i mačem, i da se više nikad ne dogodi da nekakvi mesići-manolići, banci-karamarci dođu u situaciju određivati stanje stvari u hrvatskoj državi!

Predrag Nebihi

Srbi su topništvom pomagali Bošnjacima protiv Hrvata u napadu na Mostar!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari