Connect with us

BiH

Kriza vlasti u FBiH se nastavlja, ministri iz DF-a nisu došli na sjednicu Vlade FBiH

Objavljeno

-

Sjednici Vlade Federacije BiH, koja je danas započela u Sarajevu i na kojoj treba biti razmatrana reformska agenda, ne nazoče ministri iz Demokratske fronte (DF).

[ad id=”68099″]

Federalna ministrica financija i zamjenica premijera Jelka Milićević rekla je da je na dnevnom redu sjednice i plan rada Vlade Federacije.

”Imamo puno razloga da vjerujemo da ćemo taj plan i usvojiti”, istaknula je Milićević.

Podsjećanja radi, predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sinoć je pozvao ministre DF-a da nazoče sjednici jer reformska agenda treba biti usvojena do četvrtka kada u BiH dolazi povjerenik za proširenje EU Johannes Hahn.

Demokratska fronta, kao jedna od stranaka dosadašnjih sudionica u vladajućoj koaliciji s Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH i Strankom demokratske akcije, najavila je razlaz s koalicijskim partnerima jer s njima nije imala isto mišljenje prilikom prošlotjednog usvajanja u Federalnoj vladi uredbe o imenovanju upravljačkih struktura u javnim kompanijama.

Vladini ministri iz Demokratske fronte usprotivili su se tada toj uredbi, jer, kako su naveli, neosnovano razvlašćuje resorna federalna ministarstva iz procesa ovih imenovanja a ovlašćuje Vladu, što, po njima, znači da stavlja imenovanja pod politički utjecaj stranaka, drugih dviju članica vladajuće koalicije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas