Connect with us

Iz Svijeta

Kršćanske skupine iz SAD-a daju milijune za borbu protiv LGBT i pobačaja u Europi

Objavljeno

on

Desničarske američke skupine uložile su više od 280 milijuna dolara u kampanje protiv prava LGBT osoba i pobačaja diljem svijeta od 2007. godine, od kojih je gotovo 90 milijuna otišlo u Europu, navodi se u izvješću objavljenom u utorak.

Većina od 28 skupina – uglavnom kršćanskih – ima bliske veze s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, otkrila je istraživačka web stranica openDemocracy u vrijeme rastuće popularnosti krajnje desnice u Europi.

“Ova otkrića pokazuju kako su skupine povezane s Trumpom izgradile zastrašujuće globalno carstvo”, rekla je Mary Fitzgerald, glavna urednica openDemocracy za Thomson Reuters Foundation u izjavi poslanoj emailom.

Jedna od glavnih skupina je Američki centar za pravo i pravdu (ACLJ), čije glavni savjetnik Jay Sekulow je Trumpov odvjetnik. ACLJ je podržao prošlotjednu sudsku odluku u Poljskoj kojom je zabranjen pobačaj u slučajevima anomalije fetusa, navodi se u izvješću.

ACLJ, koji je prema vlastitim financijskim podacima potrošio 18 milijuna dolara globalno, od kojih 80 posto u Europi, nije želio komentirati izvješće. (Hina)

Poljska: Kaczynski brani sudsku odluku o zabrani pobačaja

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari