Connect with us

Hrvatska

Krstičević: Hrvatsku danas čuva moćna vojska kako se ovakvi zločini nikada ne bi ponovili

Published

on

Ministar obrane Damir Krstičević u ponedjeljak je na Danu obilježavanja stradanja Škabrnje izjavio da Vukovar, Škabrnja i sve žrtve Domovinskog rata nikada ne smiju biti zaboravljene.

“Vukovar, Škabrnja i sve žrtve Domovinskog rata nikada ne smiju biti zaboravljene. Hrvatska vojska napravila je hodnju od Knina do Škabrnje upravo sa ciljem da još jednom iskažemo poštovanje prema svim žrtvama u Domovinskom ratu, posebno Škabrnje i Vukovara”, rekao je Krstičević.

Hrvatsku danas čuva i štiti moćna vojska upravo sa ciljem da se onakvi zločini nikada više ne dogode, što možemo garantirati, poručio je.

Krstičević se hodnji pridružio u trećoj dionici hoda Benkovac-Škabrnja u dužini od 17 kilometara. Tijekom hodnje, kazao je, ponizno su se sjetili svih poginulih prijatelja i suboraca i velike žrtve plaćene za hrvatsku slobodu, odnosno 15.000 mrtvih i 60.000 ranjenih.

“U mislima smo sa svim našim prijateljima. Drago mi je da danas imamo mlade hrvatske vojnike koji poštuju te vrijednosti, koji su jaki, čvrsti i sposobni. Oni su danas jamac mira i sigurnosti”, naglasio je.

Upitan kako kao predstavnik Vlade gleda na to što još uvijek nitko nije odgovarao za zločine u Škabrnji, za što je ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić ranije rekao da ga strašno boli, odgovorio je da time, nažalost, ne mogu biti zadovoljni te izrazio nadu da će pravda doći i da će počinitelji odgovarati za to što su napravili.

Krvavi pohod na Škabrnju počeo je ujutro 18. studenoga 1991. napadom tenkovima i pješaštvom tzv. Kninskoga korpusa s Ratkom Mladićem na čelu, potpomognutim zrakoplovstvom bivše JNA.

Nakon sloma otpora slabo naoružanih branitelja, iz podruma i kuća istjerani su djeca, žene i starci, a samo je tog dana u Škabrnji ubijeno 48 civila i 15 branitelja. Pokolji i progoni nastavljeni su idućih dana. Tijekom višegodišnje okupacije, sve do oslobođenja u Oluji 1995., broj škabrnjskih žrtava povećao se na 86 mrtvih. (Hina)

 

Penava: Pupovac pokušava prodati velikosrpsku demagogiju u celofanu

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari