Pratite nas

Komentar

Krstičević o zrakoplovima: Nismo napravili bilo što protivno interesima Hrvatske

Objavljeno

na

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u četvrtak da je na Izraelu odgovornost za osiguravanje konačne dozvole SAD-a da Hrvatska može potpisati ugovor o kupnji zrakoplova F-16 Barak, ustvrdivši kako niti jednim postupkom ni on niti njegov tim nisu napravili bilo što protiv interesa Hrvatske.

“Po pitanju odgovornosti ne smatram da sam niti jednim postupkom, bilo ja ili tim, napravili nešto protiv interesa Republike Hrvatske”, rekao je Krstičević novinarima nakon Vladine sjednice odgovorajući na upit uživa li i dalje povjerenje premijera Andreja Plenkovića.

Poručio je kako je spreman otići bilo kada ako će njegov odlazak Hrvatskoj pomoći u procesu kupovine višenamjenskog borbenog aviona.

Smatra da u ovom slučaju Država Izrael ima odgovornost osigurati konačnu dozvolu kako bi Hrvatska mogla potpisati ugovor.

“Otkud sam ja znao, ako su oni stavili u papirima i svim dokumentima, da je to njihova odgovornost. I sada bih ja trebao biti odgovoran za postupak treće strane. Ali, što se tiče cijele odgovornosti – ja sam tu. Ja sam već jednom odlazio s mjesta zamjenika načelnika Glavnog stožera”, rekao je.

Upitan za komentar izjave premijera Plenkovića da se treba utvrditi odgovornost tj. da se trebaju ispitati detalji prije donošenja nekih odluka, Krstičević je odgovorio kako se slaže da se, kada se završi taj proces, naprave analize i vidi koje su to naučene lekcije te sagledaju sve okolnosti u procesu.

“Apsolutno podržavam. Vjerujem nakon ovoga da će Vlada, bez obzira bio ja u njoj ili netko drugi, nastaviti proces traženja rješenja. Hrvatski piloti i hrvatsko nebo zaslužuju da imamo višenamjenski borbeni avion. Kad-tad će taj avion, novi ili stari, biti u Hrvatskoj. Vjerujem da je ovaj proces doprinio da se to i dogodi”, istaknuo je.

Krstičević je najavio da će, kada dobije temeljitije očitovanje Izraela, o tome izvijestiti javnost. Podsjetio je kako Izrael, kao prodavatelj, preuzima obavezu ishoditi odobrenje vlade SAD-a za transfer zrakoplova u Hrvatsku. “To je isključivo obaveza Države Izrael”, ponovio je Krstičević.

(Hina)

 

Hrvatska zatražila službeno očitovanje Izraela

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željko Huljev o presudi Ercegu: Na tuđoj bi krvi ubirao poene

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je odbio kao neosnovanu tužbu Zorana Ercega, u javnosti poznatog aktivista iz Splita koji je tužio Željka Huljeva, nekadašnjeg novinara, tražeći 60 tisuća kuna zbog povrede časti.

Općinski sud u Splitu je odlučio: Zoran Erceg bio je u službi Ratka Mladića, nije izgledao kao slučajni gost, avanturist ili osoba koja odaje strahom.

SlobodnaDalmacija je uspjeli doći i do Huljeva koji je rekao kako ga raduje da pravna država funkcionira. – Naravno, zadovoljan sam presudom ne toliko zbog sebe koliko zbog očuvanja diginiteta Domovinskog rata. Hvala časnom sudu što je pravilno i profesionalno procijenio činjenične elemente u postupku koji bi trebao biti poučan za bilo koga tko se drzne ubirati bilo kakve osobne i ine poene na tuđoj krvarini – komentirao je Huljev, piše SlobodnaDalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Mate Knezović: ‘Šeparovićeva prijetnja upućena narodu’

Objavljeno

na

Objavio

”Dobro zapamtite ovaj intervju. Sasvim je izvjesno da Miroslav Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada. Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, napisao je Mate Knezović na svom FB profilu

Mate Knezović, zagrebački odvjetnik i predsjednik Obiteljske stranke, na svom je Facebook profilu  prokomentirao intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda, objavljen u subotu u Jutarnjem listu, piše Promise.hr

Šeparović je, podsjetimo, izjavio da bi, prema njegovu mišljenju, na čelu Povjerenstva za sukob interesa –  institucije koje u Hrvatskoj koliko toliko nezavisno preispituje hrvatske političare i dijeli im packe – trebao biti predsjednik Vrhovnog suda, dakle osoba koju pomno biraju isti ti političari.

Šeparović se usprotivio najavljenoj inicijativi predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je kazao da će zatražiti izmjene Ustava i povećanje ovlasti predsjednika države – kao jedine osobe koja se neposredno bira od strane hrvatskih građana.

”Načelno ću reći da je nezamislivo da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu. Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi građani koji izlaze iz crkava, koji su obavili kupovinu na tržnicama, izašli u šetnju gradom, zaokruživali da ili ne i tako odlučili o usvajanju novog Ustava? To je nemoguće!”, kazao je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda, za Jutarnji list.

Šeparovićeve izjave njegov je kolega – pravnik i odvjetnik Mate Knezović – nazvao prijetnjom upućenom narodu.

”Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda RH, je danas objavio hrvatskom narodu da u RH postoji politika ograničenog suvereniteta naroda. Poučio je hrvatski narod da on nema izvornu vlast, nego neke druge silnice.

Iz današnjeg intervjua YUlistu potpuno je jasno zašto su odluke Ustavnog suda usmjerene protiv dosadašnjih narodnih inicijativa (3 referenduma).

Šeparović je također najavio da će Ustavni sud spriječiti svaki pokušaj hrvatskog naroda da se ozbiljnije promijeni politički sustav i raspodjela moći. Najavio je da će u slučaju pobjede Miroslava Škore onemogućiti najavljeni referendum o promjeni Ustava, ako bi te promjene dirale u postojeću raspodjelu moći. Također će se onemogućiti donošenje novog Ustava na referendumu.

Drugim riječima javno je najavljen rat narodu ako izabere drugačiji put.

Dobro zapamtite ovaj intervju. On je javno objavljena prijetnja hrvatskom narodu da i ne pokušava nešto promijeniti.

Sasvim je izvjesno da Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada.

Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, istaknuo je odvjetnik Mate Knezović na svom Facebook profilu.

Cijeli, opširni intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske Jutarnjem listu, možete pročitati OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari