Connect with us

Komentar

Krstičević: Vučić je dobrodošao u Hrvatsku, ali prvo očekujem ispriku zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku

Objavljeno

-

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je u četvrtak u Zagrebu da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali i da prvo očekuje ispriku zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sredinom veljače dolazi u Hrvatsku na poziv predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

“Predsjednik Srbije je dobrodošao”, rekao je Krstičević, odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice vlade o tome što misli o tom posjetu i bi li se Vučić prije toga trebao ispričati zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku.

“Mislim da da. Mislim da ono što je govorio sigurno da nije dobro. To je prvi korak”, kazao je.

“Mi znamo da je bio rat, da je Hrvatska napadnuta, da je izvršena brutalna agresija na Hrvatsku. Moja zadaća danas je jačati sustav sigurnosti, jačati sustav vojske. Jasno je da trebamo gledati na budućnost. Ali je minimum isprika”, dodao je.

Na pitanje slaže li se vlada s tim posjetom u ovom trenutku ili je možda trebalo pričekati da se smanje aktualne napetosti u odnosima između dviju zemalja, Krstičević nije želio jasno odgovoriti.

“Vlada je rekla svoj stav. Sve sam rekao”, kazao je, uputivši novinare da to pitanje postave predsjednici Republike. (Hina)

 

VUČIĆA BI U HRVATSKOJ TREBAO DOČEKATI GOST IZNENAĐENJA

 

 

Đapić: Poziv Vučiću je apsolutno nerazumljiv i neshvatljiv

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari