Pratite nas

Vijesti

Krunice Roberta Kurbaše

Objavljeno

na

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Splitski glumac Robert Kurbaša nedavno se upustio u novi izazov. S prijateljem, umjetnikom Feđom Aaronom Bučićem počeo je izrađivati krunice od međugorskoga kamena.

Robertu je vjera oduvijek bila važna i pomogla mu je u mnogim životnim trenucima. Za njega je krunica poziv na duhovnost pa je u sebi dugo nosio ideju koju je ove zime uspio provesti u djelo s umjetnikom Feđom Aaronom Bučićem. On je svojedobno Ivanu Pavlu II. za njegova prvog posjeta Hrvatskoj darovao krunicu koju je sam izradio, javlja HRT.

Robertove krunice, Isusova i Gospina, izrađene su od kamena iz Međugorja, ukrašene su cirkonima, himalajskim safirom, maslinovim drvom i kamenom s Brda ukazanja.

Glumac rado obilazi sva marijanska svetišta, a jedno mu je posebno priraslo srcu – ono međugorsko, u koje rado odlazi s obitelji, suprugom Kristinom i dvojicom sinova. Robert redovito ide u Crkvu, njeguje kršćansku tradiciju i često voli isticati kako je vjera za njega jedini izlaz koja mu je donijela – samo dobro.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Berislav Pušić od sutra na slobodi

Objavljeno

na

Objavio

Berislav Pušić, jedan od dužnosnika Hrvatske Republike Herceg-Bosne koji je osuđen na 10 godina zatvorske kazne pred Haaškim tribunalom u predmetu Prlić i ostali u subotu će postati slobodan čovjek.

Pušić bi sutra u 13 sati trebao doputovati iz Amsterdama u zagrebačku Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, piše Dnevnik.ba.

Pušiću je drugostupanjskom presudom potvrđena zatvorska kazna u trajanju od 10 godina, a sutra će napustiti zatvorske ćelije jer je odslužio dvije trećine dosuđene mu kazne.

Pušić je inače bio zadužen za kontrolu u kriminalističko-istražnom odjeku uprave Vojne policije HVO-a, potom predsjednik Komisije za razmjenu zarobljenika i drugih osoba, čelnik uprave nad svim zatvorima i zatočeničkim centrima HVO-a te predstavnik HVO-a za odnose s međunarodnom zajednicom.

Pravomoćna presuda u predmetu Prlić i ostali izrečena je 29. studenog 2017. godine. Politički i vojni vrh HRHB-a i HVO-a u farsi od suđenja osuđen je ukupno na 111 godina zatvorske kazne.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

ZBOG ISTANBULSKE KONVENCIJE Vitezovi reda Svetog groba jeruzalemskog Željka Reinera prijavili Rimu

Objavljeno

na

Objavio

S obzirom na ulogu koju je potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije Istanbulske konvencije Viteški red Svetoga groba jeruzalemskoga odučio ga je prijaviti Rimu, odnosno vrhovnoj upravi Viteškog reda.

Fra Darko Tepert, duhovnik u Hrvatskoj magistralnoj delegaciji Viteškoga reda tim povodom dao je izjavu za javnost:

“S obzirom na nedavno provedeno glasovanje u Hrvatskom saboru o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Hrvatska magistralna delegacija Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga izražava svoju čvrstu vjernost Papi i privrženost nauku i Učiteljstvu Crkve, što je i jedna od odlika koje, prema odredbama Statuta, trebaju krasiti svakoga člana ovoga Viteškoga reda.

S obzirom na ulogu koju je član ove Magistralne delegacije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije spomenute Konvencije, vodstvo Hrvatske magistralne delegacije Svetoga groba jeruzalemskoga obratilo se vrhovnoj upravi Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga u Rimu tražeći naputke za daljnje postupanje”.

IKA

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati