Pratite nas

Komentar

KRUNOSLAV KRUNO OLUJIĆ: UNIŠTA!

Objavljeno

na

Očajnički i na fijasko osuđeni predzadnji pokušaj osporavanja zaslužene, zakonite i poštene izborne pobjede nove predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović (možda će se neki čudak iz 17 stranaka koje su dale potporu dr. Ivi Josipoviću odlučiti na žalbu Ustavnom sudu) na svoja su nejaka leđa prihvatili Aleksandar Stanković i bivši predstojnik Ureda za nacionalnu sigurnost (UNS) i bivši predsjednik Vrhovnog suda dr. Krunislav Olujić (kako je odvjetnik poprilično jalne Jadranke Kosor, možda ga je i ona natjerala u Nedjelju u 2).

U emisiji koja već desetljeće i pol remeti nedjeljni mir stotina tisuća građana Lijepe Naše, bliski prijatelj predsjednice Ustavnog suda RH dr. Jasne Omejac i Nj.E. dr. Zlatka Kramarića, dr. Krunoslav Olujić na čas je zaboravio na prijateljstvo koje seže u njihove davne osječke dječačke godine, kako bi se svim snagama obrušio na „četvrti ogranak vlasti“. Nakon što je iznio nebrojene argumente i „argumente“ protiv stručnosti i moralnosti Ustavnoga suda, inače vrlo učeni Kruno, doveo je u pitanje zakonitost izbora nove predsjednice Republike: “Ako su točni podaci da je DIP nije uračunavao nevažeće listiće, mislim da Grabar Kitarović nema izborni legitimitet i da će se zbog toga morati očitovati Ustavni sud. Ona mora imati jedan glas više od polovice birača koji su pristupili izborima i koji su glasovali.”

Dakle, iako sudce Ustavnog suda smatra profesionalnim ološom i ljudima sumnjiva i mizernog morala, on bi im ipak na milost i nemilost prepustio KGK koja je na izborima dobila 1.114.945 glasova, više nego bi ti sudci i sam Kruno mogli dobiti u stotinjak godina.

Kako sam ranije na mom spomenarskom (facebook) zidu pokazao i dokazao kako je „zavrzlama“ oko legitimiteta izbora predsjednice Grabar Kitarović mlaćenje prazne slame kojim se iz niskih pobuda i prizemnih političkog računa bave „ugledni ustavni pravnici“ prevrtljivci, ostaje mi konstatirati kako mi je doista žao što je Kruno drevno prijateljstvo žrtvovao zbog dodvoravanja vrhovnicima-zaplotnjacima koji su ga „ubacili“ u Nedjelju u 2 kako bi unio sjeme sumnje u ustavni, liberalno-demokratski i državnički legitimitet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Nemalo zločesti Denis Kuljiš objavio je podlistak u kojem meditira o tome kako iza cijele te storije o nezakonitom izboru KGK stoji osobno dr. Ivo (bez zemje) Josipović.

Evo kako situaciju vidi Denis K.: “A put kojim je Ivo pošao pokušavajući pod svaku cijenu prvo izbjeći poraz, onda izbjeći da ga prizna, a zatim ga pretvoriti u moralnu pobjedu i polazište za novu političku misiju na ljevici, zbilja je opasan – s takvom neutaživom taštinom, vidjeli smo nedavno na Sanaderovu primjeru, čovjek može lako završiti u Remetincu.“

[ad id=”40501″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari