Pratite nas

Razno

KUDA OVOG LETA NA KLANJE?

Objavljeno

na

Što je moć zločinačke navike. Osladilo im se da skoknu preko granice, nešto pobiju, pola pokradu i sve spale.

Ušlo im u zlu krv i crnu dušu. A ubijanje, baš kao i alkoholizam, pušenje, lake i teške droge, adikcija je od koje se teško rastaje prosečan srpski dobrovoljac, vikend-ratnik ili u ovom slučaju turistički ratnik, sviknut da, periodično, negde nešto prikolje. Zahvaljujući Putinu, zlikovci svih fela, posao i zadovoljstvo spojili su u istočnoj Ukrajini, piše portal e-novine kojeg prenosimo u izvornom obliku!

Kako stići do mesta zločina: Vodič “Pravda”

Screenshot: e-novine

Razume se da ovom patriotskom Blood Bucket Challenge-u nije mogla da odoli krvava “Pravda”, srboidni stisak bez urednika, u redakcijskom sastavu: Срећко Миловановић, Вељко Петрановић, Слободан Милошевић (?),Драган Башовић, Драган Ивановић, koja poput turističkih vodiča agencija nudi aranžman sa pucanjem, klanjem, pljačkanjem, mučenjem, silovanjem, iživljavanjem, primarnim, sekundarnim, tercijalnim zakopavanjem, asanacijom neravnog terena, dakle, All Inclusive, sa overavanjem pride: “Ekskluzivno – Kako se priključiti vojsci Novorusije, koliko košta put i gde otići” (normalno, bez hrvatskog upitnika na kraju rečenice).

Na zahtev velikog broja čitalaca”, poziva se “Pravda” na svoju psihopatološki obolelu publiku, “istražili smo kojim putem srpski dobrovoljci odlaze u Ukrajinu, koliko ih košta put i gde je štab za prijem dobrovoljaca. Iako su pojedini mediji pisali da postoji ‘organizovano regrutovanje plaćenika’ otkrili smo da toga u Srbiji nema, bar za vojsku Novorusije, a da je inicijativa za odlazak i troškovi puta na samim dobrovoljcima. Put u jednom pravcu košta najmanje 350 evra”, informiše potencijalne masovne ubice krvožedna Pravda.

Uputstvo (1) za maloumnike : Moskva je na severu Rusije, a ne u Ukrajini

Photo: pravda.rs

Znajući s kim ima posla, jer slični se sličnima raduju, regrutna komisija iz Pravde s pravom tretira svoju publiku kao imbecile, pa savetuje iz bezbedne daljine:

Iz Srbije je najbolje putovati avionom, moguće je kupiti kartu Beograd- Rostov preko Moskve.

Kada stignu u Rostov potrebno je da odu na glavnu autobusku stanicu i da kupe autobusku kartu za Donjeck, ali Donjeck koji se nalazi u Rusiji na granici sa Ukrajinom.

Po dolasku u ruski Donjeck koji se nalazi na samoj granici sa Ukrajinom treba otići u ulicu Prospekt mira i pronaći Štab Kozaka ( Štab Kazakov).

Uputstvo (2) za psihopate: Rostov na Donu je na jugu Rusije i nema veze sa Natašom

Photo: pravda.rs

Taj ruski Donjeck je mali gradić i neće biti problem da nađete štab. Treba da kažete da ste dobrovoljci a u štabu će odlučiti da li će vas primiti i u koju jedinicu. Posle će vas prebaciti preko granice.

Donjeck u Rostovskoj oblasti se nalazi u blizini Krasnodona sa Ukrajinske strane, Krasnodon drže proruske snage.

Uputstvo (3) za zločince: Donjeck je gore u Ukrajini

Photo: pravda.rs

Ukupna cena puta oko 350 evra, od čega je veći deo za avion dok na autobusku kartu od Rostova do ruskog Donjecka otpada oko 7 evra.

Na koncu, Pravda iskusno “pere ruke” od krivične odgovornosti sa podsticanje na krivično delo, upozoravajući “turiste” da Novorusija zapravo, zvanično, nema nikakve veze sa Rusijom, da Novorusija i nije neka država, da se ne zna ko pije, a ko buduće invalide plaća, ukratko, da svaka batina ima dva kraja.

Veliki je rizik upustiti se u takvu avanturu jer Rusija ne stoji iza snaga Novorusija, a sa druge strane Novorusija nije ni formirana kao prava država. U suštini snage Novorusije su sastavljene od više različitih jednica koji imaju svoje sopstvene lance snabdevanja, sopstvena sredstva, tako da nije situacija u svim jedinicama ista i nikada ne znate gde ćete da završite. Neke jedinice dobijaju hranu i municiju jako retko.

Za roditelje čija su nestašna deca predugo na letovanju i ne javljaju se rodbini, agencija za turističke zločine ima samo reči umirenja:

Četnici su dobro. Nismo uspeli da stupimo u kontakt sa pripadnicima Četničko odreda „Jovan Šević“ ali smo se čuli sa ljudima koji su sa njima u jedinici i prema zadnjim informacijama koje imamo svi su dobro.

Uputstvo (4) za otimače tuđeg pokućstva: Krasnodon je levo od Donjecka

Photo: pravda.rs

A kad je četnicima dobro, onda znate koliko je koljačkih sati. Srbija, naime, ne predviđa krivično gonjenje ljudi koji učestvuju na ratištima van granica zemlje. Čini se da i ona voli krvavo pozorište, ali ne u svojoj kući. (e-novine)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razno

Europski parlament izglasao ‘kritičko izvješće’ o Mađarskoj

Objavljeno

na

Objavio

S 448 glasova za, 197 protiv i 48 suzdržanih, eurozastupnici su izglasali kritičko izvješće o Mađarskoj koje je izazvalo žustru raspravu, ali i podijelilo zastupničke klubove u Europskom parlamentu, čak i u redovima Europske pučke stranke (EPP), kojoj pripada i Fidesz Viktora Orbana.

Zastupnici Europskog parlamenta usvojii su u srijedu izvješće Judith Sargenti iz Kluba zastupnika Zelenih/Europskog slobodnog saveza koje poziva Europsko vijeće da “u skladu s člankom 7. stavkom 1. Ugovora o Europskoj uniji, utvrdi da postoji očita opasnost da Mađarska teško krši vrijednosti na kojima se temelji Europska unija.

Aktiviranje članka 7 Ugovora o EU-u teoretski može dovesti do oduzimanja prava glasa u Vijeću EU-a, no, iako je u EP-u izvješće izglasano dvotrećinskom većinom, oduzimanje prava glasa Mađarskoj mora biti jednoglasno, tj. moraju ga podržati sve zemlje članice.

Od 693 zastupnika, izvješće je podržalo njih 448, 197 je bilo protiv, a 48 suzdržano, što znači da su zeleno svijetlo izvješću koje je mađarski premijer Viktor Orban odlučno odbacio kao “pristrano, ucjenjenivačko i uvredljivo” za mađarski narod, dali i zastupnici iz Europske pučke stranke (EPP) pod palicom Manfreda Webera koji je netom objavio kandidaturu za spitzenkandidata.

Weber je još sinoć potvrdio da će glasati za izvješće, obrazloživši to riječima da je “uvijek zagovarao izgradnju mostova i želi tako i nastaviti”, ali da kod mađarskog premijera “nije uočio nikakvu spremnost da se približi svojim europskim partnerima i pokuša shvatiti naše zabrinutosti”.

‘Naša delegacija bila je protiv izvješća’, kazala je europarlamentarka Dubravka Šuica (HDZ).

Europarlamentarka Ivana Maletić i prije glasovanja na Twitteru je najavila da ne podržava ovo izvješće.

Tijekom jučerašnje rasprave o stanju u Mađarskoj na vidjelo je izbio duboki ponor unutar EU-a između njegovog zapada i istoka. I dok su neki zastupnici oštro kritizirali Orbana zbog gaženja demokratskih sloboda i ugrožavanja temeljnih prava, Orban je čuvare europskih ugovora optužio za licemjerje, zloupotrebu vlasti i kršenje mađarskog nacionalnog suvereniteta.

Orban: Mađarska neće popustiti pred ucjenama

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razno

Mladen Pavković: prof. dr. Zvonimir Šeparović slavi 90. rođendan

Objavljeno

na

Jedan od velikih, iskrenih hrvatskih domoljuba, prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović slavi – 90. rođendan! Rođen je u Blatu na Korčuli 14. rujna 1928.
Za njega se s pravom može reći da je tijekom života prošao „Scile i Haribde“. Međutim, kad je borba za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu u pitanju ne posustaje, bez obzira na godine. Za njega, na tom polju, nema izgubljene bitke.

Cijelo vrijeme veliku podršku ima i od svoje obitelji, poglavito od supruge Branke, poznate hrvatske tv novinarke i komentatorice, koja je, prije svega, svojim sjajnim emisijama, ostavila duboki trag na Hrvatskoj radioteleviziji.

U povodu rođendana, primio je brojne čestitke iz zemlje i inozemstva. Neka nam bude dopušteno da citiramo onu koju mu je poslao ugledni i cijenjeni fra Andrija Nikić u ime 55 članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i 1430 članova mostarskog Hrvatskog kulturnog društva Napredak, a u kojoj piše:
„Dragi Zvonimire. Dobio sam obavijest da ćete na blagdan Svetog Ivana Zlatoustog (oko 349.-407.) u četvrtak, 13. rujna 2018. u 19 sati u dvorani Hrvatske kulturne zaklade-Hrvatsko slovo (Zagreb, Hrvatske bratske zajednice 4), u organizaciji UHBDR91., svečano proslaviti 90. rođendan.

Kao član Franjevačkog malobraćanskog reda radujem se, podržavam i osjećam poticaj Franjine Pjesme stvorova te Vama, obitelji, nazočnima, prijateljima, poznanicima i ostalim ljudima dobre volje želim uputiti čestitku u Franjinu duhu:

Navijek hvaljen budi, moj Gospodine, po bratu našem Zvonimiru Šeparoviću što si ga darovao hrvatskom narodu, Katoličkoj crkvi i hrvatskim franjevcima u ovome vremenu;

Hvaljen budi, moj Gospodine, po bratu našem Zvonimiru Šeparoviću što si nam ga darovao ovako talentiranog, učenog, srdačnoga, čovjekoljubivog, plemenitog, neustrašivog, domoljubivog od kojeg imamo mnogo toga naučiti;

Hvaljen budi, Gospodine moj, što je Zvonimir kao pravnik odgojio mnoge generacije pravnika i napisao značajna djela, posebno o ljudskim pravima i pravima žrtava, po čemu je poznat svijetu i u hrvatskim razmjerima te ostao neumoran i dosljedan;

Hvaljen budi, Gospodine moj, što je Zvonimir kao profesor predavao na svim kontinentima, a bio je i dekan svojega matičnog Pravnog fakulteta u Zagrebu te usprkos otrovnim najezdama lažne utopije, bio ljudski i kršćanski otporan pa se nije dao otrovati;

Hvaljen budi, Gospodine moj, što je Zvonimir, kao rektor Zagrebačkog sveučilišta unatoč neprijateljskom ponižavanju i usprkos njemu, dostojanstvenim ponosom mudro i plemenito promicao dalekovidnu oporuku o slozi Sveučilišne obitelji te vratio na Sveučilište Katoličko-bogoslovni fakultet kojega su neki 1954. potezom pera izbacili iz Sveučilišta;

Hvaljen budi, Gospodine moj, što si potakao Zvonimira da je pokrenuo hrvatsko žrtvoslovlje, te postao utemeljitelj i predsjednik Svjetskoga viktimološkog društva (1979.), osnovao Hrvatsko žrtvoslovno društvo (1990.), priredio više svjetskih kongresa viktimologa, te upoznao svjetsku javnost o više stotina tisuća Hrvata i katolika što su ih bez suda i osude partizani pobili u Drugom svjetskom ratu i poraću;

Hvaljen budi moj Gospodine, što nam je Zvonimir kao osnivač Svjetske lige za borbu protiv smrtne kazne pokazao naše kršćanstvo na djelu da je Bog stvorio čovjeka da živi, a ne da ubija svoju braću i sestre;

Hvaljen budi moj Gospodine, što nam je Zvonimir kao ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske još o Uskrsnu 1991. posjetio, upoznao i primio blagoslov od svetog pape Ivana Pavla II. te saznao da Papa blagosljiva i podupire samostalnost i slobodu hrvatskog katoličkog naroda;

Hvaljen budi moj Gospodine, što nam je Zvonimir, u jeku srpsko-četničke agresije, usadio u svoje srce i prenio Hrvatima Papino znanje da poznaje hrvatsko okruženje i da oslobođenje ne će ići tako lako i bez žrtava, te posvješćivao Papinu poruku kao što pojedinci imaju prava, imaju ih i narodi!
Hvaljen budi, moj Gospodine, što je Zvonimir kao ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske, s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, ishodio međunarodno priznanje i uveo Republiku Hrvatsku u članstvo Ujedinjenih naroda;

Hvaljen budi, Gospodine moj, što Zvonimir kao neumorni djelatnik upozorava na jedinstvo hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te da su hrvatskom narodu potrebne obje obale političkih graničnih rijeka (Sava, Una, Neretva…) – jer rušenjem jedne nestalo bi i druge.
Dragi moji, molim Gospodina da naš dragi Zvonimir nastavi živjeti i raditi, da njegovo bogoljublje, rodoljublje i domoljublje osvoji srca današnjeg hrvatskog naroda te da kao iskusni devedesetogodišnjak ulaže svoje snage za sretnu sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda – moli, čestita i želi – fra Andrija Nikić!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari