Connect with us

Reagiranja

Kukavica poručio Puljku nakon planirane noćne akcije protiv veterana 4.GBR – napad na jednog od nas je napad na sve nas

Objavljeno

-

Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade iza sebe ima brojne projekte čišćenja našeg podmorja, ali i terapijske programe ronjenja koje su realizirali preko EU fondova.

Broje preko 100 članova, a članstvo u klubu nije ograničeno samo na veterane već se mogu priključiti i drugi građani. U prostorima na Žnjanu egzistiraju od svog osnutka na temelju ugovora koji imaju sa Splitskom obalom.

Nikada im nitko iz Splitske obale nije dostavio nikakvu obavijest o otkazivanju ugovora, a ni od grada nikada nisu dobili obavijest da se moraju iseliti. Međutim, u klubu su svjesni kako zbog uređenja Žnjana ne mogu ostati u sadašnjim prostorima. Štoviše, sami su inicirali sastanak kod arhitektonskog ureda koji je dobio natječaj za uređenja Žnjana kako bi u sklopu novog Žnjana isprojektirali i prostore za ronilački klub. Od samog početka pokazivali su i pokazuju krajnje strpljenje i razumijevanje.

U nekoliko sastanak s Gradom pokušali su naći zamjenski prostor. No, Grad kao da ne čuje što oni traže niti pokušava shvatiti. U Gradu nikako ne mogu shvatiti kako Klubu treba 100 kvadrata prostora koji je na obali zbog opreme, težine stanica za punjenje boca, samih boca….Nudili su im, kažu, prostor od 300 kvadrata na Pujankama, ali u njega treba uložiti barem 30-40 tisuća eura kako bi se doveo u funkciju. Pritom im Grad ne nudi dugoročni najam već novi natječaj za godinu dana. Ukratko, kroz godinu dana bi se moglo dogoditi da ostanu bez 40 tisuća eura da su to prihvatili.

Izgleda kako je gradonačelnik Puljak odlučio silom istjerati veterane sa Žnjana. Iako nikada nisu dobili nikakvu službenu obavijest gradskih institucija prije dvadesetak dana su im isključili vodu, a jutros i struju.

No, jutros se trebala odigrati akcija gradskih komunalnih službi pod okriljem mraka. Veterani su trebali biti nasilno uklonjeni sa Žnjana. Saznavši za namjere gradskih vlasti, koje su namjeravale pokrenuti akciju u 4.30 h jutros, veterani su organizirali noćna dežurstva. Prva nakon Domovinskog rata. Nakon što su vidjeli kako su se veterani organizirali iz Grada su odustali od akcije. Barem za sada.

Na sve ovo je burno reagirao i saborski zastupnik Domovinskog pokreta i potpredsjednik županijske organizacije DP-a Ivica Kukavica.

-Ovo je sramotno. Ljudi prvi put nakon Domovinskog rata drže noćne straže. Riječ je o udruzi koja se bavi isključivo javnim dobrom, veteranima koji čiste okoliš i provode terapijske programe. Na njih napada Ivica Puljak kojemu su oni omogućili da u miru završi fakultet i bavi se znanstvenim radom dok su oni krvarili i čuvali mu miran san. Gradonačelnik Puljak očito ima određenih problema u komunikaciji s udrugama koje se bave javnim i društveno korisnim radom.

Vidjeli smo kako iz svojih prostora želi izbaciti Maticu hrvatsku, a sad je red došao i na veteranski ronilački klub 4. brigade. Moji suborci su crvena granica preko koje neću prijeći. Napad na jednog od nas je napad na sve nas i to bi Ivica Puljak trebao znati – zaključio je Kukavica.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas