Pratite nas

BiH

Kukić razradio planove kako opstruirati i odugovlačiti smjenu uprave HT Mostar

Objavljeno

na

Iako je u javnost stvoren dojam da je Vlada F BiH Stipu Prlića, optuženog za kriminal, smjenila s dužnosti generalnog direktora i da je novi direktor mostarske telekom kompanije Vilim Primorac, smjena na čelu HT Mostar još se nije dogodila.

[ad id=”68099″]

Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 22.svibnja dala je Nadzornom odboru tek “prethodnu suglasnost” za smjenu Prlića i imenovanje Primorca.

Sjednica Nadzornog odbora HT Mostar, kako saznaje Hrvatski Medijski Servis, na kojoj bi se trebala provesti odluka Vlade, zakazana je tek za 19.lipnja. Razriješenje Prlića i imenovanje Primorca dogodit će se ako za takvu odluku, prema Statutu kompanije, glasa 9 od 11 članova Nadzornog odbora.

Već i samo odugovlačenje zakazivanja sjednice Nadzornog odbora upućuje na zaključak kako se Prlića želi što duže zadržati na čelu mostarske tvrtke, iako mu je mandat istekao još 27. siječnja, a protiv njega Sud BiH jučer (petak) potvrdio optužnicu za kriminal.

Podsjetimo, Prlić je na čelo HT Mostar imenovan još u vrijeme vladavine SDP-ove Alijanse za promijene, kada je na čelu Upravnog odbora HT Mostar imenovan prof. Slavo Kukić, (bivši član Savjeta SDP-a) koji je obavljao i dužnost predsjednika Upravnog odbora Federalne radio televizije. Kao što je poznato Federalna je televizija S.W.R.S.A-i odobravala popuste od čak 90 posto na oglašavanje, tako da je marketinškoj agenciji Nevena Kulenovića ostajalo 90 posto “marketinškog budžeta” HT Mostar namjenjenog oglašavanje na FTV-u. Kako je Kulenović dijelio novac “umreženima” može se vidjeti iz optužnice protiv njega i čelnika HT Mostar Prlića i Bakule.

Kukić- glavni kreator

Od 27. siječnja do kraja rujna 2011. na čelu HT Mostar bio je Vilim Primorac, da bi SDP-ova Platformaška vlada Prlića ponovo vratila na čelo HT Eroneta, iako je već tada raspolagala informacijama o njegovim kriminalnim aktivnostima i s druge strane izviješćem o izvrsnom poslovnom rezultatu kojeg je ostvario HT Mostar pod vodstvom Primorca.

No, takav potez nije bio neočekivan budući je Prlić omogućavaoi nezakonito izvlačenje novca iz Eroneta preko marketinške agencije S.W.R. S.A, Nevena Kulenovića, koja je vodila predizborne kampanje SDP-a.

Profesor Slavo Kukić koji je jedan od glavnih kreatora političko-medijsko-marketinške hobotnice koja je iz HT Mostar izvlačila novac za SDP, Federalnu televiziju, SFF i razne sarajevske medije i marketinške agencije, koje su pružale support Lagumdžijinoj stranci u dekonstituiranju Hrvata, i dalje vuče konce iz sjene, kako bi se opstruirala smjena na čelu HT Mostar, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

– Plan je da Nadzorni odbor na sjednici zakazanoj za 19. lipnja ne donese odluku o smjeni Prlića i imenovanju Primorca. Takav ishod može se osigurati time što bi se pojedini članovi NO “nagovorili” da glasaju protiv, ili da ne dođu na sjednicu, kako ne bi bilo kvoruma za donošenje odluka, kaže dobroupućeni izvor HMS-a.

Ukoliko bi se to dogodilo logičan potez Vlade F BiH bio bi davanje “prethodne suglasnosti” predstavnicima F BiH u Skupštini HT Mostar za razriješenje postojećih i imenovanje privremenih članova NO, u kojoj uz predstavnike F BiH, sjede i predstavnici T- HT Zagreb, HP Zagreb i mali dioničari.

Kupovanje vremena

Od odbijanja NO da razriješi Prlića i imenuje Primorca, preko nove odluke federalne Vlade o davanju prethodne suglasnosti za smjenu članova Nadzornog odbora HT Mostar, do održavanja Skupštine mostarskog telekom operatera, pa konstituiranja novog Nadzornog odbora, koji bi proveo odluku Vlade F BiH, može proći i pola godine, ako ne i više. I tu opet postoji prostor za nove opstrukcije i odugovlačenja, što je Kukićev i Prlićev glavni cilj, kao i njima bliske Demokratske fronte, nastavljača SDP-ove politike majorizacije Hrvata.

-Profesor Kukić je razradio i pripremio taktiku otezanja i odugovlačenja donošenja Odluka koje će u konačnici biti pogubne kako za njega tako i za ostale sudionike raznih nezakonitih aktivnosti  u HT Mostar,  kao i drugim agencijama i društvima, kaže izvor HMS-a.

Dodaje kako je Kukić, u međuvremenu, postao siva eminencija u Demokratskoj fronti i mentor glavnih frontmena DF-a Emira Suljagića i Reufa Bajrovića koji s Kukićem nastoje neutralizirati Predsjednika DF-a Željka Komšića.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

SIP objavio imena – Pročitajte tko je na kompenzacijskim listama

Objavljeno

na

Objavio

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici, nakon razmatranja izvješća o izvršenim provjerama, ovjerila 73 kandidatske liste za dodjelu kompenzacijskih mandata sa ukupno 842 kandidata.

Do isteka roka 41 ovjereni politički subjekt je dostavio navedene liste i sve su ispunile uvjete za ovjeru, prenosi N1.

Na istoj sjednici Centralna izborna komisija BiH je donijela i Odluku o određivanju biračkih mjesta za glasovanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.

Određeno je 10 biračkih mjesta za glasovanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH.

Biračka mjesta će biti otvorena u veleposlanstvima BiH u Kamberi, Beču, Berlinu, Oslu i Beogradu, zatim u generalnim konzulatima BiH u Chicagu, Münchenu, Stuttgartu i Frankfurtu te u Počasnom konzulatu u Grazu.

Odluka o ovjeri kandidatskih listi za dodjelu kompenzacijskih mandata

Odluka o određivanju biračkih mjesta za glasovanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Centar za ilegalne migrante ipak će biti u Velikoj Kladuši

Objavljeno

na

Objavio

Privremeni centar za smještaj ilegalnih migranata bit će u Velikoj Kladuši, unatoč protivljenju lokalnih vlasti, odlučile su u četvrtak vlasti u BiH.

Centar će biti u jednom od napuštenih pogona “Agrokomerca” koji se nalazi u velikokladuškoj općini, priopćio je operativni stožer Vijeća ministara zadužen za ilegalne migracije.

O toj lokaciji trajali su višemjesečni pregovori s općinom na čijem je čelu Fikret Abdić i koja je uporno odbijala dati suglasnost da se migrante smješta u Velikoj Kladuši.

Rezerve prema tom planu imali su i u tijelima Europske unije zbog blizine granice s Hrvatskom i bojazni da će to dodatno poticati migrante da se pokušaju domoći teritorija EU-a.

EU je najveći donator koji osigurava pomoć vlastima BiH za suočavanje s migranstkom krizom. Za te je svrhe Vijeću ministara BiH odobrena interventna pomoć od šest milijuna eura.

U prioćenju nije pojašnjeno hoće li dio tih sredstava biti iskorišten i za centar u Velikoj Kladuši ili će ga vlasti BiH same financirati.

Iz Vijeća ministara najavili su samo kako će idućeg tjedna početi radovi na rekonstrukciji učeničkog doma u Bihaću u kojemu već borave migranti i na opremanju napuštene vojarne “Ušivak” u mjestu Hadžići kod Sarajeva koja će također biti centar za smještaj nekoliko stotina migranata.

Za smještaj migranata, prvenstveno svega žena i djece bit će osposobljen i hotel “Sedra” kod Cazina gdje bi trebalo boraviti oko 200 najugroženijih.

Operativni stožer procijenjuje kako pritisak migranata na istočnu granicu BiH raste, ali i kako pojačanja upućena graničnoj policiji daju rezultate što je vidljivo po znatno većem broju migranata koji su vraćeni s granice pri pokušaju ilegalnog ulaska u BiH.

Najavljeno je i dodatno jačanje nadzora nad granicom jer će dio policajaca iz MUP-a Federacije BiH također pomoći graničnim policajcima.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari