Pratite nas

BiH

Kukić razradio planove kako opstruirati i odugovlačiti smjenu uprave HT Mostar

Objavljeno

na

Iako je u javnost stvoren dojam da je Vlada F BiH Stipu Prlića, optuženog za kriminal, smjenila s dužnosti generalnog direktora i da je novi direktor mostarske telekom kompanije Vilim Primorac, smjena na čelu HT Mostar još se nije dogodila.

[ad id=”68099″]

Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 22.svibnja dala je Nadzornom odboru tek “prethodnu suglasnost” za smjenu Prlića i imenovanje Primorca.

Sjednica Nadzornog odbora HT Mostar, kako saznaje Hrvatski Medijski Servis, na kojoj bi se trebala provesti odluka Vlade, zakazana je tek za 19.lipnja. Razriješenje Prlića i imenovanje Primorca dogodit će se ako za takvu odluku, prema Statutu kompanije, glasa 9 od 11 članova Nadzornog odbora.

Već i samo odugovlačenje zakazivanja sjednice Nadzornog odbora upućuje na zaključak kako se Prlića želi što duže zadržati na čelu mostarske tvrtke, iako mu je mandat istekao još 27. siječnja, a protiv njega Sud BiH jučer (petak) potvrdio optužnicu za kriminal.

Podsjetimo, Prlić je na čelo HT Mostar imenovan još u vrijeme vladavine SDP-ove Alijanse za promijene, kada je na čelu Upravnog odbora HT Mostar imenovan prof. Slavo Kukić, (bivši član Savjeta SDP-a) koji je obavljao i dužnost predsjednika Upravnog odbora Federalne radio televizije. Kao što je poznato Federalna je televizija S.W.R.S.A-i odobravala popuste od čak 90 posto na oglašavanje, tako da je marketinškoj agenciji Nevena Kulenovića ostajalo 90 posto “marketinškog budžeta” HT Mostar namjenjenog oglašavanje na FTV-u. Kako je Kulenović dijelio novac “umreženima” može se vidjeti iz optužnice protiv njega i čelnika HT Mostar Prlića i Bakule.

Kukić- glavni kreator

Od 27. siječnja do kraja rujna 2011. na čelu HT Mostar bio je Vilim Primorac, da bi SDP-ova Platformaška vlada Prlića ponovo vratila na čelo HT Eroneta, iako je već tada raspolagala informacijama o njegovim kriminalnim aktivnostima i s druge strane izviješćem o izvrsnom poslovnom rezultatu kojeg je ostvario HT Mostar pod vodstvom Primorca.

No, takav potez nije bio neočekivan budući je Prlić omogućavaoi nezakonito izvlačenje novca iz Eroneta preko marketinške agencije S.W.R. S.A, Nevena Kulenovića, koja je vodila predizborne kampanje SDP-a.

Profesor Slavo Kukić koji je jedan od glavnih kreatora političko-medijsko-marketinške hobotnice koja je iz HT Mostar izvlačila novac za SDP, Federalnu televiziju, SFF i razne sarajevske medije i marketinške agencije, koje su pružale support Lagumdžijinoj stranci u dekonstituiranju Hrvata, i dalje vuče konce iz sjene, kako bi se opstruirala smjena na čelu HT Mostar, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

– Plan je da Nadzorni odbor na sjednici zakazanoj za 19. lipnja ne donese odluku o smjeni Prlića i imenovanju Primorca. Takav ishod može se osigurati time što bi se pojedini članovi NO “nagovorili” da glasaju protiv, ili da ne dođu na sjednicu, kako ne bi bilo kvoruma za donošenje odluka, kaže dobroupućeni izvor HMS-a.

Ukoliko bi se to dogodilo logičan potez Vlade F BiH bio bi davanje “prethodne suglasnosti” predstavnicima F BiH u Skupštini HT Mostar za razriješenje postojećih i imenovanje privremenih članova NO, u kojoj uz predstavnike F BiH, sjede i predstavnici T- HT Zagreb, HP Zagreb i mali dioničari.

Kupovanje vremena

Od odbijanja NO da razriješi Prlića i imenuje Primorca, preko nove odluke federalne Vlade o davanju prethodne suglasnosti za smjenu članova Nadzornog odbora HT Mostar, do održavanja Skupštine mostarskog telekom operatera, pa konstituiranja novog Nadzornog odbora, koji bi proveo odluku Vlade F BiH, može proći i pola godine, ako ne i više. I tu opet postoji prostor za nove opstrukcije i odugovlačenja, što je Kukićev i Prlićev glavni cilj, kao i njima bliske Demokratske fronte, nastavljača SDP-ove politike majorizacije Hrvata.

-Profesor Kukić je razradio i pripremio taktiku otezanja i odugovlačenja donošenja Odluka koje će u konačnici biti pogubne kako za njega tako i za ostale sudionike raznih nezakonitih aktivnosti  u HT Mostar,  kao i drugim agencijama i društvima, kaže izvor HMS-a.

Dodaje kako je Kukić, u međuvremenu, postao siva eminencija u Demokratskoj fronti i mentor glavnih frontmena DF-a Emira Suljagića i Reufa Bajrovića koji s Kukićem nastoje neutralizirati Predsjednika DF-a Željka Komšića.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Novi prosvjedi u Bihaću zbog migratske krize

Objavljeno

na

Objavio

Foto: N1

Nekoliko stotina građana okupilo se u nedjelju u Bihaću na novim prosvjedima zbog eskalacije migrantske krize a ovoga puta zahtijevali su prestanak smještanja ilegalnih migranata u improvizirani centar u prostorima nekadašnjeg učeničkog doma u tom gradu.

Prosvjednici su u koloni prošli kroz središte grada i potom krenuli ka učeničkom domu no tamo ih je dočekao policijski kordon pa su odustali od pokušaja da dođu do samog migrantskog kampa.

Prema podacima lokalnog Crvenog križa u tom kampu svakodnevno boravi najmanje 800 ilegalnih migranata i oni se smjenjuju jer jedni odlaze a drugi pristižu u nadi da će iz ovog dijela BiH uspjeti nastaviti put ka Hrvatskoj i drugim državama Europske unije.

Nedjeljni prosvjedi nastavak su onih održanih u subotu navečer kada se na središnjem gradskom trgu u Bihaću okupilo oko dvije tisuće građana koji su tražili hitno reagiranje vlasti kako bi se migrante izmjestilo iz središta grada te poduzele mjere kojima bi se spriječio dolazak novih migranata.

Nakon mirnih prosvjeda neki od sudionika su svoje nezadovojstvo iskazali blokadom prilaza autobusnom kolodvoru ali i prometnice koja vodi ka središnjoj Bosni i Sarajevu odakle redovitim autobusnim linijama svakodnevno pristižu deseci migranata.

Vlasti u Unsko-sanskoj županiji od početka godine registrirale su dolazak više od deset tisuća ilegalnih migranata. U policiji pretpostavljaju kako bi ih trenutačno na širem području Bihaća moglo biti do tri tisuće a još četiri tisuće oko Velike Kladuše.

(Hina)

 

Masovni prosvjedi u Bihaću zbog eskalacije migrantske krize

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Masovni prosvjedi u Bihaću zbog eskalacije migrantske krize

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Fena

Oko dvije tisuće ljudi okupilo se u subotu navečer u Bihaću kako bi prosvjedovali zbog eskalacije migrantske krize na području Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini  pri čemu su zahtijevali odlučnije angažiranje državnih tijela vlasti kako bi se taj problem napokon stavio pod nadzor.

Na središnji gradski trg prosvjednici su došli s transparentima s porukama poput “Bihać je naš”, a jedan od organizatora, vijećnik u Gradskom vijeću Sejo Ramić burno je pozdravljen kada je u govoru istaknuo da ovo nije prosvjed protiv migranata nego protiv vlasti koje ne poduzimaju ništa da bi njima stvorili uvjete za boravak, a građanima pružili sigurnost.

“Do sada smo molili pomoć, a sada tražimo brzu reakciju”, kazao je Ramić.

Neki od govornika zauzeli su se za to da se učini pritisak na vlasti kako bi se proglasilo izvanredno stanje te autobusnim prijevoznicima i Željeznici Federaciji BiH zabranio prevoz migranata prema Bihaću.

Prema podacima županijskog MUP-a u taj dio BiH svakog dana stiže između 100 i 150 ilegalnih migranata, a policija bilježi stalni porast broja izgreda vezanih uz migrante.

Dramatičan apel policije Unsko-sanske županije

Od početka godine u Unsko-sansku županiju je stiglo više od 10 tisuća migranata, no riječ je samo o onima koji su registrirani, a pretpostavlja se da ih je zapravo stiglo barem tisuću do dvije više.

Koliko ih točno sada boravi u tom području nitko ne zna. Posljednja je procjena da je riječ o nekoliko tisuća migranata koji planiraju nastaviti put prema Hrvatskoj, a koncentrirani su uglavnom na području Bihaća i Velike Kladuše.

Selam Midžić, tajnik Crvenog križa u Bihaću, kazao je da oni i dalje osiguravaju prehranu za oko 800 osoba koliko ih u prosjeku boravi u improviziranom migrantskom centru u ruševnoj zgradi nekadašnjeg bihaćkog učeničkog doma gdje migranti svakodnevno dolaze i odlaze.

“Tražili smo da se državna tijela vlasti uključe, a to se do danas nije dogodilo”, kazao je Midžić.

(Hina)

Robert Valdec iz Bihaća: Migranti su pokupovali sve mačete i noževe

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari