Pratite nas

BiH

Kukić razradio planove kako opstruirati i odugovlačiti smjenu uprave HT Mostar

Objavljeno

na

Iako je u javnost stvoren dojam da je Vlada F BiH Stipu Prlića, optuženog za kriminal, smjenila s dužnosti generalnog direktora i da je novi direktor mostarske telekom kompanije Vilim Primorac, smjena na čelu HT Mostar još se nije dogodila.

[ad id=”68099″]

Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 22.svibnja dala je Nadzornom odboru tek “prethodnu suglasnost” za smjenu Prlića i imenovanje Primorca.

Sjednica Nadzornog odbora HT Mostar, kako saznaje Hrvatski Medijski Servis, na kojoj bi se trebala provesti odluka Vlade, zakazana je tek za 19.lipnja. Razriješenje Prlića i imenovanje Primorca dogodit će se ako za takvu odluku, prema Statutu kompanije, glasa 9 od 11 članova Nadzornog odbora.

Već i samo odugovlačenje zakazivanja sjednice Nadzornog odbora upućuje na zaključak kako se Prlića želi što duže zadržati na čelu mostarske tvrtke, iako mu je mandat istekao još 27. siječnja, a protiv njega Sud BiH jučer (petak) potvrdio optužnicu za kriminal.

Podsjetimo, Prlić je na čelo HT Mostar imenovan još u vrijeme vladavine SDP-ove Alijanse za promijene, kada je na čelu Upravnog odbora HT Mostar imenovan prof. Slavo Kukić, (bivši član Savjeta SDP-a) koji je obavljao i dužnost predsjednika Upravnog odbora Federalne radio televizije. Kao što je poznato Federalna je televizija S.W.R.S.A-i odobravala popuste od čak 90 posto na oglašavanje, tako da je marketinškoj agenciji Nevena Kulenovića ostajalo 90 posto “marketinškog budžeta” HT Mostar namjenjenog oglašavanje na FTV-u. Kako je Kulenović dijelio novac “umreženima” može se vidjeti iz optužnice protiv njega i čelnika HT Mostar Prlića i Bakule.

Kukić- glavni kreator

Od 27. siječnja do kraja rujna 2011. na čelu HT Mostar bio je Vilim Primorac, da bi SDP-ova Platformaška vlada Prlića ponovo vratila na čelo HT Eroneta, iako je već tada raspolagala informacijama o njegovim kriminalnim aktivnostima i s druge strane izviješćem o izvrsnom poslovnom rezultatu kojeg je ostvario HT Mostar pod vodstvom Primorca.

No, takav potez nije bio neočekivan budući je Prlić omogućavaoi nezakonito izvlačenje novca iz Eroneta preko marketinške agencije S.W.R. S.A, Nevena Kulenovića, koja je vodila predizborne kampanje SDP-a.

Profesor Slavo Kukić koji je jedan od glavnih kreatora političko-medijsko-marketinške hobotnice koja je iz HT Mostar izvlačila novac za SDP, Federalnu televiziju, SFF i razne sarajevske medije i marketinške agencije, koje su pružale support Lagumdžijinoj stranci u dekonstituiranju Hrvata, i dalje vuče konce iz sjene, kako bi se opstruirala smjena na čelu HT Mostar, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

– Plan je da Nadzorni odbor na sjednici zakazanoj za 19. lipnja ne donese odluku o smjeni Prlića i imenovanju Primorca. Takav ishod može se osigurati time što bi se pojedini članovi NO “nagovorili” da glasaju protiv, ili da ne dođu na sjednicu, kako ne bi bilo kvoruma za donošenje odluka, kaže dobroupućeni izvor HMS-a.

Ukoliko bi se to dogodilo logičan potez Vlade F BiH bio bi davanje “prethodne suglasnosti” predstavnicima F BiH u Skupštini HT Mostar za razriješenje postojećih i imenovanje privremenih članova NO, u kojoj uz predstavnike F BiH, sjede i predstavnici T- HT Zagreb, HP Zagreb i mali dioničari.

Kupovanje vremena

Od odbijanja NO da razriješi Prlića i imenuje Primorca, preko nove odluke federalne Vlade o davanju prethodne suglasnosti za smjenu članova Nadzornog odbora HT Mostar, do održavanja Skupštine mostarskog telekom operatera, pa konstituiranja novog Nadzornog odbora, koji bi proveo odluku Vlade F BiH, može proći i pola godine, ako ne i više. I tu opet postoji prostor za nove opstrukcije i odugovlačenja, što je Kukićev i Prlićev glavni cilj, kao i njima bliske Demokratske fronte, nastavljača SDP-ove politike majorizacije Hrvata.

-Profesor Kukić je razradio i pripremio taktiku otezanja i odugovlačenja donošenja Odluka koje će u konačnici biti pogubne kako za njega tako i za ostale sudionike raznih nezakonitih aktivnosti  u HT Mostar,  kao i drugim agencijama i društvima, kaže izvor HMS-a.

Dodaje kako je Kukić, u međuvremenu, postao siva eminencija u Demokratskoj fronti i mentor glavnih frontmena DF-a Emira Suljagića i Reufa Bajrovića koji s Kukićem nastoje neutralizirati Predsjednika DF-a Željka Komšića.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Danas konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

Objavljeno

na

Objavio

Novoizabrani izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas će položiti prisegu, čime će biti okončan postupak konstituiranja federalne zakonodavne vlasti.

Predsjedateljica iz starog saziva Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara za danas je zakazala sjednicu novog saziva Doma naroda Federalnog parlamenta, piše Klix.ba.

Na dnevnom redu konstituirajuće sjednice naći će se Izbor privremenih radnih tijela Doma naroda Parlamenta FBiH, Izvješće Privremenog mandatno-imunitetnog povjerenstva, polaganje prisege, izbor predsjedatelja i dopredsjedatelja Doma naroda Parlamenta FBiH i zbor izaslanika u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

S obzirom na to da je Narodna skupština RS-a ranije izabrala izaslanike iz reda srpskog naroda nakon okončanja procedure izbora izaslanika iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda u Parlamentu FBiH stvorit će se sve pretpostavke i za konstituiranje Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

U najavljenom dnevnom redu je i Prijedlog proračuna Federacije BiH za 2019. godinu. Proračun, kao i prateći akt, zakon o njegovom izvršenju, predloženi su po žurnom postupku, kao i dopuna Zakona o proračunima. Usvajanjem ovih dokumenata entitet Federacija BiH izaći će iz financijske krize u kojoj se nalazi od 1. veljače 2019. godine, a koja je rezultat neusvajanja proračuna.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Potvrđena optužnica osmorici pripadnika tkz Armije BiH za ratni zločin nad Hrvatima u središnjoj Bosni

Objavljeno

na

Objavio

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu državnog odvjetništva protiv osmorice nekadašnjih zapovjednika i pripadnika Armije BiH za ubojstvo najmanje 12 hrvatskih civila i ratnih zarobljenika u mjestu Križančevu Selu u Središnjoj Bosni gdje su po podacima hrvatske strane ubijene najmanje 64 osobe u jednoj od najkrvavijih vojnih operacija bošnjačkih postrojbi.

Kako je objavio portal Dnevnik iz Mostara koji sustavno prati procesuiranje ratnih zločina nad Hrvatima, optužnica je potvrđena više od četvrt stoljeća nakon što je zločin počinjen. Za ratne zločine nad hrvatskim civilima i ratniim zarobljenicima optužnice su podignute protiv Ibrahima Purića, Ibrahima Tarahije, Nijaza Sivre, Rušita Nurkovića, Almira Sarajlića, Šaćira Omanovića, Kasima Kavazovića i Sadika Omanovića.

U vrijeme počinjenja ratnog zločina u Križančevu selu u općini Vitez Purić je bio zapovjednik 325. brdske brigade i zapovjednik taktičke skupine sjever 3. korpusa, Tarahija je bio zapovjednik treće bojne 325. brdske brigade, Sivro pomoćnik zapovjednika za sigurnost te postrojbe, Nurković pomoćnik zapovjednika za moral, informativno-propagandnu djelatnost i vjerska pitanja, dok su ostala četvorica optuženih bili vojnici u postrojbi čiji su pripadnici počinili zločine odnosno bili izravni sudionici zločina.

Oni su konkretno optuženi za ratni zločin počinjen nad žrtvama hrvatske nacionalnosti na području Križančevog Sela te manjim naseljima Šafradina i Dubravice, gdje je 22. prosinca 1993. godine ubijeno najmanje 12 zarobljenih pripadnika HVO-a koji su se prethodno predali, kao i dvije civilne osobe, žene hrvatske nacionalnosti, te su sustavno sudjelovali u pljačkanju i uništavanju njihove imovine. Tijela ubijenih su razmijenjena 40 dana nakon zločina.

Na području Viteza na širem području Križančeva sela je uoči Božića 1993. ukupno ubijeno 64 Hrvata u sklopu operacije Armije BiH čiji je cilj bio potpuno slamanje postrojbi Hrvatskog vijeća obrane u središnjoj Bosni.

(Hina)

 

Križančevo selo – Strašan zločin tkz Armije BiH nad Hrvatima Srednje Bosne

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari