Kukurikavci odgovorite: Tko će dobiti 10 kvadrata za svog gay partnera?

    0

    Izgleda da je samovolja ministrice Pusić kada Hrvate i Hrvatsku samovoljno priključuje međunarodnim asocijacijama koje se bore za prava homoseksualaca postala uobičajena praksa svih dužnosnika Kukuriku koalicije.

    U Hrvatskoj se stvarno događaju čudne stvari. U ovoj zemlji ne postoji institut registriranog partnerstva niti je ozakonjen istospolni brak, a vlada donosi uredbe u kojima izjednačuje prava državnih dužnosnika koji su u braku s pravima dužnosnika koji žive u istospolnim zajednicama, stoji na stranicama portala Zdravstveni odgoj.com. Naime, državni dužnosnici koji imaju pravo na državni službeni stan mogu tražiti veći službeni stan ako će s njima izvan mjesta stanovanja doći živjeti obitelj. Po novoj vladinoj uredbi to se pravo može tražiti za bračnog druga ili izvanbračnog druga te osobu s kojom žive u istospolnoj zajednici.

    Izgleda da je samovolja ministrice Pusić kada Hrvate i Hrvatsku samovoljno priključuje međunarodnim asocijacijama koje se bore za prava homoseksualaca postala uobičajena praksa svih dužnosnika Kukuriku koalicije. Kakvo zakonsko uporište imaju odredbe vlade koje nisu u skladu s važećim Obiteljskim zakonom, a Zakon o životnom partnerstvu, koji bi trebao izjednačiti prava homoseksualnih parova sa bračnim parovima, još nije ni krenuo u proceduru? Nije li ovo još jedna smicalica u nizu kojom se želi obezvrijediti 700 000 potpisa građana koji sami žele odlučiti o tome što zakonski može značiti brak i bračna prava? Podsjetimo se da je Franko Dota iz Zagreb Pridea izjavio da ideja o životnom partnerstvu nije potekla iz LGBT zajednice nego iz vlade.  Smije li hrvatska javnost barem znati za koga se rade ove uredbe?

    facebook komentari