Pratite nas

BiH

Kukuriku Hrvatska je za “region”, a ne za EU!

Objavljeno

na

S koliko žara ova vlast štiti udbaše i komunističke zločine, čak i pod cijenu da se zavade s Europom i sve nas osramote svojom balkanskom prevrtljivošću. Lex Perković ima svoju povijest. Svoj negacionizam komunističkih zločina kukurikavci su spretno skrivali i prije ovog škandala s Berlinom, sve dok se nisu domogli vlasti. Tako su, kao opozicija, glasovali za ustrojavanje Ureda za istraživanje komunističkih zločina, da bi, došavši na vlast, isti ured ukinuli i stavili pod Ministarstvo branitelja. Logično pitanje: Kakve veze Ministarstvo branitelja ima veze s komunističkim zločinima? I te kako, da se zataškaju, pri čemu je opet ključan Perković. Nakon što je Ured ugašen i stavljen pod kapu Ministarstva branitelja, gazda kojem je povjeren nadzor nad istraživanjem komunističkih zločina postao je pukovnik Grujić, Osječanima dobro poznat jer je ovdje započeo svoju udbašku karijeru u bivšoj državi, zajedno s traženim Perkovićem, Perkovićem koji ga je početkom devedesetih i povukao u Zagreb, pa Grujić i danas slovi kao dio Perkovićeve mreže. I eto vam smijurije, osobe koje su bile dio represivnih komunističkih struktura imenovane su da is tražuju zločine komunizma!?

Nevladine udruge šute
[dropcap]O[/dropcap]va opstrukcija europskog uhidbenog naloga od strane Milanovićeve vlade u slučaju Perković, na zgražanje Berlina i Europe, samo je logičan nastavak onoga što, zajedno s HDZ-om, rade već dvadeset godina – štićenje i prikrivanje svega onoga što simbolizira Josip Perković i njegova udbaška mreža. “Oni” ne daju Perkovića jer se boje istine o sebi, o svojim očevima kao i o funkcioniranju Hrvatske danas čije sve glavne poluge drže sljednici Perkovićeve agende. Zašto sada ne kriknu tzv. nevladine udruge, zašto sada Katarina Kruhonja, Vesna Teršelič ili Zoran Pusić ne izuste onu famoznu: Zločin je zločin! Budite dosljedni! Jer ono što vrijedi za hrvatske generale i branitelje očito ne vrijedi za komunističke zločine, ono što vrijedi za Antu Gotovinu ne vrijedi za Josipa Perkovića, čiji sin obnaša važnu funkciju u uredu predsjednika Josipovića, koji je odlikovao Vesnu Teršelič i društvo zbog doprinosa oko “suočavanja s prošlošću”. Ova vlast institucionalno, na najvišoj razini predsjednika i premijera, negira i štiti komunističke zločine, što je, najprije s gašenjem ureda dodijeljenog Grujiću, a sada i sa “slučajem Perković”, jasno kao dan.

Hej Slaveni umjesto Ode radosti

Zbog svih njih, sramotno je da se Hrvatska na pragu Europske unije umjesto budućnošću svoje djece i dalje bavi kosturima iz ormara koji, čim ispadnu, Perkovićeva mreža u strukturama vlasti umah drugi put propuca kroz lubanju. Zbog svega toga, unatoč ulasku u EU, Perkovićevoj “djeci” i “unučadi” koja vlada Hrvatskom i Osijekom, EU nije prioritet nego “region”. Tako je, ničim izazvana, ministrica Pusić odletjela prošli tjedan u Beograd da bi vabila komšije na proslavu, govorila o mogućnosti povlačenja hrvatske tužbe za genocid, kao da je Srbija članica EU pa joj se treba ulizivati, kao da Hrvatska u svim otvorenim pitanjima s Beogradom kao EU članica nije o povoljnijoj poziciji!? Hrvatska treba voditi proaktivnu politiku prema susjedima, no ono što Vesna Pusić i društvo rade je nešto drugo, njima je ulazak u EU tek sredstvo da što prije “ceo region” opet bude u jednoj (mega)državi. Zato su između Perkovićevih i europskih vrijednosti izabrali – Perkovićeve! I dok na proslavi ulaska RH u EU bude svirala Oda radosti, njihove će usne tiho jecati “Hej Slaveni”! Licemjeri!

Ivica Šola / Glas Slavonije

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Anto Jeleč: Suradnja OSBiH sa oružanim snagama susjednih zemalja uspješna

Objavljeno

na

Objavio

Načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH (ZS OSBiH) general pukovnik Anto Jeleč izjavio je za Fenu da uspješna regionalna vojna suradnja i dobrosusjedski odnosi između balkanskih zemalja predstavljaju važan čimbenik izgradnje razumijevanja, povjerenja, stabilnosti i sigurnosti, kako u regiji, tako i na cijelom području jugoistočne Europe.

”Može se reći da je regionalna suradnja Oružanih snaga BiH sa oružanim snagama susjednih zemalja dosta uspješna, ali se i dalje neprekidno unapređuje i razvija. Mi, posebice vojnici gajimo prijateljske i dobrosusjedske odnose”, rekao je Jeleč u intervjuu za Fenu.

Naveo je da se suradnja OSBiH sa susjednim zemljama realizira u oblasti školovanja i obuke, međusobne potpore zajedničkog partcipiranja u mirovnim misijama, zajedničkoj edukaciji, vježbama različitih razina, kao i na zajedničkom sagledavanju i procjenjivanju asimetričnih i drugih sigurnosnih prijetnji i rizika u regionu.

General Jeleč je, govoreći o rezultatima OSBiH u godini koja je na izmaku, rekao da su OSBiH tijekom 2017. godine, u odnosu na prethodne godine, ostvarile zapažene rezultate.

”Da bi osigurali funkcioniranje OS, kroz racionalno planiranje izražavali smo prioritete i uspješno realizirali pred nas postavljene zadaće. Sigurnosni izazovi na unutarnjem i međunarodnom planu zahtijevali su efikasne odgovore OSBiH. Skup takvih odgovora u realiziranju Zakonom definiranih zadaća OSBiH predstavlja istinska dostignuća.

Napomeniti ću samo one najvažnije oblasti i to: na planu pružanja pomoći civilnim strukturama vlasti i stanovništvu a posebito za vrijeme prirodnih i drugih nesreća i katastrofa, ispunjavanju međunarodnih obveza, sudjelovanjem u međunarodnim operacijama potpore miru, jačanju regionalnih obrambenih inicijativa, realiziranju operacija humanitarnog deminiranja, rješavanju viškova naoružanja, streljiva i misko-eksplozivnih sredstava, kontinuiranom procesu obučavanja i osposobljavanja pojedinaca, zapovjedništava i postrojbi na svim razinama zapovjedanja i nadzora kao i uspješnom usvajanju i implemetaciji NATO normi i standarda, važnog procesa na našem putu ka ispunjenju strateškog cilja države BiH i njenih OS a to je kao što znate punopravno članstvo u NATO Alijansi”, naveo je Jeleč.

Ono što je za OS bilo značajno za ovu godinu, istaknuo je, jeste usvajane dokumenta “Pregled obrane“. ”Usvajanjem ovog dokumenta učinjen je značajan pomak u pogledu NATO integracijskog procesa BiH, imajući u vidu da se navedenim dokumentima definiraju daljnje aktivnosti u sektoru obrane usmjerene na izgradnju modernih, kvalitetno opremljenih, obučenih i priuštivih oružanih snaga, koje će biti interoperabilne sa NATO snagama.

Sve to nam daje potpuno pravo da na postignuto budemo ponosni, ali nas i obvezuje da u narednom razdoblju budemo još bolji, organiziraniji i efikasniji’, poručio je general Jeleč. Na pitanje u kojim mirovnim misijama sudjeluju OSBiH, na kojim zadaćama su angažirani i što o njihovom angažmanu kažu njihovi pertneri, Jeleč je rekao da su sukladno važećim zakonskim procedurama, OSBiH i u ovoj godini nastavile i proširile sudjelovanje u mirovnim misijama UN-a, NATO-a i EU. ”Trenutno se u navedenim misijima od Republike Kongo i Mali, Srednjoafričke Republike i Islamske Republike Afganistan, nalazi 67 pripadnika OSBiH.

Angažiranjem u navedenim misijama, OSBiH ispunjavaju preuzete međunarodne obveze i na taj način daju izravnu potporu njihovom izvođenju. Kao najbolji predstavnici i veleposlanici svoje zemlje oni su sukladno Povelji UN-a, Ustavu i Zakonu o obrani BiH svoju misiju izvršavali a i sada izvršavaju časno, profesionalno i odgovorno”, istaknuo je načelnik ZS OSBiH.

Dodao je da zajedno s koalicijskim partnerima OSBiH daju osobni doprinos naporima u jačanju mira, stabilnosti i sigurnosti u svijetu, izgradnji demokratskih institucija vlasti, kapaciteta obrambenog i sigurnosnog sektora, poštivanju ljudskih prava i sloboda kao i da u okvirima i granicama svojih profesionalnih i ljudskih mogućnosti pružaju pomoć unesrećenima, povrijeđenima i oboljelima u ovim kriznim žarištima. ”To potvrđuju i dobijene visoke ocjene i brojne pohvale o angažmanu OSBiH od strane NATO-a i koalicionih partnera na terenu.

Ove složene zadaće svih ovih godina uspješno su izvršavali u internacionalnom okruženju bez ijednog izvanrednog događaja a svi pripadnici su se živi i zdravi vratili svojim postrojbama i obiteljima u domovini. To daje za pravo da svi u BiH i njenim oružanim snagama budu veoma ponosni na postignute rezultate u mirovnim misijama”, rekao je Jeleč.

Istaknuo je da će OSBiH prateći međunarodne standarde i u 2018. godini nastaviti put reforme u ostvarivanju cilja stvaranja modernih, priuštivih i vrhunski osposobljenih OS. ”Siguran sam, u tome ćemo uspjeti, a povod za taj optimizam nalazim u ohrabrujućim i ostvarenim rezultatima iz prethodnog razdoblja”, dodao je general Jeleč.

Načelnik ZS OSBiH je svim pripadnicima OSBiH zahvalio na pojedinačnom doprinosu i naporu koji su uložili u izvršenju svih zadaća i aktivnosti zapovjedništava i postrojbi OS u protekloj godini.

U narednom razdoblju očekujem da u svojim postrojbama istim entuzijazmom nastave vrhunski profesionalno i predano izvršavati svoje obveze i realizirati sve propisane dodjeljene zadaće. Tako će dati svoj puni doprinos nastavku daljeg procesa reforme i razvoja OSBiH kao i profesionalne i ljudske etike časne vojne profesije – poručio je general Jeleč na kraju intervjua za Fenu.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari