Kurdska nacionalna junakinja poginula u krvavoj bitki s džihadistima

3

Kurdske snage potresla je vijest o pogibiji nacionalne junakinje i simbola elitne ženske jedinice koja godinama ulijeva strah i trepet militantima ISIS-a.

kurdska-heroinaAsia Ramazan Antar, poznatija kao ‘kurdska Angelina Jolie’ poginula je u krvavoj bitki kod turske granice. S druge strane su bili militanti ISIS-a, javljaju agencije.

Ova 22-godišnja ljepotica sudjelovala je u brojnim bitkama i tako stekla status neprikosnovene ratnice i nacionalne junakinje. Rodila se 1996. godine, a kurdskim vojnim snagama priključila se kad je navršila 18 godina.

Potvrda smrti stigla je preko Facebook stranice ‘Sloboda Kurdistanu’ gdje je pisalo kako je Asia poginula u bitki s ISIS-om. Međutim, postoji teorija i da je poginula u obračunu sa Sirijskim Demokratskim Snagama…

facebook komentari

 • Otporaš

  I mi Hrvati imamo više hrvatskih Junakinja u obrani Hrvatske Države. Jedna od najčeličnijih je bila Anđelka Šarić, 21 godinu, stožernica Ustaške Mladeži za Okrug Prijedor koju su partizani, čitaj antifašisti, bilo hrvatski, srpski ili jugoslavenski, svejedno, uhapsili, izmrcvarili, na čelo joj užareno “U” slovo stavili samo zato što se nije htjela odreći Nezavisne Države Hrvatske i njenog Poglavara, Poglavnika dra. Ante Pavelića.

  Partizanska ubojstva preko 300 mještana Priedora (iskapanja …

  ://www.svjetlopis.web44.net/…/komunisticki_zlocin_u…

  Ustaškoj logornici, 19. godišnjoj djevojci Anđelki Sarić, urezali su nožem na tielu na tri mjesta slovo “U”, simboličku oznaku Hrvatskog ustaškog pokreta. Čovjeku …

  Molim drage čitatelje da otovre priloženi link i potraže tabla 2 br. 124. Ja pred sobom imam knjigu “SIVA KNJIGA” koju je ministarstvo Vanjskih poslova NDH tiskalo u lipnju 1942. godine. Ja sam osobno tu knjigu “posudio” iz Biblioteque Nationale Francaise u Parizu 1966. godine. Dr. Miljenko Dabo Peranić, uz pomoć Igora Buljan i Mile Boban su prevodili tu knjigu na francuski, poslali generalu Drinjaninu u Španjoslku da ju on tiska u tiskari DRINAPRESS-a. Na francuskom jeziku knjiga nosi naslov: “LA CROATIE MARTIR”, što bi u prijevodu značilo: “MUČENIČKA HRVATSKA”. Poslije prijevoda s hrvatskog na francuski, general je kod sebe zadržao originalno hrvatsko izdanje knjige “SIVA KNJIGA”.

  DRINAPRESS je knjigu tiskao u siječnju 1968. godine u nekoliko tisuća primjeraka. Na strani 115 knjige na fronacuskom jeziku se nalazi ime hrvatske Junakinje Anđelke šarić. Neka i ovaj mali ali za našu hrvatsku povijest VELIKI ZABORAVLJENI DIO bude vječita uspomena na našu hrvatsku Junakinju Anđelku Šarić.

  Počivala ti u Miru Božijem, draga naša Junakinjo Anđelka Šarić!

  Anđelka Šarić s Nama je!!!

  Otporaš.

 • Lilith

  Počivala u Miru Božijem

 • Sivooki

  Neka joj je laka zemlja za koju je dala život.
  Kakav je svijet u kojemu živimo…! Umjesto da se zaljubljuje ili grli svoju djecu, zagrlila je pušku….