Kurdska ratnica: “Radije bih se ubila nego pala u ruke IS-a”

9

Cylan Ozalp (19), koja se borila u kurdskim redovima, navodno se ubila zadnjim metkom kako ne bi završila u rukama IS-a. Neki su to demantirali i tvrde da je živa

Borba Kurada protiv Islamske države nailazi na sve više simpatizera diljem svijeta. Posljednjih tjedana Kurdi pokušavaju obraniti Kobane, kurdski grad na sjeveru Sirije. Među borcima je i mnogo žena, njih trećina. Među njima je i 19-godišnja Cylan Ozalp, poznata i kao Diren, djevojka koja je slavu stekla razgovorom za BBC. 

Žene su najhrabriji borci. Ne bojimo se nikoga. Borit ćemo se do kraja i radije ćemo se dići u zrak nego dozvoliti da nas Islamska država zarobi – rekla je Cylan, koja je poginula u borbi.  (24sata)

facebook komentari

 • peppermintt

  gledaš ovo prelijepo lice, nježne usnice živahan pogled i misliš se kako djevojke njenih godina strastveno pričaju o haljinicama o simpatijama… ljubavima o statusima o faksu o izlascima ..a one su suočene s surovošću dovedene do ruba nestajanja svojih mladih života..i nemaju straha….

 • moram primjetiti da je jako lijepa. Srce me boli što su Kurdi prepušteni sami sebi, na očigled cijeloga svijeta! Turci samo gledaju, ne bi me iznenadilo a vjerujem i da jesu financijeri ISILa.

  SPasite Kurde

 • 1diablo

  BBC NEWS,hmmm…

 • cleuna

  Turska,Saudijska Arabija i Katar su glavni financijeri ISIL-A.
  Erdogan vrlo brzo može riješiti problem s islamistima ali ipak je jača njegova mržnja prema Kurdima i Asadu.
  Isto tako SAD,vrlo brzo mogu riješiti to pitanje samo da stupe u savez s Asadsom koji je jedini spreman poslati kopnene snage u izravnu borbu s ISIL-OM ali i SAD zbog svojih princip i nekih samo njima znanih intersa radije gledaju ovaj pokolj nego da naprave nešto konkretno.
  Kada gledam ovu curicu,ne mogu a da se ne zapitam od čeka su sazdani oni koji mogu spriječiti sva ova zlodjela a zbog nekih svojih sitnih interesa i glupih principa ne čine ništa.

 • tvigi

  Vjerojatno se ceka da se uplete Iran u cijelu `pricu`

 • Ida Galić

  Ako utipkaš na Google Barack Obama prikriveni musliman, dobit ćeš more materijala o tom pitanju! Obama je jako glasan i prijeti, kako će ih uništiti i štatijaznam, a u djelovanju protiv njih skoro ništa ili vrlo malo! Poslije onog rušenja zgrada-blizanaca u New Yorku su SAD napale Talibane u Afganistanu:Nisu poslali mnogo kopnene vojske, nego samo instruktore za ono Sjeverno savezništvo što se je na sjeveru Afganistana borilo s Talibanima! Ali zato su podigli ogromnu zraćnu silu na Talibane!Tako su ih bombardirali i z teških bombardera B 52 i to cijelim tepisima teških bombi, da su Talibani od užasa bježali (oni koji nisu bili ubijeni ili zatrpani) sve do Pakistana! Oni bi to i sada mogli ponoviti ali izgleda ne da im se!

 • cleuna

  Svi vojni i politički analitičari slažu se u jednome,a to je da se problem islamista ne može riješiti bez Irana i Sirije.
  Ali opet je tu glavna prepreka Amerika,jer gdje bi to oni tako izravno priznali svoju nesposobnost.Zbog toga i ne žele pozvati Iran i Siriju u koaliciju.

 • cleuna

  Ma Obama jednostavno više ne zna što radi.
  Ne dobija se rat nikakvim rezolucijama,slanjem kojekakvih poruka,osuda zločina samo na papiru itd…
  Na kraju krajeva Obama je glavni krivac što ISIL upoće i postoji jer ga većinom čini bivši pripadnici Sirijske oslobodilačke vojske koju je Obama podržavao i huškao na Asada.Sada ima ovo što ima.

 • Ida Galić

  Ili on jako dobro zna što radi! Poznati glumac Chuk Norris, koji je sudjelovao u predizbornoj kampanji na strani Mitta Romneya protiv Obame izjavio je: Ako pobjedi Obama žalit ćemo to 1000 godina! Nije Chuk neki “meritum” i autoritet na političkom polju, ali ovaj put je izgleda bio u pravu.