KURTZ ZABRINUT: Muslimani bi trebali osuđivati terorističke napade, ignoriranje je strašno

0

Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurtz je, u vezi s nacrtom zakona o islamu, rekao da bi muslimani trebali osuđivati terorističke napade, umjesto što ih ignoriraju, javlja Anadolija.

On se obratio prisutnima u vjerskoj školi koja se nalazi u sastavu Islamske zajednice u Austriji.

Kurtz je kazao da je islam dio Austrije, ali, kako je istakao, u ovoj zemlji nema mjesta za one koji vrše terorizam koristeći vjeru.

“Pogrešna je općenita sumnja prema muslimanima. U posljednjim događajima u Francuskoj, vidjeli smo da terorizam nema veze s vjerom. U napadu su poginuli i musliman i kršćanin i Židovi i ateista. Islam je službeno u Austriji priznat 1912. godine kao vjera i u našoj zemlji vlada najveća vjerska sloboda. Ali, u našoj zemlji, svatko ima svoje obveze. Ukoliko sumnjate na nešto, prijavite to. Današnja radikalizacija, sutra može postati teroristički napad”, rekao je Kurtz.

Šef austrijske diplomacije naglasio je kako želi da imami poznaju njemački jezik, kao i kulturu Austrije. Dodao je da vjerske skupine moraju financirati sebe, uz riječi da nijedan imam ili svećenik nije finansiran iz inozemstva.

Također je kazao da bi muslimani trebali osuđivati terorističke napade, umjesto da ih ignoriraju.

“Ja sam katolik i ograničavam se od Krstaških ratova. To je jako jednostavno. Teroristi kažu da ubijaju u ime Allaha, pa bi muslimani trebali javno reći da se ne slažu s njima i da islam ne propovijeda ubijanje”, pojasnio je Kurtz.

facebook komentari