Connect with us

Iz Svijeta

Kurz bi ruska i kineska cjepiva proizvodio u Austriji

Objavljeno

on

Austrijski kancelar Sebastian Kurz izjavio je u nedjelju da želi da se ruska i kineska cjepiva protiv koronavirusa proizvode i u Austriji.

“Uvjet za proizvodnju je izdavanje dozvole za ova cjepiva i u Europskoj uniji. Tada bi Austrija sigurno pokušala proizvodne kapacitete kod austrijskih tvrtki dati na raspolaganje za proizvodnju ruskih ili kineskih cjepiva“, rekao je Kurz u razgovoru za nedjeljno izdanje dnevnika Die Welt.

Kurz je objasnio kako je u ovom trenutku najvažnije u najkraćem mogućem roku osigurati što je više moguće sigurnog cjepiva.

Austrijski kancelar je rekao da on sam ne bi imao ništa protiv da se cijepi ruskim ili kineskim cjepivom.

“Kod cjepiva se prije svega radi o učinkovitosti, sigurnosti i dostupnost a ne o geopolitičkim borbama“, rekao je Kurz.

Europskoj agenciji za lijekove (EMA) predbacio je sporost i prebirokratski pristup kad je u pitanju proces izdavanja dozvole za cjepiva. “Taj proces je izvan EU-a puno brži“, ocijenio je.

Demokršćanski političar smatra da će popuštanje epidemiološke situacije nastupiti na ljeto ali da će sljedeći mjeseci biti teški.

Austrija od ponedjeljka popušta stroge mjere i dopustit će rad frizerima, muzejima i maloprodaji.

Vlasti u Bavarskoj, koja graniči s Austrijom, kritizirale su popuštanje strahujući da bi to moglo ugroziti trenutni pad broja novozaraženih u Njemačkoj. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari