Pratite nas

Politika

Kušćević: Gong interpretira izjave onako kako želi

Objavljeno

na

Ministar uprave Lovro Kušćević izjavio je u srijedu da udruga Gong interpretira izjave onako kako želi, a ne onako kako zaista stvari stoje, komentirajući njihove navode da je Tomislav Karamarko morao dati ostavku upravo zbog odluke Povjerenstva za sukob interesa dok premijer Andrej Plenković “opasno relativizira” njegovu odluku.

Iz Gonga su u prozvali Plenkovića da “opasno relativizira” odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju ministra financija Zdravka Marića i bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić, podsjećajući da je i njegov prethodnik na čelu HDZ-a Tomislav Karamarko morao odstupiti zbog odluke Povjerenstva da je bio u sukobu interesa.

“Mislim da Gong interpretira izjave onako kako želi, a ne onako kako zaista stvari stoje. Onoga trenutka kada je Uskok rekao da nema elemenata kaznenog djela, tada je Gong doveo u pitanje takvu odluko. Sada kada je Povjerenstvo donijelo drugačiju odluku, onda je ona dobra”, rekao je Kuščević novinarima ispred Banskih dvora.

Ministar uprave ustvrdio je kako je rješavanje slučaja Agrokora napravljeno transparentno, spašeni su deseci tisuća radnih mijesta i nema nikakve političke odgovornosti ni ministra financija Zdravka Marića niti bilo koga drugoga u tom procesu.

Upitan misli li da je Gong ispolitiziran Kušćević je odvratio kako “svi znamo političku opredjeljenost Gonga”, a što se tiče razlika između odluke Povjerenstva o Karamarku i Mariću ustvrdio je kako je Povjerenstvo jasno reklo da Marić nije u sukobu interesa.

“Karamarko je odstupio jer nije skupio većinu u Hrvatskom saboru, a ova Vlada ima stabilnu većinu i nastavit će do kraja mandata provoditi reformske mjere i dobre projekte”, poručio je Kuščević.

Novi zakon o sprječavanju sukoba interesa u dobroj je mjeri završen te se bruse zadnji detalji, a već će u siječnju ići u proceduru, najavio je. Pritom je ustvrdio da se ništa bitno neće mijenjati kod odredbi koje podređuju na koji način počinje i prestaje mandat članovima Povjerenstva.

“Svrha povjerenstva nije političko kadroviranje, nego edukacija, prevencija i sprečavanje potencijalnoga ili nastalog sukoba interesa. Definicija sukoba interesa je upravo sukob između javnog i privatnog. Ustavni sud je dobro odlučio kad je tu ovlast oduzeo”, kazao je govoreći o izmjenama ovlasti Povjerenstva.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Karlo Ressler: Pobjeđujemo! Sigurni smo da ćemo ostvariti zacrtani cilj

Objavljeno

na

Objavio

Nositelj HDZ-ove liste za izbore za Europski parlament Karlo Ressler rekao je u nedjelju, nakon objave rezultata prvih izlaznih anketa, kako očekuje da će njegova stranka do kraja večeri ostvariti zacrtani cilj – pet mandata u Europskom parlamentu.

“Pratimo prve rezultate koje će nam dolaziti, ali i prve prave rezultate, a ne izlazne ankete jer su one i ranije bile dosta nenaklonjene HDZ-u. Uvjeren sam da ćemo do kraja večeri uspjeti ostvariti ono što smo si zacrtali kao cilj – da HDZ u Europskom parlamentu ima pet zastupnika”, rekao je Ressler komentirajući prve izlazne ankete po kojima HDZ osvaja četiri mandata.

Dodao je kako se radi o prvim izlaznim anketama, a prve rezultate očekuju oko 23 sata.

Istaknuo je kako su vodili pozitivnu kampanju, a odjeci s terena su, kako je rekao, dosta pozitivni za provedenu kampanju u proteklih 30 dana, ali isto tako i za današnji dan.

Osvajanje pet mandata očekuje i Tomislav Sokol, treći na listi za Europski parlament. “Vjerujem da će službeni rezultati biti na kraju takvi da ćemo osvojiti pet mandata”, kazao je.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Prve izlazne ankete za Europski parlament

Objavljeno

na

Objavio

U nedjelju u 7 sati ujutro otvorena su birališta u Hrvatskoj za izbore za Europski parlament na kojima više od 3, 8 milijuna građana bira 12 hrvatskih zastupnika koji će ih idućih pet godina zastupati u tom parlamentu.

Prema prvim izlaznim anketama, koje su objavile nacionalne televizije, ovo su rezultati:

HDZ 23,43% (4)

SDP 18,38% (3)

Mislav Kolakušić 8,20% (1)

Suverenisti 6,43% (1)

Živi zid 6,25% (1)

Amsterdamska 5,59% (1)

Neovisni za Hrvatski 5,09% (1)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari