Connect with us

Politika

Kuščević: Kontrolirat će se svaki potpis za referendume

Objavljeno

-

Ministar uprave Lovro Kuščević najavio je u srijedu kako bi do kraja ovoga tjedna trebala početi provjera svakog od potpisa koje su dvije građanske inicijative prikupile za raspisivanje referenduma, a riječ je o inicijativama za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije te o promjeni izbornoga zakonodavstva.

“Radi transparentnosti samog postupka i vjerodostojnosti obiju inicijativa, radi svih sugrađana, onih koji jesu i onih koji nisu potpisali inicijative potrebno je utvrditi pravo stanje stvari, a to znači kontrolirati svaku potpis”, izjavio je Kuščević novinarima prije sastanka užeg kabineta Vlade.

Inicijative “Istina o Istanbulskoj” i “Narod odlučuje” za održavanje referenduma trebale su prikupiti potrebnih 374.740 potpisa, odnosno 10 posto od ukupnog broja birača u Hrvatskoj. Iz obje inicijative tvrde da imaju dovoljan broj potpisa.

Ministar Kuščević komentirao je i najavljeni Zakon o plaćama državnih službenika koje priprema Ministarstvo rada, za koji očekuje da će tijekom rujna ući u zakonodavnu proceduru kako bi s primjenom počeo od 1. siječnja iduće godine. Izrazio je uvjerenje da će to zakonsko rješenje postići da se nagrađuju vrijedni i radišni službenici, a sankcioniraju oni koji to nisu.

“Još veći ulog u tom procesu je Uredba o ocjenjivanju rada državnih službenika. Nemojmo pričati o ocjenjivanju državnih službenika, nego o njihovu radu. Ako tu Uredbu uspijemo napraviti na dobar način i provoditi, tada će Zakon sigurno polučiti rezultate”, ocijenio je.

Kako je prema sadašnjim pravilima samo sedam zaposlenika dobilo ocjenu ‘negativan’, za Kuščevića je to dokaz da sustav ne funkcionira. “Sustav ocjenjivanja i nagrađivanja nije dobar i zato ga i želimo popraviti”, zaključio je ministar.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari