Pratite nas

Vijesti

Kusturica će zatražiti poništenje procesa Gavrilu Principu!

Objavljeno

na

[pullquote_left]BIZARNOSTIMA NEMA KRAJA[/pullquote_left] Tražit ćemo poništenje za svu Mladu Bosnu, zato što je taj sud bio nelegalan i vodio postupak koji je bio nelegalan, kao i u ostalom mnogi sudovi koji su postojali, rekao je Kusturica.

Redatelj i direktor Andrićevog instituta, Emir Kusturica najavio je da će tražiti poništenje procesa Gavrilu Principu jer, kako je pojasnio medijima u Srbiji, Austro-Ugarska nikad nije ratificirala aneksiju Bosne, “pa prema tome ni proces za veleizdaju nije bio zakonit”.

Tražit ćemo poništenje za svu Mladu Bosnu, zato što je taj sud bio nelegalan i vodio postupak koji je bio nelegalan, kao i u ostalom mnogi sudovi koji su postojali – rekao je Kusturica nakon što je s srpskim ministrom prosvjete Tomislavom Jovanovićem potpisao ugovor o financiranju njegovog instituta s 85.000 eura u 2014.

Kusturica je rekao da njegov institut za rad godišnje treba 170 tisuća eura i troškove popola dijele Srbija i Republika Srpska. Izvijestio je da su napravljeni programi odjeljenja za historiju i književnost Andrićevog instituta, i u planu je obilježavanje 100. godišnjice atentata na Franju Ferdinanda i izdavanje knjige o porijeklu “našeg jezika i jezika u okruženju”.

MF/VLM

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

U hrvatskoj svlačionici Predsjednica, Putin i Macron…

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski nogometni savez na Twitteru je objavio fotografiju iz svlačionice na kojoj su uz igrače i stručni stožer i predsjednici

Hrvatski nogometni savez na Twitteru je objavio fotografiju iz svlačionice na kojoj su uz igrače i stručni stožer i predsjednici – Kolinda Grabar-Kitarović, Davor Šuker i – predsjednik države domaćina Svjetskog prvenstva u nogometu Vladimir Putin.

Macron je nakon utakmice izjavio kako je “vrlo ponosan” na nacionalni nogometni tim koji je u nedjelju osvojio prvo mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Moskvi.

“Tražio sam od njih samo jednu stvar”, kazao je Macron govoreći o susretu s nacionalnom nogometnom vrstom uoči odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. “Drugu zvijezdu”, kazao je Macron misleći na drugi naslov svjetskog prvaka.

Vladimir Putin se također fotografirao s hrvatskim reprezentativcima, članovima stručnog stožera i šefom HNS-a Davorom Šukerom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Hrvatska predsjednica globalna je senzacija

Objavljeno

na

Objavio

DPA

Hrvatska je izgubila finale Svjetskog prevenstva. Modrićeva ekipa nije uspjela pobijediti Francusku, ali bez ikakve sumnje bila je hit natjecanja, a velike zasluge idu njihovoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarević, piše španjolski AS.com

I prije prevenstva Kolinda je bila popularna u toj maloj državi, ali sad je postala planetarni idol.

Njeno oblačenje nacionalnog dresa, zagrljaji sa svim igračima, a nadasve dok na pljusku stoji, dijeli medalje i ljubi se sa svim igračima dok se nad Putinom drže dva kišobrana postalo je globalni novinski izvještaj.

Želimo više Kolindi širom svijeta, a milijuni tweetova to dokazuju:

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori