Connect with us

Vijesti

Kusturica će zatražiti poništenje procesa Gavrilu Principu!

Objavljeno

-

[pullquote_left]BIZARNOSTIMA NEMA KRAJA[/pullquote_left] Tražit ćemo poništenje za svu Mladu Bosnu, zato što je taj sud bio nelegalan i vodio postupak koji je bio nelegalan, kao i u ostalom mnogi sudovi koji su postojali, rekao je Kusturica.

Redatelj i direktor Andrićevog instituta, Emir Kusturica najavio je da će tražiti poništenje procesa Gavrilu Principu jer, kako je pojasnio medijima u Srbiji, Austro-Ugarska nikad nije ratificirala aneksiju Bosne, “pa prema tome ni proces za veleizdaju nije bio zakonit”.

Tražit ćemo poništenje za svu Mladu Bosnu, zato što je taj sud bio nelegalan i vodio postupak koji je bio nelegalan, kao i u ostalom mnogi sudovi koji su postojali – rekao je Kusturica nakon što je s srpskim ministrom prosvjete Tomislavom Jovanovićem potpisao ugovor o financiranju njegovog instituta s 85.000 eura u 2014.

Kusturica je rekao da njegov institut za rad godišnje treba 170 tisuća eura i troškove popola dijele Srbija i Republika Srpska. Izvijestio je da su napravljeni programi odjeljenja za historiju i književnost Andrićevog instituta, i u planu je obilježavanje 100. godišnjice atentata na Franju Ferdinanda i izdavanje knjige o porijeklu “našeg jezika i jezika u okruženju”.

MF/VLM

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari