Connect with us

Vijesti

KUSTURICI HRVATI I BOŠNJACI NE DAJU ORUŽJE ZA SNIMANJE FILMA S MONICOM BELLUCCI ‘Veliki redatelj, ali i još veći izdajnik svog naroda’

Objavljeno

-

Iz ureda srpskog člana BiH Predsjedništva Nebojše Radmanovića osporili su nalog predsjedatelja BiH Predsjedništva Željka Komšića da se Kusturici obustavi ustupanje naoružanja za potrebe snimanja filma

Novi film Emira Kusturice “Na mliječnom putu” podijelio je Predsjedništvo BiH budući da su se hrvatski i bošnjački član državnoga vrha usprotivili ustupanju vojnoga naoružanja za potrebe snimanja koje je upravo počelo, a Bakir Izetbegović je pri tome Kusturicu nazvao velikim bošnjačkim izdajnikom.

Istodobno iz ureda srpskog člana BiH Predsjedništva Nebojše Radmanovića osporili su nalog predsjedatelja BiH Predsjedništva Željka Komšića da se Kusturici obustavi ustupanje naoružanja za potrebe snimanja filma.

Kako navodi Oslobođenje , Izetbegović je izjavio da redatelj Emir Kusturica neće dobiti oružje i opremu iako je “veliki redatelj, ali je i još veći izdajnik svog naroda”.

“Što se mene tiče, a ja sam jedan od tih koji odlučuju, gospodin Emir Kusturica neće moći dobiti moju potporu za bilo što što radi. Dakle, od mene, koji predstavljam Bošnjake u Predsjedništvu, nikad neće dobiti suglasnost”, rekao je Izetbegović kako ga citira Oslobođenje.

Iz ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića priopćeno je da je opozvana odluka Oružanih snaga BiH da se ustupi naoružanje i oprema za snimanje Kusturičina filma navodeći da za to nije dobivena prethodna suglasnost državnog vrha.

No, taj nalog je osporio ured srpskog člana BiH Predsjedništva Radmanovića. U izjavi za Nezavisne novine Đorđe Latinović, savjetnik Nebojše Radmanovića rekao je kako Komšićeva odluka ne odražava stav Predsjedništva, napose Radmanovića.

Latinović je podsjetio kako su sredstva Oružanih snaga BiH bez problema ustupana i korištena za snimanje filma Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda” bez posebnog prethodnog odobrenja Predsjedništva BiH.

Sam Kusturica je pak rekao da ima sve potrebne dozvole za snimanje filma, te da su navodi da mu je zabranjeno korištenje opreme i naoružanja Oružanih snaga BiH obične “čaršijske priče” pojedinaca iz Sarajeva.

Ekipa filma “Na mliječnom putu”, koju čini i talijanska filmska diva Monica Bellucci, počela je snimanje na Zelengori, gdje će ostati tri dana.

Emir Kusturica se za vrijeme rata deklarirao kao Srbin, što su mu brojni Bošnjaci zamjerili.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari