Pratite nas

Pregled

Ladislav Ilčić: Maske padaju, vidi se tko je što

Objavljeno

na

Foto: Hina

Ilčić daje ostavku na mjesto savjetnika u Ministarstvu kulture

Ladislav Ilčić, predsjednik Hrasta, stranke koja je u srijedu objavila da zbog najavljene ratifikacije Istanbulske konvencije napušta vladajuću koaliciju i odustaje od svih pozicija u vladajućoj strukturi, potvrdio je da daje ostavku na mjesto savjetnika u Ministarstvu kulture.

“Da, naravno, to se samo po sebi podrazumijeva. Hrast i ja osobno smo više puta pokazali da su nama stavovi u politici najvažniji i da su oni mjerilo naših ponašanja, a ne bilo kakve fotelje”, kazao je Ilčić na upit Hine podnosi li ostavku na mjesto  savjetnika u Ministarstvu kulture, kao što je to najavio saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović, objavljujući da ta stranka napušta vladajuću koaliciju.

Ilčić je podsjetio na svoju raniju ostavku na mjesto posebnog savjetnika tadašnjeg ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera, istaknuvši da je sada ponovno daje jer smatra da jedino principijelna politika može donijeti dobrobit za Hrvatsku.

“HDZ je usvajanjem Istanbulske konvencije skrenuo oštro u lijevo i odmaknuo se od demokršćanstva i velikog broja svojih birača. Hrast to ne želi. Pokazali smo spremnost za suradnju, nismo bili isključivi, međutim, postoji linija ispod koje ne možemo ići i zato smo izašli iz koalicije”, kazao je Ilčić.

Poručio je da je to što će “neki tzv. demokršćani iz vladajuće većine” glasati protiv Istanbulske irelevantno, jer će ratifikacija ionako proći zahvaljujući glasovima oporbe.

“Tražimo u koaliciji još dva stvarna demokršćana, kojima je demokršćanstvo važnije od stranačke budućnosti. Ako se nađu još dvojica koja će reći isto što i Zekanović – da neće podržavati vladu u slučaju ratifikacije Istanbulske konvencije, onda će vladajuća većina nestati jer će pasti sa 78 na 75 zastupnika. I onda će premijer Andrej Plenković morati razmišljati je li mu važnija ratifikacija Istanbulske konvencije ili Vlada”, kazao je Ilčić, izrazivši uvjerenje da će se premijer u tom slučaju odlučiti za Vladu.

“Maske padaju, vidi se tko je što”, dodao je.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera navijaju danas za Hrvatsku!

Objavljeno

na

Objavio

Lyliane Fournier i Paul Nicolier, majka i brat Jean-Michela Nicoliera 

Paul je, baš kao i njegova majka Lyliane koji su nakon Jeanove smrti Hrvatsku prigrlili kao svoju Domovinu, spreman za pobjedu naše momčadi za koju zdušno navijaju.

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera fotografirali su se uoči finala SP-a uz hrvatsku zastavu i tako su poslali poruku da su uz državu za koju je poginuo njihov sin i brat, Francuz kojega Hrvati i danas neizmjerno vole i poštuju

 

Slava ti ratniče dječjeg lica!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Hrvatski generalski zbor čestitao ‘Vatrenima’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Hrvatski generalski zbor u subotu je čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na planetarnom uspjehu koji je sve u Hrvatskoj učinio ponosnima, a generali su u svojoj poruci također poželjeli da taj uspjeh bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države.

Iz Hrvatskog generalskog zbora u čestitki ističu da je hrvatska nogometna reprezentacija ušla u povijest najvećih hrvatskih postignuća.

“Kao što su goloruki hrvatski branitelji, naoružani samo s krunicom i htijenjem za slobodom, počeli jednu pobjedničku priču i završili je veličanstvenim pobjedama u Domovinskom ratu tako su i naši nogometaši, naši vatreni, svoju priču završili briljantnim uspjehom koji će ostati zauvijek upisan u našim srcima i sjećanju.

Mi, generali i admirali okupljeni u Hrvatskom generalskom zboru, istinski smo oduševljeni ovim nevjerojatnim pothvatom koji je sve nas i cijelu našu domovinu vratio u dane sloge i zajedništva, a koji su jedini pravi ključ za bolju budućnost i na tome smo našim vatrenima neizmjerno zahvalni”, stoji u čestitki.

Čestitali su HNS-u, stručnom stožeru, izborniku Daliću i svim reprezentativcima.

“Hrvatskom nogometnom savezu te cijelom vodstvu i stručnom stožeru reprezentacije na čelu s ‘nogometnim generalom’ Dalićem i svim herojima koji su se srčano borili na terenu predvođeni kapetanom Modrićem od srca najiskrenije čestitamo na ovom planetarnom uspjehu koji je sve nas učinio ponosnima.

Neka ovaj uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države”, poručili su iz Hrvatskog generalskog zbora.

(Hina)

 

Hrvatska vojska ‘Vatrenima’: Vi ste Hrvatska: srce junaka i osmijeh pobjednika

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori