Connect with us

Lagumdžija štitio Čauševića, Čampara: Čaušević bio Ćelina produžena ruka

Objavljeno

on

”Jedina intervencija da se ne smijeni Kemal Čaušević dok sam ja bio ministar sigurnosti bila je od predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije”, rekao je za BHT Sadik Ahmetović, nekadašnji ministar sigurnosti BiH.

”Tko je to tražio od njega, ja ne znam. Naravno da ga nisam poslušao”, rekao je Ahmetović, dopredsjednik SDA.

Lagumdžija se kako prenosi Poskok.info, na sve nasmijao.

Kemal_Causevic”Gospodinu Ahmetoviću bi bilo bolje da kaže tko su ti iz SDA koji su to od njega tražili. Ja to od njega nisam tražio. Nisam bio u poziciji da to tražim”, rekao je Lagumdžija.

Odluku o Čaušićevom postavljanju donio je vrh SDA, navodi BHT dodajući kako su za njegov položaj tada bili zaslužni Sulejman Tihić i Adnan Terzić.

Inače, na ročištu koje je u petak održano u Sudu Bosne i Hercegovine po prijedlogu Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora za deset osumnjičenih u predmetu “Kemal Čaušević i drugi”, nekadašnjeg prvog čovjeka Uprave za neizravno oporezivanje povezivalo se još nekim ljudima.

Državni tužitelj Dubravko Čampara tako je rekao da je Čaušević bio produžena ruka Ramiza Delalića Ćele, što je Čaušević opovrgnuo.

“Ramiza Delalića Ćelu vidio sam šest puta i to kad mi je bio zapovijednik u ratu. Nisam imao nikakve kontakte s njim”, rekao je.

Istaknuo je kako se slaže da ispitaju sve radnike i ako ijedan potvrdi da mu je on rekao da radi nešto mimo zakona “pristaje da odmah dobije 40 godina”.

Čauševiću je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor. Mjesec dana u pritvoru bit će i još osam osoba uhićenih u akciji ‘Pandora’./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari