Lagumdžija: Pozivamo pobjednike da što prije pokrenu formiranje vlasti

2

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija je čestitao izbornim pobjednicima nakon što je Središnje izbrno povjerenstvo (SIP) BiH priopćilo preliminarne, nepotpune i neslužbene rezultate, javlja Anadolu Agency (AA).

Lagumdžija se zahvalio svim glasačima koji su izašli na izbore. Kazao je da je Bakir Hadžiomerović napravio veliki posao i da je to čovjek koji je ušao na velika vrata na bh. političku scenu.

Aktualni ministar vanjskih poslova BiH je čestitao izbornim pobjednicima, odnosno SDA, koja je sada jedina stranka koja je jasni pobjednik općih izbora u BiH.

“Građani su se opredijelili za SDA i oni su očigledno pobjednici izbora. Mi nismo govorili ljudima ono što vole čuti već ono što trebaju čuti. Vjerujemo da je SDP politička snaga koja će se boriti da ljudi imaju nadu, da vjeruju da je moguće bolje, da ubuduće budu politička snaga nade i bolje, ujedinjene BiH”, rekao je Lagumdžija i dodao da večerašnji rezultati nisu nešto što vodi k tom putu.

Lagumdžija je dodao da je najvažnije da BiH bude ujedinjena zemlja.

“Mi pozivamo pobjednike da što je moguće prije pokrenu formiranje vlasti na svim nivoima u skladu s rezultatim izbora. Mi ćemo sutra u svim institucijama gdje se nalazi SDP-ov kadar napraviti inventuru svega što predajemo i da im to što prije predamo kako bi mogli nastaviti raditi u interesu građana BiH”, rekao je Lagumdžija.

Anadolija

facebook komentari

  • peppermintt

    vidi zlaje, odma bježanija, ček ček neš se lako izvuć, moga bi ti “reket” isplivat napokon

  • Vidi zlaje :)) a vidi ova dva međeda u NU2 🙂